آلمان نیز به جمع مخالفان جنگ با سوریه می پیوندد
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، گیدو وستروله وزیرخارجه آلمان در گفتگو با نویه اسنابروکر تسایتوگ گفت که نه از آلمان خواسته شده است که در حمله به سوریه شرکت کند و نه چنین اقدامی در دستور کار دولت آلمان قرار دارد. بهگفته وستروله، قانون اساسی و مبانی حقوقی آلمان، مرزهای تنگی برای اینگونه اقدامات قائل شدهاند. بنابراین دولت آلمان به ائتلافی که آمریکا میکوشد با متحدان خود ایجاد کند نخواهد پیوست.
اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان، در مورد نقشی که روسیه میتواند در شورای امنیت سازمان ملل متحد ایفا کند گفت: «ما امیدواریم که هیچکس در شورای امنیت چشمان خود را بر روی چنین جنایتی نبندد. با ارائه گزارش بازرسان تسلیحاتی به شورای امنیت، ابعاد این جنایت آشکار خواهد شد.»
در این میان سوسیال دموکراتهای آلمان یک قدم نیز از دولت پیشتر رفتهاند. آنها نه تنها با مشارکت آلمان در حمله به سوریه مخالفند، بلکه چنین حملهای را از اساس رد میکنند.
پر اشتاینبروک، نامزد حزب سوسیالیست آلمان، در انتخابات پیشروی این کشور گفته است: «من با این منطق، حمله نظامی را رد میکنم که توسل به خشونت، همواره خشونتهای تازهای به دنبال دارد. من معتقدم صد ساعت مذاکره بهتر از یک دقیقه شلیک است.»
کاترین گورینگ اکهارد و یورگن تریتین دوتن از رهبران حزب سبزهای آلمان نیز گفتهاند: « تا قبل از ارائه گزارش بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل، هیچ تصمیمی نباید گرفته شود.»
به اعتقاد سبزها، هنگامی که حقوقملل از سوی کشوری زیرپا گذاشته میشود، باید در چارچوب همین حقوقملل واکنش نشان داده شود. آنها میگویند که زیان یک واکنش نظامی بیش از سود آن است و مناقشه را بهجای آن که کوتاه کند، طولانیتر خواهد کرد.
پارلمان بریتانیا روز پنجشنبه 29 اوت (7 شهریور) با مشارکت این کشور در حمله به سوریه مخالفت کرد. با تاکید آلمان بر عدم مداخله نظامی در سوریه، اکنون آمریکا تنها میتواند روی پشتیبانی فرانسه حساب کند. زیرا رئیسجمهور فرانسه مجبور نیست برای صدور دستور حمله از پارلمان کسب اجازه کند. او باید تنها ظرف 4 روز پارلمان را در جریان اقدامات خود و دلایل آن قرار دهد.
/1420/ 1409/ح