عضو جامعه مدرسین:
تضعیف نظام بزرگ ترین منکر است/ ملاک های رییس جمهور آینده
خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تفسیر استقلال حوزه به بی تفاوتی نسبت به مسائل نظام را نادرست خواند و با بیان این که تضعیف نظام به هر شکل ممکن از بزرگ ترین منکرات است، گفت: حوزه بیش از همه برای حفظ انقلاب اسلامی مسؤول است و باید رسالت خود را در قبال نظام انجام دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله کعبی پیش از ظهر امروز در گردهمایی طلاب و روحانیان استان مرکزی که با حضور آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در این استان در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) شهر اراک برگزار شد، از این استان به عنوان زادگاه امام و مهد حوزه علمیه کهن و مراجع و علمای بزرگ یاد کرد.
وی احیای امر اهل بیت را فلسفه وجودی تشکیل حوزه های علمیه دانست و تاکید کرد: بعد از ارتحال امام خمینی(ره) رهبر معظم انقلاب با اقتدار پرچم احیای امر اهل بیت را به دست گرفته اند و یکی از برکات مهم انقلاب احیای امر اهل بیت در سراسر جهان است.
جهان به معارف اهل بیت اقبال دارد
آیت الله کعبی با بیان این که امروز جهان به سمت معارف اسلام و اهل بیت اقبال خوبی دارد، یادآورشد: یکی از مسائلی که روحانیت باید نسبت به آن تامل کند، موضوع شناخت جایگاه و موقعیت خود و برکت انقلاب اسلامی است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: امروز روحانیت ظرفیت ایفای نقش در عرصه بین الملل را پیدا کرده است و در هیچ دوره ای مثل دوران انقلاب اسلامی و عصر حاضر فرصت برای نشر اسلام و بیان معارف اهل بیت و احیا و اجرای دین در عرصه زندگی فراهم نبود و روحانیت این فرصت را باید قدر بداند و از آن به خوبی استفاده کند.
وی با بیان این که روحانیت در سطوح مختلف وظایف مهمی را عهده دار است، یادآورشد: توجه به مساله مهم تربیت نیروی انسانی از مهم ترین موضوعاتی است که باید به آن توجه شود، امروز بیش از هر زمانی نیاز به روحانیت در جامعه، مراکز علمی، آموزش و پرورش و دانشگاه ها احساس می شود.
آیت الله کعبی توسعه کمی و کیفی حوزه های علمیه را ضرورت شرعی و ملی برای حفظ نظام برپایه تعالیم دینی عنوان کرد و گفت: اهتمام به این امر مهم اولویت راهبردی اجرای اسلام و اسلامی کردن نظام در عرصه های گوناگون زندگی است.
این عضو جامعه مدرسین گسترش زیر ساخت ها، جذب و گزینش طلاب مستعد، باهوش و آینده نگر، حفظ و تثبیت و رشد و تعالی طلاب به لحاظ علمی، اخلاقی و بصیرتی را ضرروی دانست و گفت: اگر ما رشد نکنیم و از زمان عقب بمانیم مسؤول هستیم و در این عرصه کوتاهی امری ناپسند است.
وی با بیان این که باید درون خانواده روحانیت نقاط ضعف و کاستی ها را از بین ببریم، خاطرنشان کرد: ما باید ابتدا موقعیت شناس باشیم و البته حضور در عرصه روحانیت اقتضائاتی دارد و حوزه با استقلال فکری، مدیریتی و آموزشی و پژوهشی پیش برده است.
استقلال حوزه به معنای بی توجهی به نظام نیست
آیت الله کعبی با اشاره به رابطه حوزه و نظام اسلامی گفت: روحانیت از ابتدا تاکنون مستقل بوده و خواهد بود، اما روحانیت موظف است نسبت خود را با نظام تعریف کند، استقلال حوزه به معنای بی تفاوتی و بی توجهی به موقعیت و شرایط معاصر و نظام اسلامی نیست.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم بیان داشت: روحانیت بیشتر از همه برای حفظ نظام اسلامی مسؤول است، چراکه خاستگاه نظام اسلامی حوزه و مرجعیت است، نظام مولود حوزه است و حوزویان هیچ گاه نمی توانند نسبت به نظام و مسائل آن بی تفاوت باشند.
آیت الله کعبی بی تفاوتی حوزه به نظام و بالعکس را زیانبار توصیف و تصریح کرد: روحانیت جزیی از حکومت نیست، حکومت نیز جزیی از روحانیت نیست، بلکه حوزه و نظام در عین استقلال همکاری و همدلی لازم برای تقویت یکدیگر دارند و در این راستا هر دو وظایف متقابلی دارند.
مراجع حامی نظام اسلامی هستند
وی تصریح کرد: مراجع تقلید بدون استثنا حامی نظام اسلامی هستند و این مهم را به شیوه های گوناگون بیان کرده اند و این بزرگواران در صحنه هستند و این مهم جای شکر دارد.
آیت الله کعبی امر به معروف و نهی از منکر را از رسالت های حوزویان دانست و تاکید کرد: انقلاب اسلامی بزرگ ترین معروف است و تضعیف آن به هر شکلی که باشد بزرگ ترین منکر به شمار می آید.
وی با بیان عرصه های تبلیغی گوناگون روحانیت در شرایط کنونی، تاکید کرد: امروز یکی از عرصه هایی که روحانیت برای ایفای نقش در آن باید خود را آماده کند حضور در مدیریت فرهنگی مساجد است، امام جماعت تنها نماز جماعت را اقامه نمی کند بلکه باید مدیر فرهنگی مسجد باشد و با اقشار مختلف ارتباط بگیرد.
عضو جامعه مدرسین در بخش دیگری از سخنان خود توصیه هایی به طلاب و روحانیان ارائه کرد و گفت: روحانی باید با دو بال علم و تقوا حرکت کند و در کنار این دو آگاه به زمان و بصیر باشد و اقتضائات زمان و مکان را درک کند.
ملاک های رییس جمهور آینده
آیت الله کعبی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، گفت: به لحاظ گفتمانی چندین مطلب باید مورد توجه قرار گیرد؛ رییس جمهور آینده باید به پیشرفت اسلامی ملت ایران کمک کند و این مسیر به هیچ وجه نباید متوقف و یا دچار عقب گرد شود.
وی مردم داری را معیار دیگر رییس جمهور آینده دانست و با تاکید بر این که رییس جمهور باید مقبولیت نظام را در بین مردم بالا ببرد، خاطرنشان کرد: رییس جمهور آینده باید در کشور ثبات ایجاد کند؛ انتخابات ریاست جمهوری هم می تواند نقطه ثبات و هم نقطه بی ثباتی باشد و کسی باید رییس جمهور شود که باعث ثبات شود.
عده ای با القای خسته شدن مردم به دنبال مذاکره با آمریکا هستند
عضو جامعه مدرسین با بیان این که عده ای به دنبال این هستند که وانمود کنند مردم خسته شده اند و به دنبال مذاکره با آمریکا هستند، خطاب به این افراد، تاکید کرد: مردم خسته نشده اند، بلکه این شما هستید که خسته شده اید؛ مردم در صحنه دفاع از ارزش ها و رهبری با تمام وجود حضور دارند و ایفای نقش می کنند.
وی عزت و ولایت مداری را از معیارهای دیگر رییس جمهور آینده دانست و با بیان این که رییس جمهور آینده نباید به لحاظ فکری و عملی دچار التقاط باشد، گفت: سکاندار اجرایی کشور باید بداند مشروعیت نظام به ولایت فقیه است و هر تصمیمی که در این راستا نباشد مشروعیت ندارد.
آیت الله کعبی برخورداری از تحلیل بالا برپایه گفتمان انقلاب اسلامی را از دیگر معیارهایی رییس جمهور آینده دانست و گفت: توانمندی از نظر اجرایی و بکارگیری ظرفیت کشور در حل مشکلات و بحران ها از دیگر ملاک های رییس جمهور آینده است.
وی افزود: رییس جمهور آینده باید مدیریت بالا در اجرایی کردن تدابیر رهبر معظم انقلاب داشته باشد، ویژگی دیگر رییس جمهور آینده این است که باید روحیه انقلابی و جهادی داشته باشد نه اینکه محافظه کار باشد؛ رییس جمهور آینده باید روحیه نشاط و امید در جامعه تزریق کند و متعلق به یک دسته و حزب و گروه نباشد بلکه ظرفیت او باید ظرفیت نظام اسلامی و ولایت باشد و برای تحقق این امور باید برنامه و تیم داشته باشد.
این عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: البته روحانیت نیز شرایط را رصد می کند و به موقع وارد صحنه می شود و ما نسبت به انتخابات بی تفاوت نیستیم، دشمن در تلاش است که از این عرصه برای شبکه بندی گروه های مخالف نظام و ایجاد التهاب و فتنه در جامعه استفاده کند و ما باید هوشیار باشیم.
فتنه گران در آستانه انتخابات به دنبال بازسازی خود هستند
آیت الله کعبی تاکید کرد: کسانی که می گفتند در انتخابات تقلب شده است، امروز در آستانه انتخابات با تمام وجود به دنبال بازسازی خود هستند و یکی از اهداف شان تشکیل شبکه های استانی است و اگر زمینه را مناسب ببیند ممکن است به دنبال فتنه باشند.
وی تصریح کرد: دشمن با فتنه و التهاب، ترویج نارضایتی و یاس و نا امیدی و دامن زدن به مشکلات به دنبال اهداف و مقاصد خود است و حوزویان باید در این زمینه موضع گیری توام با بصیرت داشته باشند. /924/پ201/ج
ارسال نظرات