عقب نشینی آمریکا از جاسوس بازی
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا؛ دویچه وله در خبری گفت: باراک اوباما در پی انتقادات جهانی درباره جاسوسی ارتباطات دیجیتال، کلیات طرح خود برای اصلاح عملکرد آژانس امنیت ملی آمریکا را ارائه کرد.
به گزارش دویچه وله؛ باراک اوباما از ممنوع شدن جاسوسی از دوستان نزدیک و همپیمانان ایالات متحده در جهان خبر داد و گفت: اصلاح شیوههای شنود تلفنها و جمعآوری دادههای مخابراتی شهروندان آمریکایی هم به زودی آغاز خواهد شد.
سخنان باراک اوباما واکنشی به جنجال و رسوایی گستردهای است که با افشاگریهای ادوارد اسنودن٬ پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) درباره سیستم مخوف جاسوسی ارتباطات دیجیتال و آنلاین در این سازمان پدید آمده است. افشاگریهای اسنودن نگرانیهای بسیاری نسبت به حریم خصوصی در عصر انفجار اطلاعات در سراسر جهان برانگیخته است.
باراک اوباما در این سخنرانی تلاش کرد تا شهروندان آمریکایی را مطمئن کند که ایالات متحده نگرانیهای موجود پیرامون حریم خصوصی در ارتباطات دیجیتال را درک میکند و به این ترتیب سعی کرد تا اعتماد از دسترفته آنها را برگرداند.
رئیسجمهور آمریکا گفت: اصلاحات پیشنهادی امروز باید به مردم آمریکا اطمینان کامل بدهد در عین حال که سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی ما از ابزارهایی که برای تامین امنیت دارند بهره میگیرند٬ از حقوق شهروندان هم حراست خواهند کرد.
قابل ذکر است تامین امنیت ملی ایالات متحده و مقابله با تروریسم، مهمترین دلایلی است که از سوی دولتمردان آمریکایی برای توجیه جاسوسیها و شنودهای گسترده NSA ارائه شده است.
باراک اوباما همچنین وعده داده است که جاسوسی از دوستان نزدیک و همپیمانان کلیدی آمریکا در جهان متوقف خواهد شد، مگر اینکه مساله ارتباط قابل توجهی با امنیت ملی آمریکا داشته باشد.
به گفته او؛ رهبران کشورهای دوست و همپیمان آمریکا باید مطمئن شوند که اگر من بخواهم نظرشان در مورد موضوعی را بدانم، مستقیما با آنها تماس خواهم گرفت، نه اینکه اطلاعات مورد نظر را از طریق جاسوسی و شنود به دست بیاورم.
با این حال او تاکید کرد که سیستم اطلاعاتی آمریکا همچنان از قابلیتهای خود برای جاسوسی از دولتهای خارجی بهره خواهد گرفت: همانطور که سرویسهای اطلاعاتی همه کشورها این کار را انجام میدهند و صرفا به این خاطر که ایالات متحده در این زمینه ابزارها و تکنیکهای موثرتری در اختیار دارد از دیگران عذرخواهی نخواهد کرد.
بر اساس اسنادی که اسنودن منتشر کرده٬ آمریکا بهطور منظم عملیات جاسوسی و شنود مکالمات رهبران کشورهایی نظیر آلمان و برزیل را پیش میبرده و این مساله روابط دوستانه این کشورها با آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است.
تحلیلگران میگویند رئیسجمهور آمریکا در این سخنرانی تلاش کرده تا موضعی میانه بگیرد اما با توجه به عمق رسواییها این سخنان منتقدان و معترضان را متقاعد نخواهد کرد.
/1421/1409/ح