سیره نگاری یکی از دانش های اصیل مسلمانان بوده و تاریخ نگاران در هر دوره سعی در گزارش منطبق با ارزش ها درباره برجستگان از عالمان و بزرگان اسلام داشته باشند. در همین راستا سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، در پرونده ای اختصاصی به نام «امام امت» به مقدار توان و با اذعان به دارایی اندک خود از دریای عظیم فضایل اخلاقی امام راحل، به ابعاد اخلاقی آن شخصیت کبیر بی پیرایه پرداخته است.
در این پرونده علاوه بر مصاحبه با شخصیت های مطرح حوزوی و دانشگاهی در ضمن چند یادداشت گوشه کوچکی از مطالب برجسته زندگی و شخصیت پیر جماران معرفی شود.
در اندیشه امام خمینی(قدس) "اسلام" نقطه تلاقی برای فرهنگ و سیاست است و بدون اسلام فرهنگ و سیاست هر دو منتهی به عدم رشد و تعالی وحتی شقاوت افراد و ملتها خواهد شد.
استاد حوزه علمیه گفت: شخصیت امام خمینی(ره) برای آیندگان یک الگو است و خصوصیتی که در این شخصیت بزرگ بود، می تواند برای تمام عصرها و آیندگان قابل استفاده باشد.
حضرت امام رحمةالله علیه دارای خصوصیات منحصر به فردی از جمله: تقوا، زهد، تهذیب نفس، آزادگی و عشق به خدا، جاذبه و دافعه، غیرت دینی، عفو، تواضع و صبر و بردباری بودند.
استاد اخلاق حوزه علمیه گفت: رهبر انقلاب فرمودند امام خمینی(ره) را فقط میتوان با پیامبران و معصومین (ع) مقایسه کنیم؛ همان وجودهای مقدسی که کلام آنها نور خوانده شده است.
نایب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین گفت: باید لطایف رفتاری و سیره امام راحل به مردم بازگو شود تا مبانی و اندیشه های امام راحل در جامعه مطرح و ترویج داده شود.
نائب رئیس مجمع طلاب حوزه علمیه قم با اشاره به سیره امام خمینی(ره) گفت: سادهزیستی امام راحل بزرگ ترین نقش آفرینی را در جلب قلوب تشنگان جهان اسلام داشت.