خدایا، من را به خشنودیت نزدیک کن!
حجت الاسلام حسین دیلمی، محقق حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به دعای روز دوم ماه رمضان بیان داشت: در فراز نخست دعای روز دوم از خداوند متعال درخواست میکنیم که ما را به خودش نزدیک کند.
وی بیان داشت: تقرب الهی از خواستههای تمامی انبیا و اولیای الهی، فرشتگان، علما و عارفان است چرا که مقام قرب الهی جایگاهی ارزشمند است و مقربان جایگاه ویژِهای نزد خداوند دارند.
این محقق حوزه علمیه بیان داشت: مقام قرب الهی در مقابل جدایی و دوری است. وقتی به سخن و سیره اهلبیت(ع) مراجعه کنیم نزدیک بودن به خداوند و نزدیک بودن به آنچه مورد رضایت او بوده مایه آرامش آنها است و چه بسیار عارفان و دلسوختگانی که ترس از دوری از درگاه الهی پیوسته در جانشان بوده است.
وی بیان داشت: بنده باید به دنبال رفتار و گفتاری باشد که رضایت الهی را تامین کند و از آنچه غضب الهی را فراهم می آورد دوری گزیند و متوجه باشد که یک گناه موجب شد تا شیطان از درگاه الهی رانده شود.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: روزه دار آگاه است که خود باید در راستای استجابت دعای خویش عمل کند و در مرحله عمل با دست زدن به خوبی ها و پرهیز از بدی ها، رضایت الهی را بدست آورد.
وی بیان داشت: آیه «یا ایها النفس المطمئنه» یکی از مصادیقش در روایات امام حسین(ع) بیان شده است که با اهدای جان خویش، رضایت الهی را خرید.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: بیننده باید در جامعه و خانواده به گونهای رفتار کند که این ملاک رضایت الهی محقق شود.
وی با اشاره به روایتی از ائمه معصوم(ع) اظهار داشت: رحمت الهی در انجام واحبات پنهان شده است یعنی هر مسلمان با انجام واجبات در جهت بدست آوردن رحمت الهی تلاش می کند و از آنجا که گناه مایه سخط الهی است هیچ گناهی در پرده دری تفاوت ندارد.
وی بیان داشت: دوری از درگاه الهی چنان رنج آور است که امیرمومنان(ع) در دعای کمیل بیان میدارد خدایا من بر عذاب صبر می کنم اما چگونه بر دوری تو صبر کنم.
این نویسنده کتاب های دینی بیان داشت: دعا اول راه است و چون انسان دانست که چه می خواهد و بعد از خداوند مدد گرفت باید در جهت اجرایی شدن آن از خود مایه بگذارد و با تمسک به اعمال نیکو، خود را به رحمت الهی نزدیک سازد.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: هرکس که با دوستان الهی دوستتر و با محیط ها و عوامل الهی مانوستر است نشان از نزدیکتر بودن به خداوند دارد.
وی بیان داشت: بالاترین چیزی که خشم الهی را نازل می کند دوری از دایره توحید و ولایت است.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: در ادامه دعای روز دوم از خداوند می خواهیم که ما را در قرائت قرآن موفق بدارد که باید سیره ائمه معصومین(ع) در قرائت قرآن مورد توجه ما قرار گیرد.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: نقل شده است که امام رضا(ع) سنت هر سه روز یکبار ختم قرآن را به صورت مکرر انجام میداند و با تدبر، قرآن را قرائت می کردند و در موقع تلاوت آیات بهشت و جهنم دست به دعا برمی داشتند. /909/ت302/ع