۰۸ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۲
کد خبر: ۱۵۴۴۵۴
رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی:

دخالت برداشت‌های سلیقه‌ای در دشمن‌شناسی پذیرفتنی نیست

خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی گفت: حق نداریم بر اساس برداشت‌های شخصی و سلیقه‌ای، دشمن را معرفی کنیم در این صورت ولایت پذیری ما خدشه‌دار می‌شود.
 وابستگي جهان به امام زمان عليه السلام

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجت‌الاسلام محمدتقی ربانی، رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی با تأکید بر اخلاص در عمل و معرفت نسبت حضرت ولی عصر(عج) ابراز داشت: مهدویت، عرصه‌ای مقدس و پاک است که با کوچک‌ترین ابتلا به دنیا و نیت ناخالص، عوارض سنگین و غیر قابل تصور و جبرانی را به همراه دارد.

وی به قداست برخی روزها و مکان‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: در روایات هم توصیه شده است که روزهایی یوم الله است و حکمت برخی مناسبت‌ها هم در روایات بیان شده؛ از این رو محور قداست برخی زمان‌ها و مکان‌ها احیای شعائر الهی و یاد خدا است؛ بنابر این در بهره‌مندی از این ظرفیت باید هدف‌گذاری فرهنگی مناسبی را در دستور کار قرار دهیم تا نتیجه‌اش اعتلای فرهنگی باشد.

حجت‌الاسلام ربانی با بیان این که پیروان مکتب حق در غیبت از مولای خود یتیم هستند و بنابر روایات، ایتام آل محمد(ص) نامیده شده‌اند، ابراز داشت: با وجود این، بهره‌مندی از هر فرصتی برای احیای معارف اهل‌بیت(ع) و گسترش نام و یاد آن بزرگواران ضروری است.

رییس انجمن مهدویت حوزه علمیه قم تبیین معرفتی و معرفت بخشی دینی در جامعه را سدی در برابر آسیب‌ها و شبهات دانست و افزود: اگر در مهدویت و رسالت‌های ولی عصر(عج) نیز توجه مناسبی صورت گیرد، به دو محور اصلی عدالت گستری و ظلم ستیزی دست می‌یابیم.

وی شناخت مصادیق ظلم و تلاش در جهت زدودن ظلم و آثار آن را از وظایف مهم شیعیان در عصر غیبت برشمرد و تصریح کرد: اساس مهدویت بر دو پایه پاک کردن ظلم و ستم و تحقق روشنی و عدالت استوار است که تحقق هر دو نیازمند زمینه‌سازی و برنامه‌ریزی مناسب و همه جانبه است؛ این یک گام بلندی است که حرکتی استوار را هم می‌طلبد.

رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به ذکر«لا اله الا االله»، مقوله مهدویت را هم یک آموزه چندضلعی عنوان و خاطرنشان کرد: در نهم ربیع بهتر است بیشتر بحث مربوط به ظلم و ظالمان را تبیین کرد و شخصیت آن‌هایی که در پوشاندن حق و نور الهی تلاش می‌کردند را به جامعه بشناسانیم.

وی با بیان این‌که در شناسایی منحرفان و ظالمان نباید به گونه‌ای عمل کرد که مطلوب دشمنان فراهم شود، ادامه داد: دشمن نباید از برخی فعالیت‌های ما در عرصه تولی و تبری به سود خود بهره‌برداری کند؛ بنابراین ضروری است در عرصه دشمن شناسی به نظر رهبر انقلاب اسلامی و مراجع عظام تقلید مراجعه شود؛ ما حق نداریم بر اساس برداشت‌های شخصی و سلیقه‌ای، دشمن را معرفی کنیم در این صورت ولایت پذیری ما خدشه‌دار می‌شود.

حجت‌الاسلام ربانی رصد دشمن اصلی از سوی رهبر معظم انقلاب را ملاک و معیار دشمن شناسی برشمرد و اظهار داشت: حق نداریم با طرح مسائلی دیگر توجه مردم را از دشمن شناسی، بصیرت و عدالت‌خواهی منحرف کنیم؛ از این رو برای تحقق آیه مبارکه «وعد الله الذین امنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض کما استخلف الذین من قبلهم» باید جامعه در چارچوب باورهای مهدوی و بر اساس نظر اولیای الهی حرکت کند.

وی افراط و تفریط در عرصه مباحث مهدوی را از بزرگ‌ترین آسیب‌ها دانست و ابراز کرد: تبیین یک طرفه مباحث مهدوی و انتظار، یک آسیب جدی است؛ برخی فکر می‌کنند چون آخرالزمان پر از ظلم و ستم می‌شود باید در برابر آن سکوت کرد و فقط نشستن را انتظار می‌دانند که این آسیب باید از بین برود./997/د102/ی

ارسال نظرات