بصیر بودن از صفات بارز مؤمنان است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ایلام، حجت الاسلام جواد الیاسی، استاد حوزه صاحب الزمان(عج) ایلام امروز در نشست اخلاقی در جمع طلاب مدرسه، اظهار داشت: جوانمردی و فتوت، زیرکی و هوشیاری از فضائل برجسته انسان مؤمن به شمار می آید.
وی بیان کرد: جوانمردی، مردانگی و فتوت از فضائل برجسته انسانی است که به همه کردارهای انسان جذابیت می بخشد و دنیای معنویت و دیگر دوستی را چون تابلویی زیبا در جلوی همگان قرار می دهد.
وی افزود: ریشه جوانمردی در ایمان است و نشانه مؤمن، جوانمرد بودن او است، امام صادق(ع) از یکی از یاران خود پرسید که جوانمرد به چه کسی می گویند؟ او عرض کرد: به جوان. امام فرمود که آیا نمی دانی که اصحاب کهف کامل مرد بودند، اما خداوند از آنها جوانمردان نام برده، چون ایمان به پروردگار داشتند.
امام جمعه شهرستان چوار گفت: تملق و چاپلوسی از زدائل اخلاقی است و مانع از آن می شود که ایمان در وجود کسی شکل بگیرد، در واقع کسی که دیگری را بی جهت و به انگیزه های دنیوی، مدح می کند، قصد دارد که به مال و منصبی برسد و از امکانات دنیوی بهره مند شود، با همین انگیزه از خدا غافل می شود و بنده را همه کاره می بیند.
وی اضافه کرد: مؤمن نه چاپلوس است و نه دوست دارد کسی او را بی جهت، تمجید و تعریف کند؛ به ویژه از آنچه که هست او را بالاتر توصیف کند.
استاد حوزه علمیه ایلام عنوان کرد: واقعیت این است که مؤمن از ستایش شدن می هراسد، چرا که ایمان خود را در معرض خطر غرور می بیند.
وی تصریح کرد: برخی به اشتباه، کسانی را که اهل عبادت و سلوک هستند، اما قدرت تشخیص مسائل فردی و اجتماعی را ندارند، مؤمن می دانند حال آنکه چنین نیست، بلکه در تعالیم دینی، ایمان با تشخیص به موقع و زیرکی همراه شده است.
حجت الاسلام الیاسی با اشاره به روایات و احادیث ائمه اطهار(ع) که در جایی آمده که مؤمن زیرک و باهوش است، بیان کرد: روشن است که زیرک بودن مؤمن، با ساده و صادق بودن او منافاتی ندارد و هر دو صفت در مؤمن قابل جمع است، زیرک بودن او در مورد رشد روحی و اخلاقی خود و توجه به دسیسه های اهل دنیا و شیاطین است و ساده و صادق بودن او هم در ارتباط با مردم و بندگان خدا و اهل ایمان است.
وی در پایان گفت: مؤمن در برخورد با دیگران، صادق و یکرنگ است، اما نقشه های اهل دنیا را با زیرکی و هوشیاری تشخیص می دهد و مردم و خود را از آن دور نگه می دارد./879/202/ب2