اصلاح طلبان بر انتخابات شوراها متمرکز شده اند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا نشست خبری تشکل خدمت گزاران آبادانی و پیشرفت با حضور آقایان، سروری، رییس این تشکل، احمد صادقی دبیر این ستاد و همچنین محمد ودود حیدری معاونت این ستاد در محل خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
سروری با اشاره به اینکه شوراها مرکز قدرت هستند، گفت: باید تلاش کرد که گروههایی که در تنظیم لیست و معرفی نامزدها حرکت میکنند افراد پاکی را بر عرصه شوراها وارد کنند که با نگاههای منفعتآمیز در شوراها ورود پیدا نکند و از این نظر ما تلاش زیادی انجام دادهایم تا بتوانیم لیستی توانمند و مؤثر برای مدیریت شهری تهیه کنیم که به تعبیری بتواند نمایندگی کند.
وی افزود: تمام تخصصهای مورد نیاز مدیریت شهری را در نظر داریم که انجام دهیم ما تقریبا تمامی استانها و شهرستانها به مرحله بستن لیست رسیدهایم و بعضی از استانها و شهرستانها لیست را تقریبا نهایی کردهاند و در مرحله اعلام نظر هستند و در تهران و کلانشهرها امیدوار هستیم که بین 10 تا 15 روز آینده بتوانیم لیست نهایی را بعد از تایید صلاحیتها اعلام کنیم و به امید خدا روند حرکت به طرف یک انتخابات پرشور را ساماندهی و سازماندهی کنیم.
ودود حیدری معاون اجتماعی سیاسی ستاد خدمت گزارای، آبادانی و پیشرفت ضمن خواندن شوراها به عنوان یک مجموعهای که از متن بدنه عمومی مردم دایهدار اداره مدیریت شهری هستند، اشاره کرد: شوراها جایگاه ویژه و مناسبی هم در قانون اساسی و هم در بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری و هم جایگاه مناسبی را در دل بدنههای اجتماعی در طول دهه گذشته پیدا کردهاند یعنی هر جایی که مردم احساس کردند که ترکیب شوراها ترکیبی است که در راستای خدمت به مردم قدم برداشته، اقبال مناسبی را برای حضور و نقش آفرینی در این شوراها داشتهاند.
وی ادامه داد: ما هر چه از شورای اول شهر تهران که شورای ناکارآمد و سیاسیکاری بود فاصله میگیریم، میبینیم که به تدریج مردم هم حضورشان بهتر میشود و هم با تشکیل شورایاری محلات و درگیر کردن خودشان در مقدرات و سرنوشتشان در این حوزهها را میبینیم و به نظرم من در دوره چهارم یک رسالتی را همه دستاندرکارانی که در عرصه شوراها حضور دارند بر عهده دارند و این است که این اعتماد مردم که به حوزه شوراها به تدریج جلب شده، اقدامی صورت نگیرد که در راستای این سلب اعتماد قدم برداشته شود
معاون این ستاد ابراز داشت: اگر ما نگاهی به زیرشاخههای فرعی گفتمان انقلاب اسلامی کنیم، میبینیم که یکی از مباحث اصلی این گفتمان بحث خدمت به مردم، محرومین و مستضعفین و تلاش در جهت رعایت حال مردم و رفاه مردمی است این یکی از ابعاد مهم گفتمان اسلامی است که یکی از مدلهای اصلی بروز و ظهورش انتخابات شورای شهر و شورای شهرها و روستاهای در سطح کشور است.
وی اضافه کرد: در راستای فعالیت در همین عرصه است که امیدوار هستیم و تلاش میکنیم که در مجموعه خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت دست یاری را به سمت همه خدمتگزارانی که در این عرصه ظرفیت اجتماعی و توان حرکت دارند و اعتماد مردم با آنها است دراز میکنیم و در تلاش هستیم که ترکیبی از مجموعه را ساماندهی کنیم که سابقه مناسبی از حضور در عرصههای اجتماعی دارند و در راستای خدمت به مردم انگیزه و طراحی دارند بتوانیم با یک ظرفیت مناسبی در این عرصه حضور پیدا کنیم.
حیدری با بیان اینکه مشکلات مختلفی در شهرداریهای سراسر کشور است که مردم با آن مواجه هستند، اظهار داشت: این دوره از شوراها حتما باید بتواند در راستای موفقیتهای بیشتر مجموعههای شوراهای دوم و سوم یک قدم به جلو بردارد، گرچه برای رسیدن به سرمنزل مقصود راههای ناپیموده زیادی داریم.
وی با اشاره به اینکه مردم در سطح شهرداریها با یک بروکراسی پیچیده و قدیمی مواجه هستند بیان کرد: حتما باید برای این مشکل راه حل پیدا شود و مردم از شهرداریها انتظار شفافیت مالی دارند و انتظار دارند که با تیب خاطر به شهرداریها مراجعه کنند و شهرداریها هم از آنها دستگیری کنند نه مچگیری به همین دلیل دوره چهارم شوراها باید در راستای تعامل بین مردم و شهرداریها قدمهای جدی را بردارد.
معاون این تشکل ادامه داد: یک نکته که باید جزء سرفصلهای اصلی شوراها قرار بگیرد این است که معضلات ما در چند سال گذشته که نهایتا منجر به آسیب دیدن مردم میشود معضلات و مشکلاتی است که به صورت ساختاری و اجرایی بین دولت و شهرداریها به وجود میآید و از این جهت ما معتقد هستیم شهرداریها در مواجهه با دولتها باید با سیاست استقلال و تعامل حرکت کنند و به شکل کلی شهرداری در عین حال که مجموعه مستقل از دولت است، در خدمت مردم است به جهت اینکه منفعت مردم در این است و هرجایی که این استقلال خدشه پذیر شود و این تعامل مشکلدار شود آسیب پذیرترین قشر در این حوزه مردم هستند.
احمد صادقی دبیر ستاد مرکزی این تشکل، کارکردهای مهم شورای شهر را برنامهریزی برای آسایش مردم و رفاه حداکثری شهروندان با حفظ حقوق شهروندی عنوان کرد و گفت: ساختن شهری روان، مقاوم، با نمادهای اسلامی، مدرن و بدون آلودگی از شعارهای خدمتگزاران ملت است که این تعابیر هم مطالبات مردم است و هم از دغدغههای مقام معظم رهبری و حضرت امام بوده است.
وی ادامه داد: خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت برنامهمحور بوده و در تمام حوزهای مدیریت شهری ورود کارشناسانه پیدا کرده و با حضور نخبگان و صاحبنظران در سدد است که یک لیست کارآمد و مقبول از تمامی طیفهای اصولگرایان انقلاب ارایه بدهد و به جهت گستردگی اقدامهای صورت گرفته ما کارگروهایی را تشکیل خواهیم داد تا برنامههای این تشکل را به صورت شفاف اطلاع رسانی کنیم.
رییس این تشکل در مورد تداخل انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر ابراز کرد: اساسا مجموعه خدمتگزاران اولویتش بر این موضوع است که برگزاری دو انتخابات سیاسی و اجتماعی با همدیگر باعث نشود که ما به فضای شورای اول برگردیم، شورای اولی که در یک فضای سیاسی بسته شد و نتیجه آن این بود که شهر در مناغشات اعضای شورای شهر، ظرفیتهای بزرگی را از دست داد و کار به جایی رسید که دولت اصلاح طلب، شورای شهر اصلاح طلب را منحل کند اما در شورای دوم و سوم تصمیم بر این شد که شورای شهر از سیاست فاصله بگیرد و نگاه تخصصی و فنی و با یک رویکرد مبتنی بر نیازهای شهر شکل گیرد و ما شاهد افزایش ارتقاء سطح شوراها در کشور باشیم.
دکتر حیدر در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر ارزیابی وی از کاندید شدن هنرمندان و ورزشکاران برای تصدی نمایندگی شهر، توضیح داد: ما در حوزه مدیریت شهری نیازمند همه افرادی هستیم که در حوزههای مختلفی که اجزای این شهر را تشکیل میدهند اعم از موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی و آسیبهای اجتماعی، موضوعات مربوط به ترافیک، حمل و نقل، سلامت و موضوعات مختلفی که سر جمع آن بافت یک شهر را تشکیل میدهد و حتما حوزههای فرهنگ، اندیشه، هنر و حوزه ورزش دو حوزه جدی و مورد اقبال حوزههای شهری هستند که حتما باید نمایندگی آن طیف را در درون شورا داشته باشند و این به تصمیماتی که در درون شوراها گرفته میشود کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: کسی با حضور هنرمندان و ورزشکاران عزیز در حوزههای مدیریت شهری مخالفتی ندارد و حتما در لیست ما هم استفاده خواهد شد ولی نکته این است که حضور متناسب نمایندگان از حوزههای مختلف مدیریت شهری است که میتواند یک ترکیب منسجم، کارآمد و مفید را برای شهروندان مهیا کند.
دکتر حیدری با تأکید بر اینکه یک ترکیب متناسب میتواند تضمین کننده شورای کارآمد برای مردم باشد، اظهار داشت: انتظار برطرف کردن معضلات جدی که طی سالهای متمادی به وجود آمده به شکل یک شبه و در قالب شعار کار درستی نیست و هرگروهی هم که برای رسیدن به کرسیهای شورای شهر از این شعارها استفاده میکند با عقلانیت عمومی تناسب ندارد و حتما شکست خواهد خورد.
سروری در مورد حضور اصلاح طلبان در انتخابات شوراها، گفت: تمرکز اصلی و استراتژی اصلاح طلبان تمرکز بر انتخابات شوراها است چرا که آنها معتقدند انتخابات شوراها با توجه به گستردگی که دارد امکان پیروز شدن و تصاحب پارلمانهای شهری از نظر آنها بالا است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایطی که در فتنه به وجود آمد، اصلاح طلبان حضورشان را در انتخابات ریاست جمهوری محتمل میبینند و با توجه به اینکه گزینههای رأیآور آنها غالبا کسانی بودند که به نوعی نقشی را در جریان فتنه داشتند لذا بازگشت آنها با ملاحظاتی همراه است اما رقابت در شوراها را قطعی میدانند و چشم امیدی هم به حلقه انحرافی دارند که با همپوشانی و رقیب مشترکشان که اصولگراها هستند بتوانند به پیروزی برسند و یر این عقیدهاند که انتخابات شوراها میتواند مقدمهای بر پیروزی در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری باشد و لذا نگاه آنها به شوراها یک نگاه کاملا سیاسی و ابزاری است.
رییس این تشکل اضافه کرد: این نگاه اصلاح طلبها نگرانیها را از اینکه ما دوباره در مدریت شهری شاهد تنشها، معضلات و مشکلات جدی باشیم اضافه میکند در ضمن لیست آنها هم نشان میدهد که آنها با حداکثر ظرفیتشان شرکت کردهاند.
سروری در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید آیا شما به انتخابات ریاست جمهوری هم ورود میکنید؟ گفت: مسئله انتخابات شوراها به دلیل حساسیتی که دارد، پرهیز میکنیم که وارد گزینههای انتخابات ریاست جمهوری شویم چون که متواند آفاتی داشته باشد و شوراها را دستخوش معادلات ریاست جمهوری قرار دهد لذا به این دلیل ما ورودی در عرصه ریاست جمهوری نداریم و اینکه در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد، باید در اینده نگاه کنیم.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که ارزیابی شما از فعالیت گسترده دولت در انتخابات شورا ها چیست؟ اظهار داشت: ما لیستی به عنوان لیست دولت را خلاف قانون میدانیم زیرا دولت مجری است و نمیتواند در انتخابات حضور داشته باشد به همین دلیل ممکن است افرادی تحت عنوان حامیان دولت شرکت کنند و نگرانی ما از جریانی است که مسیر خدمت را در دولت در بعضی از عرصهها به انحراف کشانده و با رفتارهایی که از خودشان بروز دادهاند هزینههای زیادی را برای کشور تولید کردند و لذا ما حتما خطکشیهایی را با لیست اصلاح طلبان و حلقه انحرافی خواهیم داشت.
نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افراط و تفریط لطمههای زیادی را به کشور وارد کرده است، تصریح کرد: نه، باید گذشته را به طور کامل نفی کرد و نه، باید گذشته را تقدیس کرد زیرا گذشته هم نقاط قوت دارد و هم نقاط ضعف و با استناد به بیانات مقام معظم رهبری رییس جمهوری میتواند موفق باشد که نگاه سیاه و سفید نداشته باشد بلکه هرکسی نقاط ضعف و قوتی دارد و آنکس که نقاط قوتش میچربد، سفید است و کسی که نقاط ضعفش میچربد، سیاهیها و تاریکیهایی دارد و در شوراها هم همین اتفاق باید بیافتد.
وی افزود: شورای اول با نگاه سیاسی که داشت هزینههای زیادی را برای کشور متحمل شد و نتیجه آن رو شاهد بودیم، انتخاباتی دوره دوم شوراها بود گرچه با حضور حداکثری احزاب و شخصیتها شکل گرفت اما پایینترین سطح مشارکت را در سطح جامعه به خودش اختصاص داد یعنی وقتی مردم به عملکرد شورای اول نگاه کردند با شوراهای شهر قهر کردند.
قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی اضافه کرد: ما عملکرد شورای دوم و سوم را دارای کارنمامهای با نمرات خوب میبینیم اما طبیعتا مطلق نیست ما در شورای چهارم باید افقی وسیعتر و روشنتر از وضعیت فعلی داشته باشیم هرچند ما از وضعیت گذشته تا حال حرکتهای خوبی را انجام دادهایم اما تا رسیدن به قلههای مطلوب فاصلههایی داریم.
وی اظهار داشت: نکته مثبتی که ما می بینم این است که در شورای راهبردی مجلس بیش از سی نماینده داریم پس ما یک سهم بزرگی از مجلس را در مجموعه خدمت گزاران داریم و اگر در شورای شهر هم موقف شویم شورای شهر هم میتواند یک حلقه متصل بین مجلس و شورای شهر شود و اگر دولت آینده هم یک دولت همگرا باشد این امید هم هست که خدمت گزاران بتواند حلقه تسبیح این سه مجموعه باشد.
سروری با بیان اینکه شعار ما استقلال حداکثری و تعامل حداکثری است گفت: ما آسیبهای زیادی را از طرف اختلاف دولت و شهرداریها دیدیم و نمیخواهیم که شهرداریها متغیری از دولت باشند و وابسه به دولت باشند و نه میخواهیم که شهرداریها مقابل دولت باشند بلکه برای انجام خدمت به مردم معتقد هستیم که تعامل حداکثری بین مجلس، دولت، شوراها و شهرداری صورت گیرد و از طرفی استقلال مطلق در شوراها برای انجام فعالیتهایشان وجود داشته باشد.
وی افزود: یکی از تجارب تلخی که ما داریم و عبرتی که باید بگیریم شورای سوم است که مذاکرات طیفهای مختلف به نتیجه نرسید و اصولگرایان به تعبیری از مدار انسجام خارج شدند و چند لیسته وارد رقابت شدند و نتیجه آن این شد که عدهای اصلاح طلبها توانستند به شورای شهر راه پیدا کنند و آثار آن در انتخابات بعدی هم جلوه و بروز کرد و در شرایط کنونی این خطر را جدی میبینم.
رییس این تشکل با اشاره به اینکه امروز اصلاح طلبان با ظرفیت بالایی در عرصه رقابت حضور پیدا کردهاند ابراز داشت: طبیعتا اصولگرایان باید تلاش کنند که عرصه را مدیریت کنند و با هوشمندی اصولگراها این دوره میتوانیم به فهرست واحدی دست پیدا کنیم تلاش اول ما این است که فهرست واحدی داشته باشیم و اگر نتوانستیم با مشترکات بالا بتوانیم لیست را ببندیم.
وی همچنین با بیان اینکه ما برنامهای برای مذاکره با دولت و حامیان دولت نداریم، گفت: ما با دو گروه برنامهای برای مذاکره نداریم هم اصلاح طلبها و هم حامیان دولت طیفهایی هستند که ما فعلا برنامه ای برای مذاکره با آنها نداریم.
دبیر ستاد خدمت گزاران آبادانی و پیشرفت در ادامه از برگزاری همایش نمایش همدلی و انسجام اصولگرایان در تهران خبر داد و اضافه کرد: این همایش در تاریخ پانزدهم اردیبهشت در محل سالن سیدالشهداء هفتم تیر از ساعت 4 بعد از ظهر تا قبل از اذان مغرب برگزار میشود و آقایان حداد عادل و چمران، سخنرانان این همایش هستند.
رییس تشکل خدمت گزاران آبادانی و پیشرفت در پایان گفت: درخواست من این است که رسانهها که سهم بسیار ناقابلی را برای شوراها تخصیص دادند باید به صورت جدیتر موضوعات شوراها را در دستور کار خود قرار دهند و شوراها را تفیلی انتخابات ریاست جمهوری و در حاشیه انتخابات ریاست جمهوری نبینند بلکه در کنار انتخابات ریاست جمهوری ببینند./9591/پ503/ج