۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۱۲۷۵۳۵
رییس سازمان سمت؛

طلاب و دانش پژوهان اخلاص و تعبد را ضمیمه دروس کنند

خبرگزاری رسا ـ مراسم بزرگداشت شهید مطهری و تجلیل از مقام استاد و همچنین اهدا جوایز دانش پزوهان ممتاز مرکز علم کلام موسسه امام صادق(ع) برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمين احمدي


به گزارش خبرگزاری رسا، این مراسم به مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت متفکر شهید استاد مطهری و روز معلم با حضور اساتید و دانش‌پژوهان مؤسسه امام صادق(ع) در سالن همایش های این مرکز، عصر دیروز برگزار شد.

وی امام و آیت‌الله طباطبایی را از تاثیرگذاران اصلی بر خط فکری شهید مطری دانست و نهضت جدیدی را که در زمینه فلسفه به پا خواسته و هم‌اکنون افرادی همچون آیت‌الله جوادی آملی دنباله‌رو آن هستند، مرهون زحمات آیت‌الله طباطبایی و شهید مطهری دانست.

رییس سازمان سمت همچنین به جلسات تفسیر قرآن اشاره کرد و این جلسات را حاصل تلاش های آیت‌الله طباطبایی در این عرصه دانست و ابراز داشت: زمانی آیت‌الله خویی شروع به تفسیر کرد، اما عده ای با مانع تراشی سد راه او شدند. اما آیت‌الله طباطبایی این نهضت تفسیر را در حوزه قم پایه ریزی کرد و این کلاس ها و جلساتی که هم اکنون بر پاست ثمره زحمات او است.

حجت الاسلام احمدی در ادامه سخنان خود را به دو محور بررسی زحمات و خدمات شهید مطهری و تاثیر بالای استاد بر اخلاق شاگردان اختصاص داد و درباره زحمات و خدمات شهید مطهری به تالیفات و سخنرانی های وی اشاره کرد و او را موقعیت شناس و آگاه به مسائل زمان خویش خواند.

وی ابراز داشت: آیت‌الله طباطبایی در فضای شدید مخالفت با علوم عقلی در قم اقدام به نگارش کتاب اصول فلسفه کرد و شهید مطهری نیز بر آن حاشیه زد و این اقدام را بسیار دقیق و تاثیرگذار دانست چنانکه احسان طبری نیز با توجه به اینکه از اعضای سرشناس حزب توده و کمونیست بود به خطای خود اقرار کرد و تمام اندیشه هایش را باطل دانست.

رییس سازمان سمت در ادامه به اخلاص و تعبد شهید مطهری اشاره کرد و آن را زبانزد خاص و عام دانست و به شرکت کنندگان حاضر در جلسه توصیه کرد باید اخلاص و تعبد را ضمیمه دروسشان کنند.

حجت الاسلام احمدی در بخش دوم سخنان خود به تاثیر بزرگ استاد و معلم در روحیه شاگردان اشاره کرد و تربیت انسان را در گرو نیات برخواسته از کلام استاد دانست و در این خصوص به بحث«ادب انبیاء» اشاره کرد و گفت: علامه طباطبایی در جلد ششم از کتاب تفسیر المیزان در 180 بند به ادب انبیاء پرداخته و در آن به حالت انبیاء در وقتی که خواهش و دعایی به درگاه خداوند داشتند اشاره کرده. این رفتار انبیاء برای ما تماما درس می باشد و بدانیم که تعلیم باید به همراه تربیت باشد.

وی همچنین دوران شاگردی خود در نزد علامه طباطبایی را متذکر شد و ادامه داد از آن درس ها و کتابهایی که در نزد استاد خوانده شده است چیزی جز عمل استاد و اخلاق او به یاد نمانده و تاثیرات علم و عمل امام را بر شهید مطهری تا حدی مهم خواند که پس از شهادت او آیت‌الله طباطبایی می گفت: وقتی مطهری در درس حاضر می شد احساس می کردم که چیزی از مطالب درس هدر نمی رود.

حجت الاسلام احمدی در ادامه با اشاره به حدیث شریف«من علمنی حرفا قد صیرنی عبدا» ارزشمندترین کار را تعلیم و تربیت دانست و گفت: ای کاش در بین طلاب اشخاصی پیدا می شدند که به سراسر جهان برای تبلیغ دین مبین اسلام می رفتند چرا که در زمان کنونی مردم سراسر دنیا بسیار تشنه معارف حقیقی اسلام و اهل‌بیت شده اند و اگر طلبه‌ها می توانستند به این مناطق بروند بسیار در تعلیم و تربیت موفق می شدند.

شایان ذکر است، حجه الاسلام احمدی در ابتدای این جلسه با یادآوری سابقه ارتباط دیرینه اش از سال 1337 با آیت‌الله سبحانی به زحمات بی دریغ این استاد برجسته حوزه اشاره کرد،
در پایان این جلسه از دانش پزوهان ممتاز این مؤسسه تجلیل به عمل آمد و هدایایی به رسم تشکر و یادبود به آنان اعطا شد./908/پ202/ن

ارسال نظرات