۲۴ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۷
کد خبر: ۱۴۶۸۱۸
امام جمعه دماوند:

علامه طباطبایی از راه قرآن و توسل به مراتب عالیه رسید

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه دماوند با تبیین ابعاد علمی و عرفانی شخصیت علامه طباطبایی، عبودیت و بندگی را لازمه رسیدن به مراتب عالیه عنوان کرد.
حجت الاسلام محمد علاء الديني، امام جمعه دماوند

حجت الاسلام محمد علاء الدینی، امام جمعه دماوند در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا بی اعتنایی به دنیا و روحیه مطالعه و تحصیل را از نتایج بیان شرح حال علما برای زندگی امروز دانست و بیان داشت: در کتاب تحف العقول روایتی داریم که می‌فرماید عالمی که دنیا دوست باشد کمترین جزایش این است که حلاوت و شیرینی مناجات از دلش برداشته می شود.

وی با بیان این که ما باید به واسطه ذکر الهی کاری کنیم که لحظه لحظه زندگی مان آباد شود ابراز داشت: از آیت الله محمد تقی بهلول پرسیدند این که در علائم آخرالزمان داریم که فساد فراگیر می‌شود و بعد امام عصر(ع) ظهور می‌کند به چه صورت است؟ وی گفت چه فسادی بالاتر از این که من و شما نان امام زمان(عج) را می‌خوریم و نماز شب نمی‌خوانیم.

ذکر واقعی، خود را در محضر خدا دیدن است

امام جمعه دماوند با اشاره به این که علامه طباطبایی می فرماید در نجف آیت الله قاضی طباطبایی به من تأکید می‌کرد اگر دنیا می خواهی نماز شب بخوان و اگر آخرت را می خواهی باز هم نماز شب بخوان گفت: جناب علامه می‌گوید ذکر واقعی این است که خود را در محضر خدا ببینیم همان طور که امام خمینی(ره) می فرمودند «عالم محضر خداست، در محضر خدا معصیت نکنید».

متولی مدرسه علمیه امام صادق(ع) دماوند با بیان این‌که بعد عرفانی شخصیت علامه طباطبایی بسیار قابل توجه است ابراز داشت: شاید به نظر برسد جوانان در این زمان به دنبال عرفان هستند اما در واقع آنها در پی رسیدن به دستاوردهای عرفان هستند.

 حجت الاسلام علاء الدینی با بیان این مطلب افزود: علامه طباطبایی به عنوان یک مفسر و مجتهد بزرگوار در عرفان به کتاب‌های تهمید القواعد، شرح فصوص قیصری، مصباح الانس صدرالدین قونوی و فتوحات ابن عربی تسلط کامل داشت و در تدریس و بررسی آنها صاحب نظر بود.

وی ابراز داشت: مقام معظم رهبری می‌فرمایند چهره معنوی علامه طباطبایی سیمای پرصلابت مردی بود که ایمان استوار و راستین را با دانش گسترده و عمیق توأم ساخت.

امام جمعه دماوند بیان داشت: علامه طباطبایی می‌گوید در مسجد سهله نشسته بودم حوری بهشتی از طرف راست آمد و جام شربت بهشتی را به من تعارف و خود را به من ارائه کرد؛ خواستم به او توجه کنم اما به یاد توصیه استاد آیت الله قاضی طباطبایی افتادم که به ما فرمودند اگر صحنه‌هایی را دیدید به آنها اعتنا نکنید تا به مراتب بالاتر برسید، به او توجهی نکردم که آن حوری بهشتی از طرف چپ آمد و من باز هم اعتنایی نکردم و او با رنجوری از من دور شد که من از آن زمان هر وقت آن منظره یادم می‌آید از آزردگی او متأثر می شوم.

عبودیت و بندگی لازمه سیر و سلوک الی الله

متولی حوزه علمیه امام صادق(ع) دماوند با اشاره به این که آیت الله قاضی طباطبایی شاگردان‌شان را طبق آداب و موازین شرعی برای سیر و سلوک راهنمایی می‌کردند اظهار داشت: کسانی که امروز به دنبال عرفان هستند نمی‌خواهند از راه عبودیت و بندگی بدان برسند اما علامه طباطبایی از راه قرآن و توسل به مراتب عالیه رسیدند.

ارادت به سیدالشهدا(ع)

حجت الاسلام علاء الدینی با اشاره به این‌که علامه طباطبایی در هیچ روزی به غیر از عاشورا درس را تعطیل نمی‌کرد ابراز داشت: جناب علامه می‌گوید کسی‌ به مرتبه‌ای از معنویت نرسیده و فتح بابی از مراتب برای کسی نشده مگر این‌که آن مرتبه در حرم امام حسین(ع) و یا در توسل به ایشان حاصل شده است.

وی ادامه داد: علامه طباطبایی وقتی که در قم ساکن بودند به روضه برقعی‌ها می‌رفت و می‌گفت در قیامت در و دیوار این خانه برای کسانی که به اینجا آمدند شهادت می‌دهد.

امام جمعه دماوند ابراز داشت: علامه طباطبایی وقتی که در تابستان به مشهد رفته بود شخصی از ایشان خواسته بود که چون هوای مشهد گرم است به طرقبه بروند اما جناب علامه گفته بود ما از پناه امام رضا(ع) به جای دیگر نمی رویم.

نقش عبودیت و توسل در رسیدن به مراتب عالیه

متولی حوزه علمیه امام صادق(ع) دماوند در ادامه با اشاره به این‌که توسل انسان را به مراتب عالیه می‌رساند و عرفان ناب عرفانی است که رمز موفقیت در آن با عبودیت گره خورده است گفت: از علامه طباطبایی پرسیدند چه دعایی بخوانیم؟ ایشان جواب داد دعای سحرهای ماه مبارک رمضان چون اگر بهشت زیباست بهشت آفرین زیباتر است و در آن دعا از بهشت آفرین صحبت می‌شود.

حجت الاسلام علاء الدینی بیان داشت: شهید مطهری درباره تفسیر المیزان می گوید همه این تفسیر با فکر نوشته نشده است بلکه بسیاری از مطالب آن از الهامات غیبی است و اگر مشکلی در مسائل اسلامی برای من پیش می‌آمد با مراجعه به تفسیر المیزان برطرف می‌شد.

معرفی الگوهای مناسب به جامعه وظیفه رسانه ها و مبلغین

وی با بیان این‌که رسانه ها به خصوص صدا و سیما و مبلغین وظیفه دارند تا الگوهای مناسب را به جامعه معرفی کنند ابراز داشت: ما امروز دغدغه این را داریم که عده‌ای عرفان‌های کاذب را ترویج می‌کنند و به دنبال جذب جوانان هستند در حالی که ما باید بررسی کنیم که خودمان چقدر توانستیم عرفای واصل و متقی را که از راه قرآن و توسل به مراتب عالیه رسیدند را به جوانان معرفی کنیم.

امام جمعه دماوند با اشاره به آیاتی از قرآن تصریح کرد: روح تبلیغ با محبت آمیخته شده و علامه طباطبایی این محبت را مد نظر داشت.

متولی حوزه علمیه امام صادق(ع) دماوند در خاتمه سخنان خود اخلاص، تواضع و پرهیز از گناه را سه عامل نفوذ تبلیغ عنوان کرد./956/ت301/ص

 

ارسال نظرات