۲۹ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲
کد خبر: ۱۵۰۴۳۳
رییس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما:

ایجاد حلقه‌های پژوهشی میان حوزه علمیه و صدا و سیما ضروری است

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیمای کشور گفت: ایجاد حلقه های پژوهشی میان حوزه علمیه و صدا و سیما امری ضروری است.
مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسین گودرزی، رییس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما پیش از ظهر امروز در نشست علمی که همزمان با هفته پژوهش در جمع خبرنگاران و در مرکز پژوهش‌های صدا وسیمای قم برگزار شد، گفت: قم با توجه به این که جایگاه فرهنگی و شیعی در سطح جهان دارد و  از حضور گرانقدر علما، مراجع و حوزه های علمیه بهره می برد، دارای ظرفیت‌های بالایی در امر پژوهش و تحقیق است.
وی افزود: مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما با توجه به این جایگاه ارزنده در قم، در سال 73  و با رسالت ایجاد یک حلقه منسجم پژوهشی میان حوزه‌های علمیه و صدا و سیما در قم راه اندازی شد  و دارای دو شعبه دیگر در تهران و مشهد نیز است.
رییس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما وجود پژوهش و مراکز پژوهشی، مطابق با نیازها و احتیاجات کشور را امری ضروری داست و اظهار داشت: پشتیبانی محتوائی از امر پژوهش یکی از اهداف مهم مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما است.
گودرزی خاطرنشان کرد: مجموعه مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما با انجام پژوهش‌های دینی و علمی به همت کارشناسان حوزه‌های علمیه به پشتیبانی محتوایی برنامه سازان در امور پژوهشی می پردازد و در این زمینه مجموعه‌های گسترده پژوهشی با مضامین اسلامی، اخلاقی و خانوادگی در اختیار برنامه سازان قرار گرفته است.
وی با بیان این‌که در دو دهه اخیر شاهد حرکت شتابان پژوهش در کشور هستیم، افزود: با وجود پیشرفت‌های فراوانی که در امر پژوهش صورت گرفته است، با این حال کاستی‌هایی مشاهده می‌شود که باید رفع نواقص و مشکلات بیش از گذشته مورد توجه پژوهشگران و محققان قرار گیرد.
رییس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما  با اشاره به این که در خصوص پژوهش، نیازسنجی و الویت پذیری وجود ندارد و موضوعات به درستی ساماندهی نمی شود، گفت: در راستای دستیابی به پژوهش، بسترهای آموزشی به خوبی مدیریت نمی شود و با آزمون و خطای فراوانی همراه است که باید مورد توجه قرار گرفته و عیب‌های آن برطرف شود.
وی افزود:  پژوهش قوام لازم را ندارد و گاه اخلاق حرفه ای همچون امانتداری و آزاد اندیشی در پژوهش نادیده گرفته می شود که باید در این زمینه پژوهش با نگاه منسجم‌تری به راه خود ادامه دهد.
 گودرزی  با بیان این‌که مقام معظم رهبری چهار محور اساسی و راهبردی شامل دین، اخلاق، آگاهی و امید بخشی برای دست یابی به رسانه دین محور بیان کرده اند، ابراز داشت:  این چهار عنصر مهم در 296 مورد پژوهش صورت پذیرفته و از این میان 125 اثر در بطن حوزه‌های علمیه انجام شده است.
وی بر کاربردی سازی پژوهش تأکید کرد و گفت: کاربردی‌سازی پژوهش نیازمند بومی‌سازی موضوعات، انجام مطالعات بنیادین و توجه به رویکردهای اسلامی و ایرانی با تأکید بر رسانه دین محور متناسب با رهنمودهای مقام معظم رهبری است که این امر در دستور کار مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما قرار گرفته است.
 رییس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما با اشاره به این‌که بهره گیری از سیره معصومان(ع) در پژوهش های دینی امری ضروری است، تصریح کرد: بیش از 802 فصل نامه،  623 کتاب رسانه‌ای بارکد شده و 30 هزار گزینه معارفی نیز از دستاوردهای مهم مرکز است.
وی در پایان با بیان این‌که در این زمینه با توجه به هفته پژوهش 5 اثر ارزشمند برگرفته از آئین زندگی امام صادق(ع) با موضوعات مهم اسلامی و دینی رونمائی و از 6 پژوهشگر برتر این مجموعه تجلیل می شود، اظهار داشت: در 18 ماهه گذشته 900 جلد کتاب به چاپ رسیده و 490 پروژه پژوهشی اجرایی و 25 تفاهم نامه همکاری با سایر مراکز پژوهشی منعقد شده است./907/پ202/پ

ارسال نظرات