۰۹ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۵
کد خبر: ۱۳۶۹۸۶
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات (35)؛

کنترل نکردن زبان ریشه انجام بسیاری از گناهان است

خبرگزاری رسا ـ استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اثرات مخرب گناه در زندگی افراد گفت: ریشه اصلی گناهان در جامعه عدم کنترل زبان است.
اخلاق

حجت‌الاسلام ابراهیم کفیل، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اثرات مخرب گناه در زندگی افراد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا معرفت به خدا را عامل اصلی در ترک گناه دانست و گفت: دلیل انجام گناه نترسیدن از خدا و محبت نداشتن به او است، این آسیب تنها با شناخت و معرفت به ذات پاک الهی حل می‌شود، در مناجات شعبانیه آمده «هیچ گناهی را نمی‌شود ترک کرد مگر فرد نسبت به خدا معرفت داشته باشد».

وی در ادامه افزود: معرفت همراه عمل مفید است و شناخت علم، قدرت خدا به تنها کافی نبوده و فرد را از ارتکاب به گناه حفظ نمی‌کند.

این استاد حوزوی غفلت از یاد خدا و روز حساب را عامل بدبختی، تباهی افراد و کشیده شدن جامعه به فسادهای اقتصادی عنوان کرد و ابراز داشت: درک عظمت خدا و ترس از جهنم سد محکمی در جلوگیری از ارتکاب به گناه را در پی دارد.

وی ادامه داد: هر قدر یاد خدا و معاد در جامعه زیاد باشد گناهانی مانند کم فروشی، رشوه، چاپلوسی، غیبت و تهمت کاهش می‌یابد.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم در ادامه به اثرات گناه اشاره کرد و ابراز داشت: استمرار گناه سبب تکذیب خدا، آیات او، سلب آرامش در دنیا و آخرت را در پی دارد و نتیجه آن جز پوچی نخواهد بود، قرآن در این باره هشدار داده « وَمَن یَکْسِبْ إِثْمًا فَإِنَّمَا یَکْسِبُهُ عَلَیٰ نَفْسِهِ وَکَانَ اللَّـهُ عَلِیمًا حَکِیمًا»«هر کس گناهی مرتکب شود، فقط آن را به زیان خود مرتکب شده، و خدا همواره دانای سنجیده کار است».

این استاد حوزه ریشه اصلی گناهان در جامعه را عدم کنترل زبان برشمرد و خاطرنشان کرد: دروغ‌گویی و مسخره کردن دیگران از بدترین گناهانی است که در جامعه روی می‌دهد؛ متأسفانه برخی از برنامه‌های تلویزیونی در تشدید این فرهنگ نقش دارند.

وی تاکید کرد: ایجاد فرهنگ صحیح گفتاری در جامعه نیاز به برنامه‌ریزی و آشنا کردن مردم با فرهنگ صحیح اسلام دارد، قرآن می‌فرمایید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّـهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِیدًا» «ای کسانی که ایمان آورده‌اید، از خدا پروا دارید و سخنی استوار گویید».

حجت‌الاسلام کفیل هدف اصلی دشمنان در جامعه را ایجاد غفلت و فساد جنسی دانست و خاطرنشان کرد: دشمن با سرگرم کردن مردم به موسیقی، مشروبات الکلی و مواد مخدر سعی در غافل کردن آن‌ها نسبت به سرنوشت و واقعیت خود را دارد.

وی یادآور شد: تقویت فرهنگ نماز، انس با قرآن، ائمه(ع) و فراهم کردن شرایط  ازدواج جوانان سبب کم شدن غفلت‌ها و شهوات خواهد شد، به تعبیر مقام معظم رهبری «نماز کامل‌ترین پاسخ به عالی‌ترین نیاز است».

استاد سطح عالی حوزه پشیمانی واقعی و تصمیم جدی بر ترک گناه را سبب آمرزش خطاهای گذشته خواند و تصریح کرد: توبه در امت‌های پیشین سخت بوده ولی در اسلام تنها با پشمانی واقعی مورد قبول خدا متعال قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: امام سجاد(ع) در دعای اول صحیفه فرموده « سپاس خدایی را که ما را به توبه رهبری کرد و آن را جز از فضل او نیافته‌ایم».

حجت‌الاسلام کفیل در پایان گفت: اگر کسی حق دیگران را ضایع کرده باید در صدد جبران باشد و اگر نتوانست با استغاثه  از خدا بخواهد که آن را به نحوی ادا کند. /993/ت302/ن

ارسال نظرات