ناصرالحق به دنبال نهادینه کردن فقه سیاسی اهل بیت بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در محمودآباد، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان، شب گذشته در همایش بین المللی ناصرکبیر اطروش که در محموآباد برگزار شد با بیان این که نقش ناصرالحق در پایه گذاری فرهنگی سیاسی تشیع در طبرستان برجسته و والا است، گفت: هر ایده ای با پشتوانه علمی و سیاسی همراه باشد پیشرفت می کند.
وی، ادامه داد: ناصرکبیر زمانی که به طبرستان آمد برنامه های سیاسی و فرهنگی خود را بر پایه سخنان امام علی(ع) در نهج البلاغه قرار داد.
امام جمعه خرم آباد، بیان داشت: امام علی(ع) برای کسی که رهبری جامعه را بر عهده گرفته است پنج وظیفه در نظر می گیرد که شامل پند و نصیحت مردم، تلاش برای خیرخواهی و گره گشایی برای مردم، احیای سنت پیامبر، اجرای حدود الهی و رساندن سهم های بیت المال به طبقات مردم است.
حجت الاسلام و المسلمین میرعمادی با بیان این که ناصرالحق در طبرستات توانست جریان سازی فرهنگی سیاسی داشته باشد که این جریان سازی تا دو قرن ادامه داشته بلکه منشأ گسترش فرهنگ تشیع در بلاد شده است، خاطرنشان کرد: ناصرالحق در طبرستان چنان فعالیتی داشت که توانست شخصیت های علمی و سیاسی را مجذوب خود کند.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان، ادامه داد: ناصرالحق در میان علما و دانشمندان از جایگاه والایی برخوردار بوده و امامی عالم و مجاهد است.
وی با اشاره به اقدامات فرهنگی ناصرالحق، بیان داشت: تأسیس مدارس و مراکز آموزشی به نام اهل بیت(ع) و شاگردانی که در این راستا تربیت کرده است، مساجد و کتابخانه هایی که راه اندازی کرد که از جمله اقدامات این عالم بزرگوار است.
امام جمعه خرم آباد با تاکید بر این که ناصرالحق به دنبال نهادینه کردن فقه سیاسی اهل بیت(ع) بود، ادامه داد: در این راستا مجمع مشورتی فقیهان را تشکیل داد که نشانگر افق دید او است.
حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی، اضافه کرد: مبانی فقهی ناصرکبیر آن قدر با ارزش است که سید مرتضی مبانی او را مورد نقد و بررسی قرار داده است.
وی با اشاره به این که در بعد پایه گذاری سیاسی مکتب تشیع نخستین حکومت علوی را در طبرستان شکل گرفت اما متوقف شد، ادامه داد: ناصرکبیر حکومت علوی مبتنی بر فرهنگ اهل بیت(ع) را احیا کرد.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان با تاکید بر این که ناصرکبیر پافشاری بر عدالت علوی داشت، بیان داشت: او می خواست تا کتاب خدا، سنت پیامبر و امربه معروف و نهی از منکر را اجرا کند.
امام جمعه خرم آباد با بیان این که جا دارد کتاب الاعتصام ناصرکبیر مورد بررسی قرار گیرد، بیان داشت: این کتاب ارزنده به عنوان بخشنامه حکومتی برگرفته از نهج البلاغه و صحیفه سجادیه است.
حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی در پایان، گفت: ناصرکبیر به دنبال این بود تا قرآن و اهل بیت(ع) از هم جدا نباشد که در راستای تفسیر قرآن براساس روایات باطنی گام برداشت./950/پ202/ب