۰۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۸
کد خبر: ۸۰۴۴۰۲
حجت‌الاسلام آل‌بویه:

اختتامیه همایش بین‌المللی تحلیل‌های حامیان جنین برگزار می‌شود

اختتامیه همایش بین‌المللی تحلیل‌های حامیان جنین برگزار می‌شود
دبیر علمی همایش بین‌المللی «تحلیل‌های حامیان جنین» با تشریح آمار تکان‌دهنده سقط جنین در جهان و ایران، بر لزوم پرداختن به ابعاد اخلاقی این پدیده تأکید کرد و گفت: اگرچه آمار سقط در ایران کاهش یافته، اما همچنان معادل یک‌چهارم جمعیت متولد شده است؛ این همایش با حضور سخنرانان خارجی و برگزاری پنل‌های تخصصی از ۷ تا ۹ بهمن‌ماه در قم برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علیرضا آل‌بویه، دبیر علمی همایش بین‌المللی «تحلیل‌های حامیان جنین» (تحلیل‌های حامیان سقط جنین)، در نشست خبری با تشریح ابعاد این پدیده جهانی، بر ضرورت نگاهی نوین و اخلاقی به مقوله سقط جنین تأکید کرد.

حجت‌الاسلام آل‌بویه با اشاره به آمارهای تکان‌دهنده جهانی اظهار داشت: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود ۷۳ میلیون جنین در جهان سقط می‌شود. این رقم به تعبیر برخی متفکران غربی، نوعی «هولوکاست» و کشتار دست‌جمعی موجودات بی‌پناه و بی‌گناه است.
 
وی در خصوص وضعیت داخلی افزود: خوشبختانه با تلاش‌های فرهنگی مجموعه «نفس» که حامی جنین است، آمار سقط جنین در ایران از ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار مورد به حدود ۲۵۰ هزار مورد کاهش یافته است. با این حال، این رقم همچنان بسیار بالاست و تقریباً معادل یک‌چهارم جمعیت متولد شده در کشور است.
 
حجت‌الاسلام علیرضا آل‌بویه، با بیان اینکه اکثر سقط‌ها (حدود ۹۲ درصد) نه به خاطر معلولیت جنین یا تجاوز، بلکه به دلیل نگرش‌های ناصواب، مسائل اقتصادی و عدم تمایل به فرزندآوری است، خاطرنشان کرد: این رویکرد تهدیدی جدی برای آینده جمعیت کشور محسوب می‌شود.
 
ضرورت رویکرد اخلاقی؛ هویت‌سازی در برابر قانون‌مداری
 
وی با اشاره به کارکرد درونی اخلاق که در ادبیات قرآنی بر آن تأکید شده است، تصریح کرد: کسی که مرتکب سقط جنین می‌شود، چه زن، چه پزشک و چه هر یار دیگری، در واقع یک تحول منفی در درون خود ایجاد کرده و از عالم انسانی خود تنزل داده، چرا که اخلاق هویت ما را می‌سازد؛ کسی که کار اخلاقی می‌کند شخصیت واقعی خود را شکل می‌دهد و کسی که بداخلاقی می‌کند، از کرامت انسانی خود سقوط می‌کند.
 
حجت‌الاسلام آل‌بویه با اشاره به دغدغه‌های چندساله خود و دوستانش برای برگزاری این رویداد، گفت: خوشبختانه با حمایت دانشگاه علوم پزشکی و معاونت بهداشت قم، کار برگزاری همایش بین‌المللی «تحلیل‌های حامیان جنین» از مهرماه آغاز شد. اگرچه با محدودیت زمانی (۴ ماه) و مشکلات ویزا برای اساتید غربی مواجه بودیم، اما تلاش شده حضور بین‌المللی پررنگی داشته باشیم.
 
بر اساس اظهارات دبیر علمی همایش، تاکنون ۱۰۰ چکیده از مجموع ۱۵۰ چکیده ارسالی پذیرفته شده است. همچنین ۵۲ مقاله کامل دریافت شده که ۳۶ مورد آن موفق به کسب پذیرش نهایی شده است. علاوه بر این‌ها، ۱۲ مقاله از نویسندگان خارجی و ۱۳ مقاله سفارشی داخلی در این مجموعه گردآوری شده است.
 
برنامه زمان‌بندی و محورهای پنل‌ها
 
حجت‌الاسلام آل‌بویه، در ادامه زمان برگزاری این رویداد را هفتم تا نهم بهمن‌ماه اعلام کرد. بر این اساس، همایش روز سه‌شنبه هفتم بهمن‌ماه با برگزاری پنج پنل تخصصی (۳ پنل در صبح و ۲ پنل در عصر) آغاز به کار می‌کند که موضوعاتی نظیر «چالش‌های اخلاقی سقط جنین»، «جنین‌های معلول»، «تجاوز به عنف» و «تعارض حق حیات و حق کنترل زن» در آن‌ها مورد بحث قرار خواهد گرفت.
 
وی در ادامه، روز چهارشنبه هشتم بهمن‌ماه، پنل ویژه‌ای با حضور دکتر عباس موزون برگزار می‌گردد که به بررسی «تجربه‌های نزدیک به مرگ» و ارتباط آن با هویت اخلاقی انسان اختصاص دارد. سرانجام، کارهای این همایش روز پنج‌شنبه نهم بهمن‌ماه با برگزاری مراسم اختتامیه به پایان می‌رسد.
 
دبیر علمی همایش همچنین با اشاره به برگزاری ۲۷ پیش‌نشست علمی در مراکزی چون جامعه الزهرا و دانشگاه علامه طباطبایی، از حضور سخنرانانی از کشورهای روسیه، پاکستان، هند و احتمالاً ایتالیا در این رویداد بین‌المللی خبر داد.
 
تمدید مهلت و انتشار کتاب
 
حجت‌الاسلام علیرضا آل‌بویه، در پایان خاطرنشان کرد: مهلت ارسال مقالات تا اواخر اسفندماه تمدید شده است تا مجموعه مقالات پربارتری منتشر شود. این همایش شامل دو بخش برگزاری جلسات و انتشار کتاب است و تلاش می‌شود با چاپ مقالات سفارشی داخلی و بین‌المللی، منبع علمی جامعی برای پاسخگویی به شبهات و حمایت از حقوق جنین فراهم آید.
ارسال نظرات