۰۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۳
کد خبر: ۱۷۸۳۹۹
با حضور زائران و مجاوران بارگاه رضوی؛

مراسم احیای شب 19 رمضان در حرم رضوی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ آیت الله خاتمی با تأکید بر این که شب های قدر بهترین فرصت برای استفاده از رحمت الهی است، اظهار کرد: احیا و بیدار ماندن در شب های قدر باید هدفمند و در جهت انس با خدا و تولی و تبری باشد و صرف بیدار بودن مطلق هیچ اهمیت و موضوعیتی ندارد.
مراسم احياي شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در حرم مطهر رضوي مراسم احياي شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در حرم مطهر رضوي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مراسم احیای شب 19 ماه مبارک رمضان، شب ضربت خوردن امیرمؤمنان(ع) با عنوان «سوگند رستگاری» شب گذشته با حضور صدها هزار زائر و مجاور بارگاه منور رضوی در حرم امام رضا(ع) برگزار شد.

این مراسم از ساعت 21 با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد و با قرائت دعای جوشن کبیر توسط محمدرضا غلامرضا زاده و عباس حیدرزاده ادامه یافت؛ سپس آیت الله سید احمدی خاتمی به سخنرانی و سید جعفر ماهرخ سار به مداحی و مدیحه سرایی پرداخت؛ در پایان مراسم احیاء و قرآن به سر گرفتن نیز توسط ایت الله خاتمی برگزار شد و برنامه در ساعت یک و 30 دقیقه بامداد به پایان رسید.

آیت الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: سحر و سپیده دم در طی شبانه روز و شب جمعه در طی هفته بهترین زمان هایی هستند که خداوند عنایت ویژه ای به آن ها دارد و بهترین زمان برای استغفار و طلب رحمت الهی است؛ در طول سال نیز ماه مبارک رمضان فرصت ویژه ای محسوب می شود و در این ماه شب های قدر زمانی است که تمام درهای رحمت خداوند گشوده می شود و پروردگار منتظر شنیدن صدای استغفار و طلب رحمت بندگانش است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه احیا و شب زنده داری جزو اعمال مشترک شب های قدر است، ابراز کرد: خداوند شب را مایع آرامش قرار داده است از این رو شب زنده داری در تمام ایام مورد تأکید اسلام نیست؛ در سبک زندگی اسلامی و قرآنی شب زمانی برای استراحت است و روز زمانی برای نشاط و فعالیت است با این وجود در سبک زندگی غربی انسان ها تا پاسی از شب بیدار می مانند و در روز می خوابند.

آیت الله خاتمی با بیان اینکه پزشکان هم بهترین زمان استراحت را شب می دانند، تأکید کرد: با این وجود پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) تأکید بسیاری بر احیاء و شب زنده داری شب های قدر داشتند؛ پیامبر(ص) در شب 23 ماه رمضان به صورت اعضای خانواده آب می پاشیدند تا از خوابیدن آن ها جلوگیری کنند و حضرت زهرا(س) نیز به فرزندانشان غذای کمی می دادند و آن ها را بیدار نگه می داشتند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: احیا و شب زنده داری در شب های قدر باید هدفمند باشد و صرفاَ بیدار ماندن در این شب هیچ اهمیت و موضوعیتی ندارد و باید در جهتی که خداوند و ائمه(ع) مشخص کرده اند حرکت کنیم.

وی با تأکید بر این که انس با خدا و تولی و تبری دو موضوعی است که باید در احیای شب های قدر به آن پرداخته شود، اظهار کرد: برای انس با خدا در شب های قدر باید به قرائت دعای جوشن کبیر، برپایی نماز، استغفار و توبه و همچنین دعا و درخواست از خداوند پرداخت.

آیت الله خاتمی ابراز کرد: دشمنان اسلام به کشتار و قتل عام در کشور های اسلامی روی آورده اند که حل این موضوع علاوه بر تدبیر به دعا هم نیاز دارد؛ آنها اسلام و قرآن را هدف قرار داده اند و مسلمانان باید در این شب های قدر برای حفظ مسلمانان دعا کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: در این شب ها باید عشق به خدا و اولیای خدا و ابراز نفرت و تنفر از دشمنان ائمه اطهار(ع) نیز ورد توجه قرار بگیرد. /9312/پ202/س

ارسال نظرات