آمریکایی ها هم به فیلترشکن روی آوردند
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، طرح محرمانه پریسم که از سال 2007 در آمریکا جهت شنود ارتباطات کلید خورده بود و توسط ادوارد اسنودن افشا شد، نگرانی هایی را در سطح جامعه آمریکا موجب شده است؛ لذا کاربران اینترنتی در این کشور برای رهایی از این مسئله، به ابزارهای جانبی عبور از فیلتر که باعث تغییر آدرس های اینترنتی (آی پی) می شوند روی آورده اند.
به گزارش هافینگتون پست٬ پیش از افشاگریهای اسنودن درباره سیستم عظیم جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، روزانه نزدیک به 600 هزار نفر از وبگردی ناشناس بهره میگرفتند٬ اما حالا تعداد کاربران این سیستم دو برابر شده و به 2/1 میلیون نفر رسیده است.
این ابزارها با راهاندازی مجموعهای از تونلهای مجازی٬ اجازه وبگردی ناشناس را به کاربران میدهند. به کاربرانی که از این ابزارها استفاده میکنند٬ آیپیهای تصادفی نامرتبط اختصاص داده میشود و با همین امکان٬ رهگیری فعالیتهای آنها در اینترنت توسط سازمانهای جاسوسی شاید نه محال٬ اما حتما بسیار دشوارتر میشود. کاربران حتی میتوانند هر زمانی که میخواهند آدرس آیپی خود را تغییر دهند.
پروژه تغییر آی پی هم مانند بسیاری از پروژههای فعال دیگر در زمینه تامین حریم خصوصی و دفاع از حق ناشناس ماندن در اینترنت٬ در ماههای اخیر به شدت تحت فشار دولت آمریکا قرار گرفته است. اوایل ماه اوت٬ پلیس فدرال آمریکا مدیر سرویس هاستینگ "تورمیل" (Tormail) که یک سیستم رمزگذاری ایمیلها است را دستگیر و فعالیت این سرویس را متوقف کرد.
اندکی پس از آن٬ دو سرویس ایمیل "لاوابیت" و "سایلنت سیرکل" هم که امکان رمزگذاری ایمیلها را فراهم میکردند٬ تحت فشار دولت آمریکا مجبور به توقف فعالیت خود شدند. بسیاری از کاربران این سرویسها برای فعالیتهای خود حالا از ابزارهای تغییر آی پی استفاده میکنند.
/1420/ 1409/ح