ضرورت حمایت از دین پژوهان
حجت الاسلام محمودی، مسؤول پژوهشی مدرسه علمیه رضویه بیرجند در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان جنوبی، اظهار داشت: با توجه به شرایط ویژه ابتدای انقلاب اسلامی پژوهشها در سایر ابعاد تحت الشعاع قرار میگرفت.
وی با بیان اینکه در سال 77 نخستین کنگره دین پژوهی در قم برگزار شد و در واقع مباحث دینی و پژوهشهای دینی از آن تاریخ کلید خورد، گفت: باید پژوهشهای دینی ما از طریق یک اصول علمی شکل بگیرد.
مسؤول پژوهشی مدرسه علمیه رضویه بیرجند با بیان اینکه نتوانستیم از پژوهشهای میدانی استفاده کنیم و پژوهشهای ما بیشتر کتابخوانی بوده است، افزود: در حال حاضر انگیزههای معنوی در کشور کاهش یافته و بیشتر جنبه مادی گرایی رواج پیدا کرده است.
حجت الاسلام محمودی تصریح کرد: سیاستزدگی دین پژوهان دینی یکی از مشکلات است زیرا برخی به جای اینکه مطالب تحقیقی خودشان را بدون تعصب بنویسند به فکر سیاست هستند و تنها منافع خودشان را در نظر میگیرند.
وی، نداشتن قدرت نقدپذیری را یکی دیگر از مشکلات دانشمندان و دین پژوهان دانست و ادامه داد: دانشمندان علوم دینی به دلیل اینکه با مباحث دینی سر و کار دارند قدرت نقدپذیری زیادی ندارند لذا این سبب میشود که دین پژوهی عمیقی نداشته باشیم.
مسؤول پژوهشی مدرسه علمیه رضویه بیرجند خاطرنشان کرد: برخی از دینپژوهیها و تحقیقات انجام شده مطابق با نیازهای جامعه نیست که باید این تحقیقات بیشتر به سمت نیازها باشد و با برگزاری نشستها، همایشها و پژوهشهای میدانی میتوانیم به نیازهای جامعه برسیم.
حجت الاسلام محمودی اظهار کرد: برخی از مدعیان به نام دین رفتارهای ناشایست انجام میدهند البته رفتارهای آنها نشان از مشکل داشتن دین نیست و مشکل از خودشان است.
وی با بیان اینکه باید از دین پژوه حمایت صورت بگیرد، افزود: بسیاری از دبیرخانهها و موسسات به صورت مستقیم به دنبال دین پژوهی نمیروند./9314/پ310/ب1