نقش وطنفروشان در مسمومیتهای سریالی
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، ایران عزیز اخیراً با یک پدیده نوظهور به نام مسمومیتهای سریالی مواجه شده است؛ موضوع بغرنج و دردناکی که سلامت جسمی و روانی خانوادههای ایرانی و به طور خاص دانشآموزان دختر را مورد هدف قرار داده است. دراینخصوص سؤالات متعددی ذهن جامعه ایرانی را درگیر کرده است؛ از جمله: چه کسانی از این ماجرا منفعت میبرند؟ عاملان اصلی این ماجرا چه کسانی هستند؟ خانواده و جامعه ایرانی و آحاد مردم دراینخصوص چه وظیفه و مسئولیتی دارند؟
سهامداران مسمومیتهای سریالی
اگر کمی با نگاه واقعبینانه حوادث اخیر جامعه ایرانی را مورد رصد و پایش قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که غائله مهسا امینی و داستان «زن، زندگی، آزادی»، نهتنها خانوادهها را داغدار کرد، بلکه هزینههای هنگفتی بر بیتالمال و داراییهای عمومی نیز وارد نمود و همچنان تلاش دارد سیستم آموزشی و تربیتی کشور را مورد آسیب قرار دهد.
بر کسی پوشیده نیست که ناآرامی و ناامنی، سم مهلکی بر پیکره جامعه اسلامی است. از طرفی هیچ یک از ایرانیان نیز از آن سودی نمیبرند؛ چراکه هیچ عقل سلیمی بر پیکره خود خدشه و جراحت وارد نمیکند. ازاینرو همه مردم و مسئولین خواهان امنیت روانی و اجتماعی هستند؛ زیرا بدون آن سیستم مدیریتی و شریانهای حیاتی جامعه اسلامی مختل خواهد شد. به همین جهت امام علی علیهالسلام فرمود: «رِفاهِیَّةُ الْعَیْشِ فِى الاَمْنِ»؛[1] «آسایش زندگانی در امنیت است».
جیرهخواران خائن و وطنفروش
باتوجهبه مطالب ذکر شده میتوان چنین بیان داشت که عقل سلیم و مبانی دینی و اسلامی و اخلاقی اجازه نمیدهد این نیاز ضروری جامعه مختل، و جامعه اسلامی با چالش مواجه شود. اولین و تنها متهم ردیف اول این غائله، کسانی هستند که چشم دیدن امنیت روانی و اجتماعی جامعه ایرانی را ندارند و با تمام وجود مروج خرابکاری شرافتمندانه هستند؛ کسانی که تلاش دارند با انواع فشارهای اقتصادی، سیاسی، نظامی، دیپلماسی و فرهنگی، کیان اسلامی را به مخاطره بیندازند و آرامش و امنیت را از این آبوخاک سلب نمایند. سردمداران آنها نیز کشورهای استکباری و جیرهخوارانی همچون مسیح علینژاد، و شبکههای وابسته غربی، عبری، عربی و... هستند که فریفته مال و مکنت دنیوی شدند و هیچ ارزشی برای جان مردم ایران قائل نیستند.
وظیفه و مسئولیت مردم در برابر مسمومیتهای سریالی
1. تقویت بصیرت و آگاهی
اولین و مهمترین عنصری که همگان باید به دنبال تقویت آن باشند، بصیرت و آگاهی است. بصیرت از عناصر حیاتی سبک زندگی دینی و اسلامی است. ازاینرو امام صادق علیهالسلام میفرماید: «وَعَلَى الْعَاقِلِ أَنْ يَكُونَ بَصِيراً بِزَمَانِهِ»؛[2] «خردمند باید به زمان خود، بصیرت داشته باشد».
عموم مردم باید وقایع پیش روی خود و جامعه را با آگاهی و بصیرت مورد ارزیابی و راستیآزمایی قرار دهند و مغلوب افکار مسموم و شیطانی رسانههای معاند نشوند. بصیرت و آگاهی دینی به ما آموخته است اخباری که از سوی منافقین و معاندین و دروغپردازان اسلامستیز پمپاژ میشود را نپذیریم و زندگی خود را بر اساس آن پایهریزی نکنیم.
2. مسئولیتپذیری و دغدغهمندی
در سبک زندگی دینی، همه مردم نسبت به یکدیگر مسئولیت دارند و هیچکسی نمیتواند نسبت به دیگران بیتفاوت باشد؛ چنانکه پيامبر خدا صلیاللهعليهوآله میفرماید: «ألا كُلُّكُم راعٍ و كُلُّكُم مَسؤولٌ عَن رَعِيَّتِه»؛[3] «بدانيد كه همه شما مسئوليد و همه شما نسبت به زيردستانش بازخواست میشوید». بر این اساس عموم مردم و ارکان نظام، از ارگانهای فرهنگی گرفته تا سازمانهای اطلاعرسانی و آگاهیبخشی، باید وظیفه تبیین و روشنگری خود را بهدرستی انجام دهند و با هرکسی که مخل امنیت و آسایش جامعه اسلامی است، بر اساس وظیفه امربهمعروف و نهیازمنکر اقدام مناسب داشته باشند و اجازه تعدی به حقوق دیگران را به او ندهند.
3. دشمنشناسی
در اینچنین فضایی آحاد جامعه باید دشمن واقعی خود را بشناسند و در زمین دشمن بازی نکنند. در واقع دشمن میکوشد با تکنیک اهریمنسازی، دوست را دشمن جلوه دهد و چهره شیطانی خود را بهعنوان دوست معرفی کند.
کسانی که باعثوبانی تمام گرفتاریهای جامعه ایرانی هستند و تلاش کردهاند از ظرفیتهای بینالمللی، راه تنفس مردم را تنگ نمایند، نباید فرصت جولان و سیطره بر جامعه اسلامی داشته باشد: «وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا»؛[4] «و خداوند هرگز بر [زيان] مؤمنان، براى كافران راه [تسلّطى] قرار نداده است».
سخن پایانی
اگر آحاد مردم در زندگی فردی و اجتماعی خود بهخوبی شاخصهای سبک زندگی دینی و اسلامی را پیادهسازی کنند، اولاً راه نفوذ معاندان بسته خواهد شد؛ ثانیاً در موقعیتهای بحرانی با مدیریت همگانی مسیر جولان دشمنان را خواهند بست.
پینوشت:
[1]. ليثی واسطی، عيون الحكم و المواعظ، ص271.
[2]. مجلسی، بحارالأنوار، ج۱۲، ص۷۱.
[3]. دیلمی، إرشاد القلوب، ج۱، ص۱۸۴.
[4]. نساء: 141.
علی بیرانوند