۰۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۷۹۲۰۹۵
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی:

طلاب جوان حافظ هویت دینی جامعه هستند

طلاب جوان حافظ هویت دینی جامعه هستند
مشهد- حجت الاسلام والمسلمین مرویان حسینی با اشاره به نقش‌آفرینی شخصیت های حوزوی به عنوان فرمانده در جبهه مقاومت تأکید کرد: طلاب جوان باید میراث‌دار این مسیر باشند و با تلاش آگاهانه، آینده مقاومت و هویت دینی جامعه اسلامی را تضمین کنند.

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود مرویان حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری حوزه با اشاره به شرایط خاص آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه و همزمانی آن با هفته دفاع مقدس و پس از جنگ دوازده روزه اخیر، به تبیین وظایف و رسالت نخبگان حوزوی و طلاب جوان پرداخت.

پیام‌ رهبر معظم انقلاب اسلامی نقشه راه حوزویان

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در روزهای پس از جنگ دوازده روزه تأکید کرد: حضرت آیت الله خامنه ای در این مقطع هفت پیام راهبردی ارائه کردند که بخشی از آن‌ها به‌طور مستقیم متوجه حوزویان و نخبگان حوزوی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین این مأموریت‌ها، تبیین نگاه مقاومت با پشتوانه‌ای از اندیشه عمیق، شناخت دقیق آموزه‌های دینی و درک شرایط جهان معاصر و مسائل کشور در تقابل با جریان‌های استکباری و صهیونیستی برای مردم است.

ضرورت تبیین جایگاه نظام و ولایت

حجت‌الاسلام والمسلمین مرویان حسینی ادامه داد: حوزه‌های علمیه باید جایگاه نظام اسلامی، ولایت و رهبری را به‌درستی برای مردم تبیین کنند؛ زیرا سرمایه اصلی نظام اسلامی، حضور مردم در صحنه است.

وی افزود: این وظیفه روحانیت تنها در قالب گفتار و بیانات محدود نمی‌شود، بلکه رفتار روحانیت نیز باید بازتاب‌دهنده این جایگاه و اهمیت آن باشد.

ارتباط صمیمی روحانیت با جوانان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با اشاره به ضرورت توجه ویژه به نسل جوان اظهار داشت: روحانیت باید ارتباطی صمیمانه‌تر با جوانان برقرار کند و با نگاه خوش‌بینانه به این قشر بنگرد. حتی اگر تغییراتی در پوشش، گویش یا برخی رفتارهای اجتماعی آنان مشاهده شود، باید به سرمایه حضور جوانان در صحنه‌های انقلاب اسلامی توجه کرد و آن را حفظ نمود.

وی اضافه کرد: یکی از رسالت‌های مهم روحانیت در شرایط کنونی، مقابله با جنگ نرم دشمن و بازسازی سرمایه‌های اجتماعی انقلاب اسلامی است.

طلاب جوان، میراث‌داران فرماندهان مقاومت

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با تأکید بر اینکه طلاب تازه‌وارد باید به هویت و تبار حوزه علمیه خود آشنا شوند، گفت: فرماندهان جبهه مقاومت کسانی بودند که از متن حوزه‌های علمیه برخاسته بودند؛ شهید نواب صفوی، شهید اندرزگو و روحانیونی که در سال‌های اخیر در لبنان به شهادت رسیدند، نمونه‌هایی از این حقیقت هستند.

وی ادامه داد: امروز طلاب جوان باید بدانند که حوزه‌ای که در آن درس می‌خوانند، خاستگاه چنین شخصیت‌هایی بوده است و وظیفه دارند این تبار علمی و معنوی را بشناسند و خود را با آرمان‌های بلند آنان پیوند دهند.

رسالت تربیتی و اجتماعی طلاب

حجت الاسلام والمسلمین مرویان حسینی افزود: طلاب باید علاوه بر تلاش جدی در تحصیل، در عرصه‌های اجتماعی نیز فعال باشند و ارتباط خود را با نوجوانان و جوانان جامعه تقویت کنند؛آنان باید بتوانند ضمن شناخت دنیای معاصر، میان علم، عمل و روابط اجتماعی پیوند برقرار سازند و در مسیر تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی گام بردارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی خاطرنشان کرد: روحانیت باید این حقیقت را همواره به طلاب جوان گوشزد کند که رهبران میدانی مقاومت از درون حوزه‌ها پرورش یافتند و امروز ادامه این مسیر به عهده نسل جدید است.

وی یادآورشد: طلاب باید روحیه تحمل سختی‌ها در راه آرمان‌های دینی را در خود تقویت کرده و به‌عنوان سرمایه‌ای اجتماعی برای آینده نظام و مقاومت عمل کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرویان حسینی در پایان این گفتگو تاکید کرد: آینده جبهه مقاومت و هویت دینی جامعه اسلامی در گرو تلاش آگاهانه و هوشمندانه نخبگان و طلاب حوزه است و این مسئولیتی است که باید با جدیت و اخلاص دنبال شود.

ارسال نظرات