۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۳
کد خبر: ۱۶۶۹۳۰
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد:

استفاده از هنر بهترین راه ترویج گفتمان قرآنی است

خبرگزاری رسا ـ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر این نکته که جشنواره شیوه‌های نوین آموزش قرآن با هدف پیوند زدن آموزش قرآن با هنر شکل گرفته است، گفت: استفاده از هنر بهترین راه برای ترویج گفتمان قرآنی است.
حجت‌الاسلام حميد محمدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم اختتامیه جشنواره ملی شیوه‌های نوین آموزش قرآن کریم که در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی(عج) برگزار شد، با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره شیوه‌های نوین آموزش قرآن با هدف پیوند زدن آموزش قرآن با هنر شکل گرفته است.

وی افزود: در این جشنواره افرادی شرکت کرده‌اند که هر کدام راه‌های نوینی برای آموزش قرآن کریم این برترین کتاب هدایت به مخاطبان ارائه کرده‌اند و از برترین افراد آموزش‌دهندگان قرآن به دیگران محسوب می‌شوند.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر این نکته که این جشنواره در این‌جا متوقف نمی‌شود، ادامه داد: 30 موضوع مهم قرآنی با رویکرد هنری در مراحل بعدی این جشنواره دنبال می‌شود و باید گفت توجه به هنرهای قرآنی مورد غفلت واقع شده است.

وی با اشاره به ضرورت نشان‌ دادن جنبه‌های زیبایی‌شناختی قرآن کریم، گفت: اگر جنبه‌های زیبایی قرآن کریم مورد توجه قرار گیرد جنبه‌های معرفتی قرآن نیز مورد اهمیت و توجه قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام محمدی افزود: ارتباط دادن میان جامعه قرآنی و هنرمندان یکی از مهم‌ترین رسالت‌های این عصر است، باید کاری کرد که گفتمان هنری به گفتمان قرآنی تبدیل شود، زیرا استفاده از هنر یکی از بهترین راه‌ها برای ترویج گفتمان قرآنی است.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر ضرورت دست‌یابی به روش‌های جدید برای آموزش قرآن به نسل نو بیان کرد: زیرا باید توجه داشت که ویژگی‌های نسل جدید با نسل دیگر بسیار متفاوت است.

وی ابراز کرد: یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های موفقیت در آینده وابسته به موفقیت در آموزش قرآن است و این امر با پایبند بودن به اصول و نوآوری در شیوه‌های آموزش محقق می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدی اظهار کرد: باید زیبایی قرآن را به جهانیان نشان بدهیم و کاری کنیم که تمام دنیا بر سر سفره قرآن زانوی ادب بزنند و از آن به بهترین وجه استفاده کنند.

وی با اشاره به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب درباره ترویج گفتمان مطلوب قرآنی در کشور تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب بر تمدن سازی مطلوب قرآنی نه تنها در ایران اسلامی بلکه در میان تمام ملل مسلمان تأکید دارند و باید برای این کار راه‌های دست‌یابی به این تمدن مطلوب قرآنی شناسایی شود.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: وقتی قرآن نازل شد به صورت کلمه بر پیامبر(ص) نازل شد و بعد در قالب شنیداری و دیداری به مردم عرضه شد.

وی گفت: انسان‌ها نیاز به لذت بردن از دو جنبه بصری و سمعی دارند و از این رو کتابت قرآن و هنرهای لحنی و صوتی قرآن در اسلام مورد توجه واقع شده است.

حجت‌الاسلام محمدی اظهار کرد: هنر قرائت قرآن بر هنر نوشتن و خطاطی آیات قرآن ترجیح بیشتری دارد، زیرا هنر قرائت قرآن انسان را بسیار تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و همچنین جنبه عقلانی انسان را متأثر می‌کند و همچنین باید توجه داشت که در قرآن به نیازهای فطری بشر توجه شده است./914/پ202/ن

ارسال نظرات