۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۶
کد خبر: ۴۵۳۶۶۵
استاد حوزه علمیه قزوین:

عبرت‌های عاشورا محرک‌ترین حوادث تاریخی است

استاد حوزه علمیه قزوین عبرت‌های عاشورا را از محرک‌ترین حوادث تاریخی دانست و گفت: اگر گروهی بخواهند مکتبی زندگی کنند و عملشان مکتبی باشد باید برای تک‌تک رفتارهای فردی و اجتماعی و عبادی و سیاسی خود مبنای شرعی داشته باشند، از این رو توجه به عبرت‌های عاشورا به عنوان عاملی محرک می‌تواند در پیشبرد این هدف مهم موثر و سازنده باشد.
حجت الاسلام علی محمدی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام علی محمدی، استاد حوزه علمیه قزوین شب گذشته در مسجد محمدخان بیک قزوین با اشاره به توجه به عبرت‌های عاشورا، گفت: مفهوم دیگری که توجه به آن ضروری و مهم است عبرت‌های عاشورا است که به نوعی در بطن درس‌های عاشورا قرار گرفته است.

وی در ادامه با بیان اینکه تفاوت و مرزی میان درس و عبرت قرار دارد، اظهار کرد: گاهی از یک شخص یا حادثه به عنوان الگوی مثبت یاد می‌شود و دیگران با تأسی به آن و الهام گرفتن از آن دستمایه‌های مثبت راه عملی خود را پیدا می‌کنند.

این کارشناس مذهبی در ادامه افزود: گاهی از یک حادثه به صورت نمونه منفی می‌توان یاد کرد، حادثه‌ای تلخ و ناراحت کننده و تأسف بار که با عبرت گرفتن از آن می‌توان جلوی آن را گرفت.

این استاد حوزه با اشاره به اینکه از این نمونه‌ها و الگوهای مثبت و منفی به فراوانی در قرآن ذکر شده است، ابراز کرد: در قرآن گاهی داستان‌هایی از فداکاری‎ها، ایثارها، مجاهدت‎ها، صبر و مقاومت‌ها، ایمان و اخلاص و خداترسی اشخاص و اقوامی یاد می‌شود که همه اسوه دیگران هستند و قرآن با ذکر این جلوه‌های مثبت می‌خواهد برای تداوم یا تکرار آن فضیلت‌ها انگیزه‌ای را در ذهن مخاطبان ایجاد کند.

از درس عاشورا مهم‌تر عبرت‌های عاشورا است

وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب نسبت به عبرت‌های عاشورا، تصریح کرد: درس‌های عاشورا جدا است، درس شجاعت، درس ایثار، درس جوانمردی و گذشت اما از درس عاشورا مهم‌تر عبرت‌های عاشورا است.

این استاد حوزوی در ادامه اضافه کرد: اگر خواص در هنگام خودش کاری را که تشخیص داده‌اند درست است انجام دادند تاریخ نجات پیدا خواهد کرد اما اگر خواص دیر بفهمند و با یکدیگر اختلاف پیدا کنند معلوم است که تاریخ کربلا در تاریخ تکرار خواهد شد.

عبرت‌های عاشورا محرک‌ترین حوادث تاریخی است

حجت الاسلام محمدی عبرت‌های عاشورا را از محرک‌ترین حوادث تاریخی دانست و خاطرنشان کرد: اگر گروهی بخواهند مکتبی زندگی کنند و عملشان مکتبی باشد باید برای تک‌تک رفتارهای فردی و اجتماعی و عبادی و سیاسی خود مبنای شرعی داشته باشند، از این رو توجه به عبرت‌های عاشورا به عنوان عاملی محرک می‌تواند در پیشبرد این هدف مهم موثر و سازنده باشد.

وی در ادامه شناخت امام واجب الاطاعه و سپردن زمام اختیار به ولایت و هدایت او را شرط صحت خداپرستی و زمینه توحید دانست و تأکید کرد: مردم هر دوره باید بدانند که خداوند متعال در هیچ دوره‌ای آنها را بدون امام معصوم نمی‌گذارد و اگر کسی خدایی را بپرستد که برای مردم حجت اقامه نکرده است در واقع غیر خدا را پرستیده است.

این استاد حوزوی در پایان گفت: در مجموع آموزندگی و سازندگی و تأثیرگذاری عاشورا در گرو شناخت و تبیین درس‌ها و پیام‎ها است و از این رهگذر بیشتر از چگونگی حادثه‌ها باید در مورد چرایی آنها اندیشه کرد تا با استفاده از نقاط مشترک در تمام حوادث مشابه در پهنه تاریخ بتوان سرگذشت‌های گذشتگان را عبرت آموزتر کرد./873/202/ب2

ارسال نظرات