۲۳ آذر ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۴۹۷۶۱
عضو شورای سیاسی حزب الله لبنان:

نقش سوریه در پیروزی مقاومت در لبنان و غزه پررنگ است

خبرگزاری رسا ـ استاد علوم سیاسی و ارتباطات بین الملل دانشگاه لبنان با اشاره به مواضع سوریه در قبال حمایت از جنبش های مقاومت ضد صهیونیستی، خاطر نشان ساخت: نقش سوریه در پیروزی مقاومت در لبنان و غزه پررنگ است.
احمد ملي عضو شوراي سياسي حزب الله

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، احمد ملی، عضو شورای سیاسی حزب الله و استاد علوم سیاسی و ارتباطات بین الملل دانشگاه لبنان در سلسله نشست های تخصصی حوزه های علمیه و جهان معاصر که شب گذشته با عنوان «بررسی آخرین تحولات بیداری اسلامی در کشورهای سوریه، لبنان و تونس» در مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، درباره بحران رخ داده در سوریه گفت: ملت سوریه نیز همانند سایر ملتهای عربی به شوق اصلاحات وارد شده و اعتراض کردند، ولی این اعتراضات به دلایلی از اهداف اصلی دور و به خشونت کشیده شد.

 

وی افزود: سوریه از زمان استقلال از فرانسه با بی ثباتی سیاسی مواجه شد و کودتاهای مختلفی در این کشور رخ داد تا اینکه حافظ اسد به قدرت رسید و ثبات سیاسی و اقتصادی بر این کشور حاکم شد.

 

احمد ملی تصریح کرد: جایگاه سوریه در مسائل منطقه ای و نحوه موضع گیری این کشور عالی بود و با وجود اینکه برخی نظامهای عربی در جنگ با ایران از صدام حمایت کردند، لیکن حافظ اسد از ایران حمایت کرد و این کشور را قدرتی در برابر اسرائیل می دانست.

 

عضو شورای سیاسی حزب الله با اشاره به ادامه سیاست های حافظ اسد توسط بشار اسد، اظهار داشت: این رویکرد سیاسی توسط بشار اسد نیز ادامه یافت و سوریه به شدت از جنبشهای مقاومت حمایت کرد و این یکی از مهمترین بخشهای سیاست بشار اسد به شمار می آید. این حمایت به اندازه ای است که نمی توان نقش سوریه در پیروزی مقاومت در لبنان و غزه در سال های گذشته و امسال را نادیده گرفت، البته سوریه در خط جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

 

وی ادامه داد: تحرک اعتراضات آمیز در سوریه همزمان با انقلابهای عربی آغاز شد، متاسفانه نظام بشار اسد در پاسخ به این اعتراضات از روشهای دموکراسی استفاده نکرد. اما نکته ای که باید به آن تاکید داشت اینست که چرا اعتراضات در بحرین پس از گذشت دو سال همچنان به صورت مسالمت آمیز برگزار می شود، ولی اعتراضات سوریه به خشونت و عنف کشیده شد.

 

احمد ملی خاطر نشان ساخت: دمشق و حلب که بیش از نیمی از ساکنان سوریه را در خود جای داده اند پیش از آغاز درگیری های مسلحانه آرام بودند و شاهد اعتراضات آنچنانی در این دو شهر نبودیم. اوضاع اقتصادی و اجتماعی در سوریه به مراتب بهتر از برخی کشورهای نظیر تونس و مصر است و طبقات تجاری و صنعتی نسبت به آینده ای مجهول و بازگشت سوریه به بی ثباتی هراس داشتند و بر همین اساس بود که اکثر سوری های در تظاهرات شرکت نمی کردند.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه لبنان با اشاره به نقش آمریکا و غرب در خشونتهای رخ داده در سوریه، گفت: تظاهرات مسالمت آمیز مردم سوریه به خشونت کشیده شده و در این زمان بود که قطر، عربستان، ترکیه، آمریکا و غرب به شدت وارد عمل شدند. ایران و روسیه و چین و حزب الله لبنان نیز با احترام خاصی که برای ملت سوریه قائلند وارد این جریان شدند.

 

وی افزود: نزدیک به دو سال است که سوریه با این بحران دست و پنجه نرم می کند، اما هیچ شکافی در ارتش دیده نشد که این نشان دهنده یکپارچگی و اهتمام نظامیان به خاک وطن است. ما با توجه به اینکه در مرز سوریه قرار داریم بیش از سایرین با تحولات این کشور آگاهیم، این در حالیست که رسانه های عربی در حال عوام فریبی درباره سوریه هستند.

 

این اندیشمند لبنانی نسبت به ادامه وضعیت کنونی در سوریه هشدار داد و تاکید کرد: اگر وضع در سوریه به همین منوال ادامه یابد شاهد جنگ فرسایشی خواهیم بود و وحدت سوریه در معرض خطر قرار می گیرد، زیرا اسرائیل در صدد تقسیم سوریه به چهار کشور کوچک است. بازگشت به گفت‎وگو تنها راه برای پایان بحران در این کشور است.

 

استاد دانشگاه لبنان به پایان دوران ریاست جمهوری بشار اسد در سال 2014 یاد کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه دوران ریاست جمهوری بشار اسد در سال 2014 به پایان می رسد می توان انتخاباتی شفاف با حضور برخی ناظران بی طرف جهانی برگزار شود. فقط ملت سوریه این حق را دارد که انتخاب کند بشار اسد در قدرت باقی بماند یا نظام دیگری جایگزین شود.

 

وی تصریح کرد: حتی اگر بشار اسد از قدرت کنار رود نیز مقاومت در برابر صهیونیستها ادامه خواهد یافت، زیرا اسرائیل حاضر نخواهد بود جولان را در اختیار نظام جدید سوریه قرار دهد و مردم سوریه نیز نمی توانند نسبت به جولان بی تفاوت باشند./980/پ201/ک

ارسال نظرات