گزارشی از فعالیتهای اداره کل دادگستری استان قم
خبرگزاری رسا ـ قائم مقام رییس کل دادگستری استان قم به ارائه گزارشی از فعالیت و نحوه عملکرد این اداره کل پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سعدالله قلیپور، قائم مقام رییس کل دادگستری استان قم ظهر امروز در نشستی خبری که با حضور معاونان در دادگستری کل استان قم و خبرنگاران برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت هفته قوه قضائیه و تشریح فعالیتهای این قوه در ایجاد نظم و قانون در کشور، گفت: قوه قضائیه یکی از قوای سهگانه حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است که زیر نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی مشغول به انجام وظیفه است.
وی با اشاره به اینکه حساسیت ویژهای نسبت به استان قم با توجه به جایگاه این شهر و وجود حرم حضرت معصومه(س)، مراجع عظام و حوزههای علمیه وجود دارد، افزود: افرادی وجود دارند که همواره به دنبال جوسازی علیه اصول و واقعیات هستند و مسائلی را مطرح میکنند که شایسته نیست و گاها واقعیت ندارد.
قائم مقام رییس کل دادگستری استان قم اظهار داشت: یکی از مسائلی که برخی افراد مطرح میکنند این است که آمار جرم و جنایت در شهر قم که شهر و پایگاهی فرهنگی است نسبت به دیگر شهرهای کشور بیشتر است که باید گفت این امر صحت ندارند.
حجتالاسلام قلیپور با بیان اینکه کشف آمار بالای پروندههای حقوقی و جزایی در استان قم دارای دو دلیل است، خاطرنشان کرد: یک مورد جنبه جغرافیایی استان قم در سطح کشور و نزدیکی آن با مرکز است، یعنی به این صورت که ورود به تهران و خروج از تهران از اکثر نقاط کشور با عبور از شهر قم صورت میگیرد و با توجه به حساسیت بالایی که دستگاه قضا و نیروی انتظامی در این استان دارند بسیاری از موارد قاچاق و غیرقانونی در این استان کشف میشود که این امر آمار پروندههای جرم را با افزایش روبهرو میکند.
وی افزود: حساسیت دینی مردم و مسؤولان استان یکی دیگر از دلایلی است که وجود جرم را در استان دو چندان ساخته است و این به این دلیل است که چون مردم قم افراری مذهبی بوده و توجه ویژهای نسبت به مسائل و موضوعات موجود در سطح استان دارند، اقدام به شکایت و ارائه گزارش میکنند و همین امر میزان آمار جرم و جنایت را در استان بالا میبرد و این در حالی است که در شهری مانند تهران و دیگر شهرها بسیاری از امور از دید مردم ممکن است اهمیت چندانی نداشته باشد.
قائم مقام رییس کل دادگستری استان قم در بخش دیگری از سخنان خود به نقش رسانهها در آگاهیسازی مردم اشاره کرد و گفت: رسانهها باید در راستای پیشگیری و کاهش میزان جرم و جنایت در کشور فعالیت ویژه داشته باشند چون همین آگاهیسازی و اطلاعرسانی سبب جلوگیری از وقوع جرائم میشود.
وی با اشاره به اینکه بحث مواد مخدر، امروزه یکی از مسائل مهم در جوامع بشری محسوب میشود و بسیاری از جرائم از اعتیاد نشأت میگیرد، تصریح کرد: نیاز است در این زمینه کارهایی صورت بگیرد تا میزان جرم و جنایت کاهش پیدا کند.
حجتالاسلام قلیپور تأکید کرد: امروز باید بحث مواد مخدر و رسیدگی به آن در اولویت و توجه قرار بگیرد، چون اعتیاد و مواد مخدر به نوعی احساس ناامنی در جامعه است و احساس ناامنی در جامعه به مراتب خطرناکتر از وجود ناامنی است.
وی با بیان اینکه برخی از مشکلات جامعه با مجازات مورد حل و فصل قرار نمیگیرد و نیاز به فرهنگسازی است، بیان داشت: اطلاعرسانی و فرهنگسازی همواره بهتر از مجازات است و در زمینه مواد مخدر نیز باید افراد و خانوادهها را با خطرات و آسیبهای آن آشنا کنیم تا اینکه بخواهیم مجازاتی انجام دهیم.
قائم مقام رییس کل دادگستری استان قم با بیان این که 119 هزار و 304 پرونده در سال 92 به دادگستری قم وارد شده است، ابراز داشت: از این تعداد 118 هزار و 703 پرونده مختومه شدهاند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه کشف جرم، نظارت بر حسن اجرای قوانین و تعقیب مجازات مجرمان از جمله وظایفی است که در قانون اساسی برای قوه قضائیه پیشبینی شده است، یادآور شد: تشکیلات حاضر در قوه قضائیه با هدف انجام خدمت و ایجاد آسایش در جامعه مشغول به فعالیت هستند.
فعالیتهای فرهنگی اداره کل دادگستری استان قم
در بخش بعدی این نشست حجتالاسلام یزدی، معاون فرهنگی اداره کل دادگستری استان قم به تشریح فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی این اداره کل پرداخت و گفت: برنامهریزیهای خوبی از قبیل برگزاری نشستهای تخصصی، راهاندازی فضای سایبری، اردوی راهیان نور، توزیع ادعیهنامه و برگزاری مسابقات صورت گرفته است.
وی افزود: اقدامات فرهنگی، اقداماتی همهجانبه است و باید به صورت کلی از سوی همه نهادها اتفاق بیفتد یعنی تمامی مسؤولان و دستاندرکاران با همکاری هم یک کار فرهنگی را به نحو احسن انجام دهند.
معاون فرهنگی اداره کل دادگستری استان قم با اشاره به تعامل دادگستری با رسانهها و به ویژه صدا و سیما، خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که در سال جاری از سوی این اداره کل صورت گرفته در اختیار قرار دادن کارشناسانی برای حضور در برنامههای صدا و سیما برای پاسخگویی به نیازهای مردم است و قرار شده در این راستا فیلمها و تیزرهایی نیز ساخته شود.
فعالیتهای دادگاههای حقوقی، جزایی، انقلاب و خانواده اداره کل دادگستری استان قم
در ادامه نشست آقای منتهایی، سرپرست دادگاه عمومی و انقلاب قم با بیان اینکه دادگاههای عمومی و انقلاب قم متشکل از دادگاههای حقوقی، جزایی، انقلاب و خانواده است، افزود: دعاوی حقوقی اختلافات ملکی، ورشکستگی، تقسیم ترکه و مطالبات وجه چک و سفته را پیگیری میکنند.
وی اظهار داشت: دعاوی جزایی هم به پیگیری جرائم مربوط به قتل، چاقو کشی، آدمربایی و بسیاری موارد دیگر میپردازند و دادگاههای انقلاب نیز جرائم مربوط به قاچاق و مواد مخدر را پیگیری میکنند و در دادگاههای خانواده نیز کلیه دعاوی مربوط به زوجین، طلاق، تمکین، نفقه، حضانت و اثبات نسب مورد بررسی قرار میگیرد.
سرپرست دادگاه عمومی و انقلاب قم با بیان اینکه مجموعه دعاوی حقوقی سال 92 تعداد 19685 پرونده بوده است و 18957 پرونده مختومه شده است، ادامه داد: مجموعه دعاوی جزایی نیز در این سال 22051 پرونده بود که به تعداد 22162 پرونده رسیدگی صورت گرفت، ضمن اینکه 111 مورد از این پروندهها برای سال 1391 بوده است.
وی افزود: مجموعه دعاوی انقلاب سال 1392 تعداد 3858 پرونده بود که 3834 مورد مختومه شد و مجموعه دعاوی خانواده 20806 پرونده بود که 21153 مورد رسیدگی قرار گرفت.
فعالیتهای آموزشی اداره کل دادگستری استان قم
حجتالاسلام عابدی، معاون آموزش اداره کل دادگستری استان قم سخنران بعدی این نشست بود که به تشریح فعالیتهای آموزشی این اداره کل پرداخت و گفت: در دستگاه قضایی قم با توجه به دیدگاه همکاران که قضاوت را یک انجام وظیفه ومقامی رفیع میدانند و به عنوان شغل به قضاوت نگاه نمیکنند، آموزش به خودی خود صورت میگیرد و نیاز به امر آموزش نیست.
وی با بیان اینکه دورههای آموزشی برای کارکنان صورت گرفته است، افزود: در تلاش هستیم بتوانیم نیروهای اداره کل دادگستری استان قم را در مسائل مربوطه به جامعیت برسانیم.
یکی از معضلات مهم و کلان کشور بحث مواد مخدر است
در بخش پایانی این نشست نیز حجت الاسلام محمود طالبی، معاون دادستان و سرپرست دادسرای انقلاب قم با بیان اینکه یکی از معضلات مهم و کلان کشور بحث مواد مخدر است، تصریح کرد: منشأ و بستر بسیاری از جرائم خطرناک و خشن در جامعه، آلودگی به مواد مخدر به ویژه شیشه است.
وی بیان داشت: درحال حاضر مصرف ماده مخدر «شیشه» در کل کشور افزایش پیدا کرده و این امر در استان قم با دو تا سه درصد افزایش در یک ماهه گذشته روبه رو بوده است.
معاون دادستان و سرپرست دادسرای انقلاب قم با اشاره به اینکه نزدیک به یک سال و نیم است که پدیدهای با عنوان شیشه با آمار مصرفی بسیار بالا در کشور مشاهده میشود، افزود: شیشه مادهای است که سبب روانگردانی و زائلکردن عقل می شود و همین امر باعث بروز مشکلات، ناهنجاریها و جرائم مختلف در جامعه میشود.
وی با بیان اینکه آگاه سازی درباره مخاطرات مصرف شیشه، بخوبی از سوی رسانهها پشتیبانی نمیشود اظهار داشت: از رسانههای مختلف به ویژه صدا و سیما انتظار می رود همانطور که در بحث کراک ورود کرده و با روشنگری مانع شیوع بیشتر این ماده مخدر در بین جوانان شدند در مورد شیشه نیز اطلاع رسانی خوبی انجام دهند تا مردم با آثار تخریبی و ضایعات این ماده مخدر بیشتر از پیش آشنا شوند.
حجتالاسلام طالبی ادامه داد: متأسفانه امروزه شاهد شیوع مصرف ماده خطرناک شیشه در میان زنان جامعه و استفاده از آن در دانشگاههای کشور هستیم و این در حالی است که مصرف این ماده سلول های مغز را تخریب میکند بطوریکه تا آخر عمر بازسازی نمی شود.
وی د ربخش دیگری از سخنان خود به برخورد شدید دستگاه قضایی با اراذل و اوباش و حمل کنندگان سلاح سرد اشاره کرد و گفت: افرادی که با خود چاقو حمل میکنند به مراجع قضایی معرفی میشوند و در مورد آنان تحقیقات کامل صورت میگیرد چون حمل چاقوهای غیرمتعارف از سوی افراد یقینا با اهداف مجرمانه بوده و برخورد در این زمینه جدی و بدون کوچکترین اغماض صورت میگیرد.
معاون دادستان و سرپرست دادسرای انقلاب قم از کنترل نامحسوس و مداوم کافی شاپها و قهوه خانهها در سطح شهر خبر داد و اظهار داشت: این اماکن در صورتی که مشغول اعمال مجرمانه باشند فورا تعطیل و عوامل آن بازداشت میشوند.
وی در پایان با تأکید مجدد در زمینه اطلاعرسانی و آگاهسازی رسانهها در بحث اعتیاد، یادآور شد: باید بدانیم که در بحث اعتیاد مجازات بازدارندگی ندارد و تنها آگاهسازی است که میتواند افراد را از این قضیه دور نگه دارد./907/ز503/س
ارسال نظرات