در چهلمین سالگشت تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی فرصتها و تهدیدها را که متوجه این شورای عالی سیاستگذاری است، به همراه دغدغه ها و مطالبات اندیشمندان حوزوی و فعالان فرهنگی منعکس می کنیم.
در چهلمین سالگشت تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسن رحیم پور به برخی پرسشها پاسخ گفته و برخی فرصتها و تهدیدها را بررسی و پیشنهاداتی ارائه نموده است.
در راستای سلسله جلسات «دولت سایه»، نشست تخصصی بررسی و نقد عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در دفتر نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی برگزار شد.
در سالروز تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، نزد آیت الله محمدی عراقی رفتیم که در اثنای مصاحبه، خبر ارتحال آیت الله یزدی به دست ایشان رسید و سبب شد این گفتوگو ناتمام بماند.
حجت الاسلام عماد گفت: باید به ارزیابی مردمی توجه کرد؛ اگر این ارزیابی منفی باشد، نشان از ضعفی در اطلاع رسانی، برقراری ارتباط و عدم ظهور پیام آن نهاد درون جامعه دارد.
حجت الاسلام پیروزمند در گفتوگویی تفصیلی به بررسی ادوار مختلف شورای عالی انقلاب فرهنگی و واکاوی مشکلات این نهاد پرداخت و برای بهترشدن روند آن راهکارهایی ارائه کرد.
عنوان چهار کلمهای شورای عالی انقلاب فرهنگی با چهار دسته مانع تراش در بیرون و درون حاکمیت مواجه است که از اثرگذاری شورا باصفت عالی، انقلابی و فرهنگی جلوگیری کردهاند.
حجتالاسلام کشوری، ناکارآمدی شورای عالی انقلاب فرهنگی را به خاطر ضعف در نرم افزار این شورا دانست و گفت: اعضای شورا در تلاش باشند تا نرم افزار ارتباطی درستی را تهیه کنند.
حجت الاسلام پناهیان در گفتوگو با خبرنگار رسا به بیان مطالبات رهبری و جبهه انقلاب از شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و با بیان نکاتی خواستار عملکرد بهتر این شورا شد.
حجتالاسلام جمالی گفت:این شورا با توجه به دید بلند و عمیق امامین انقلاب جزو کلیدیترین نهادهای انقلابی است؛ اما با این همه امروز آن را جزو کم کارترین نهادها میبینیم.
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی دربیانیهای به مناسبت سالگرد تشکیل این شورا اعلام کرد به خاطر گامهای برداشته شده خدا را شکر میگوییم و برای کوتاهیها عذرخواهی میکنیم.
حجتالاسلام آذربایجانی گفت: بهتر است شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسات خودش را تعطیل کند و صرفا به دنبال اجرا باشد؛ چرا اینقدر تعلیق در اجرای سندها رخ میدهد؟
عضو هیئت علمی مؤسسه امام با اشاره به سبقه سیاسی فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سبقۀ سیاسی دادن به فرهنگ یعنی از نگاه سیاست و از بالا به پایین به فرهنگ نگاه کنیم.
حجت الاسلام عزت زمانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به واسطه حلقههای مردمی اطلاعات خود را از بستر جامعه استخراج کند تا دقیق باشد و بتواند خلاءها را پر کند.
حجتالاسلام والمسلمین سعیدی با اشاره به هویدا نبودن اثر شورای عالی انقلاب فرهنگی در فرهنگ عمومی جامعه گفت: شورای عالی باید کاری کند که ضمانت اجرای مصوبات بیشتر شود.
حجت الاسلام رضایی ضمن بیان انتقاداتی به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: الان وضعیت ما وضعیت جنگ است و معضلی که ما در این شورا داریم، عدم رصد لحظهای مشکلات فرهنگی است.
جمعی از اساتید حوزههای علمیه در بیانیه ای تاکید کردند: هنوز گروهی از تصمیم گیران آدرس اشتباه به مردم میدهند و حل مشکلات را در مذاکره با آمریکا میدانند.
حجت الاسلام روانبخش گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۷ سال به تدوین سند مهندسی فرهنگی پرداخته که هنوز هم تصوب نشده؛ سخن ما این است که چرا یک طرح باید انقدر وقت بگیرد؟
خبرگزاری رسا قصد دارد همزمان با سالگرد تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، به واکاوی عملکرد و بررسی نقاط ضعف و قوت این شورا بپردازد و مطالبات جبهه انقلاب را بیان کند.
حجتالاسلام والمسلمین برنجکار گفت: نظام آموزشی مشکلدار در فرهنگ عمومی کشور تأثیر میگذارد و اگر این نظام آموزشی درست نشود، بدون شک برای آینده ایران خطرساز خواهد بود.