۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۸
کد خبر: ۱۲۸۶۱۸
اخلاق گمشده عصر ارتباطات (17)؛

هر خانواده باید یک استاد اخلاق داشته باشد

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه امام صادق(ع) دماوند به کافی نبودن جلسات و استاد اخلاق در شهرستان ها اشاره کرد و گفت: از بزرگی شنیدم که می گفت«زمانی هر شهری یک اهل دلی داشت و همین انسان متخلق کافی بود، ولی الان جامعه به سمتی رفته که هر محله و یا هر خانواده ای باید یک استاد اخلاق داشته باشد».
اخلاق


حجت الاسلام رضا حاج‌آقایی، مدیر مدرسه امام صادق(ع) دماوند در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به سخنان ائمه اطهار و بزرگان درباره اهمیت و ضرورت بحث تهذیب اخلاق اظهار داشت: هدف از خلقت انسان رسیدن به تکامل است و برای رسیدن به تکامل باید مراحلی را طی کند، برای طی این مراحل هم نیاز به ابزار است، اخلاق آن ابزاری است که می تواند ما را در طی این مراحل یاری دهد.

وی در ادامه افزود:‌ از‌این‌رو اگر کسی این ابزار را نداشته باشد هم از لحاظ معنوی درجا زده است و بحث تکامل را بی معنا جلوه داده و هم از لحاظ اجتماعی در ارتباط با دیگران دچار ضرر شده است.

حجت‌الاسلام حاج‌آقایی اظهار داشت: پس از انقلاب یک فضای عمومی اخلاقی به وجود آمد و با توجه به این‌که دین مساوی اخلاق است، مسؤولان و علما سعی کرده اند فضای عمومی را به سمت اخلاقی شدن سوق دهند.

وی ادامه داد: این کافی نیست و باید افزون‌بر فضای عمومی نگاه ویژه و دقیق‌تری به مسائل اخلاقی داشت و نسبت به این دید اختصاصی کوتاهی شده است.

مدیر مدرسه امام صادق(ع) در ادامه به مقایسه حوزه در این دو فضای تاریخی پرداخت و ابراز داشت: در حوزه‌های علمیه قبل از انقلاب به دلیل کم بودن تعداد طلبه‌ها و بسته بودن فضا برای کارهای دینی، تعداد کمی جلسات اخلاق برگزار می شد که البته در حد خودشان تأثیر گذار بودند.

وی ادامه داد: البته جمعیت کمی در این جلسات شرکت می کردند و جلسات هم به صورت عمومی برگزار می‌شد، رابطه استادان نیز با شاگردان نزدیک‌تر بود،استادان بعضی اوقات به صورت مستقیم با شاگردان ارتباط داشتند و با او در زمینه اخلاق کار می‌کردند.

وی بیان داشت: اما در زمان حاضر به خاطر جمعیت زیاد طلاب و کمبود استاد اخلاق، به نظر می رسد حوزه‌های علمیه در این زمینه ضعیف عمل می کنند.

وی همچنین با اشاره به حضور برخی از اسوه‌های اخلاقی در شهرهای بزرگ به بیان مشکلات مدارس علمیه در مناطق کوچک‌تر پرداخت و گفت: از بزرگی شنیدم که می گفت «زمانی هر شهری یک اهل دلی داشت و همین یک انسان متخلق کافی بود، ولی الان جامعه به سمتی رفته که هر محله و یا هر خانواده ای باید یک استاد اخلاق داشته باشد».

وی ابراز داشت: حوزه علمیه شهرستان‌ها به صورت جدی با کمبود استاد اخلاق رو‌به‌رو هستند، در شهر‌های بزرگ‌تر استادانی همچون آیت الله خوشوقت در تهران، آیت‌الله ناصری و مظاهری در اصفهان و آیت الله مصباح در قم هستند ولی شهرستان‌ها محرومند.

 حجت‌الاسلام حاج‌آقایی در پایان به عنوان توصیه ابراز داشت: معتقدم که انسان است و غفلت‌ها، با توجه به اوضاع زمانه و این مطلب که مظاهر اخلاقی زیاد شده، به نظر می رسد احساس نیاز شدیدی به جلسات و استادان اخلاق وجود دارد و بدون استاد اخلاق و راه‌نما پیمودن این راه بسیار سخت شده و شخص نمی تواند به تنهایی از این دریای پر تلاطم غفلت ها نجات پیدا کند./908/ت302/ن

ارسال نظرات