۲۹ تير ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۶
کد خبر: ۱۳۲۹۸۵
عضو هیأت علمی دانشگاه مفید:

هیچ اقدام مناسبی در راستای تحقق شعار امسال صورت نگرفته است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی دانشگاه مفید گفت: شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی مناسب امسال بود، اما تاکنون هیچ اقدام مناسبی در تحقق این شعار صورت نگرفته است.
توليد ملي

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مجتبی باقری، عضو هیأت علمی دانشگاه مفید، پیش از ظهر امروز 29 تیرماه در نشست علمی اقتصاد اسلامی و حمایت از تولید ملی و سرمایه ایرانی به بررسی مفاهیم اساسی در تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی و انواع حمایت و الزامات مربوط به آن پرداخت.

 

وی با بیان این‌که آیات شریفه قرآن خطاب به مسلمانان امر دارد که در هر شرایطی در راستای عمران و آبادانی وطن خود و حتی کل دنیا اقدام کنند، افزود: مشکلات مربوط به تولید در کشور ما مشکلاتی اساسی به شمار می‌رود، از این‌رو بیشتر باید به مسایل اساسی تئوریک در ارتباط با تولید ملی بپردازیم.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه مفید در ادامه به تبیین نظریه اقتصاد اسلامی با توجه به سه حالت عادی، شبیه حالت عادی و حالت اضطرار پرداخت و گفت: در شرایط عادی که کشور هیچ دشمنی ندارد و از سوی دیگر کشورها تهدید نمی‌شود، هرگونه تخصص‌گرایی معادل اسراف و تبذیر است. 

 

وی با اشاره به نظریات ریکاردو و آدام اسمیت که معتقدند هر کشوری به تولید آنچه در آن تخصص دارد بپردازد، گفت: به لحاظ اقتصاد اسلامی قابل توجیه نیست که همه محصولات را خودمان تولید کنیم، تولید ملی در حالت عادی جایگاهی ندارد و اشتباه است که همه محصولات در داخل کشور تولید شود.

 

باقری البته با بیان این‌که تخصص پیدا کردن در اقتصاد اسلامی جزء یکی از ارزش‌های اسلامی است، اظهار داشت: حمایت از تولید ملی یعنی تخصص پیدا کردن، چراکه در کشور منابع کمتری حاصل می‌شود، اما وقتی حالت بحرانی و غیرعادی می‌شود، باید دید جایگاه تولید ملی چیست.

 

وی اضافه کرد: در مسأله تحریم که تولیدها فروخته نمی‌شود، چاره‌ای جز تولید داخلی نداریم و بر تولیدکنندگان لازم است که فکر و تکنولوژی را به کار بندند و تولید کنند و مسؤولان هم زمینه‌های تولید را هرچه بیشتر فراهم کنند و اگر به اقتصاد اسلامی هم رجوع شود برهمین حرکت تأکید دارد.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه مفید با بیان این‌که مشکلات اقتصادی در شرایط تحریم، بزرگ‌ترین ضربه را بر کشور وارد می‌کند، گفت: هرگز با شعار صرف نمی‌توان مشکلات را حل کرد، بلکه باید در زمانی که در داخل حالت بحران پیدا می‌شود، شرایط بحرانی لحاظ کرد تا نیازهای مردم تأمین شود.

 

وی حالت اقتصادی دوم را شبیه حالت عادی دانست و افزود: در این حالت کالاها را به ما می‌فروشند و ما‌ هرچه کفش و لباس چینی وارد کشور می‌شود را می‌خریم؛ اگر این کالاها را بخواهیم با منابع داخلی تولید کنیم، گران درمی‌آید، اما باز هم کشور از جهاتی دچار مشکل می‌شود.

 

باقری با اشاره به حالت اضطرار، گفت: در حالت اضطرار که در شرایط تهدید و تحریم هستیم و تولید دیگر کشورها فروخته نمی‌شود، ناچاریم آنچه مورد نیاز است در داخل و با نیروی کار و سرمایه داخلی تولید کنیم و براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب در شرایط تحریم باید به تولید ملی پرداخت و آن را تقویت کرد.

 

وی البته واردات بی‌رویه به داخل کشور را سبب تسلط قدرت‌های بیگانه دانست و با تأکید بر بستن راه نفوذ کشورهای بیگانه در این زمینه، تصریح کرد: اگرچه شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی مناسب امسال بود، اما تاکنون هیچ اقدام مناسبی در تحقق این شعار صورت نگرفته است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه مفید اظهار داشت: راهکارهایی در زمینه اقتصادی اسلامی وجود دارد که اگر به خوبی دنبال شود، انگیزه تولید را بالا می‌برد، مانند ایجاد امنیت، شکل‌دهی ساختارهای مناسب، خودکفایی کشاورزی و گرفتن جلوی برخی واردات و حذف عواملی است که انگیزه کار را از بین می‌برد. /920/پ202/ع

ارسال نظرات