تأکید مدیر حوزههای علمیه بر راه اندازی رشتههای مشاوره در حوزه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور شامگاه دیروز در مراسم راه اندازی مرکز تخصصی امام خمینی(ره) و نخستین رشته مشاوره اسلامی که در مجتمع صدوق قم برگزار شد، تشکیل مراکز اسلامی را از کارهای معاونت تهذیب دانست.
وی گفت: از اهداف و فلسفههای وجودی حوزههای علمیه تأسیس مراکز اسلامی است تا افراد علاقمند بتوانند در این مسیر حرکت کرده و با حضور در چنین فضاهایی خود را برای نقش آفرینی در جامعه آماده کنند.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مشکلات حوزههای علمیه، خاطرنشان کرد: در یک دوره فضای حوزههای علمیه محدود به توجه به علوم ویژه و کم نظیر شد که در این برهه از زمان متأسفانه از سایر علوم غفلت شد.
وی ادامه داد: در گذشته علوم حوزه تنها به فقه و اصول مختصر میشد و اگر طلبهای به سمت رشتههای مختلف گرایش پیدا میکرد به او کج فهم میگفتند، البته باید توجه داشت که فقه و اصول در حوزه جایگاه خود را دارد ولی نباید علوم حوزوی تنها به این مباحث منحصر شود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور بیان داشت: بنده بارها نسبت به آشنا شدن طلاب با علم کلام تأکید کردم، چرا که برای مقابله با شبهات اعتقادی و کلامی به علم کلام نیاز است و تا فردی با کلام آشنا نشود دغدغه مباحث اعتقادی را نخواهد داشت.
آیتالله حسینی بوشهری با تأکید بر اینکه باید متناسب با نیازهای زمان گام برداشت، اظهار داشت: مراجع تقلید خود مشوق متنوع شدن رشتهها و علوم در حوزههای علمیه هستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه سخنان خود با تأکید بر نهادینه شدن رشته مشاوره اسلامی جهت الگوگیری دیگران از حوزههای علمیه، یادآور شد: مشاوره از مسائل جدی جامعه است و خوشبختانه این موضوع چندین سال است که وارد حوزههای علمیه شده است.
وی تصریح کرد: عدم آشنایی طلاب با مشاوره اسلامی سبب مراجعه آنها به مراکزی میشود که مشاوره آنها غربی است و این خود برای حوزههای علمیه نامطلوب است، متأسفانه امروزه مراکز مختلف مشاورهای به سبب دوری از آموزههای اسلامی براساس رفتارهای غربی تدوین شده اند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور راهاندازی رشته مشاوره اسلامی را پایه گذار حرکت بزرگ در حوزههای علمیه دانست و گفت: حوزه نباید به سبب کمبود اساتید متخصص در راه اندازی رشته مشاوره اسلامی به مشکل برخورد کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید متون درسی مشاوره مورد بررسی قرار گرفته و از متون معتبر و اساتید متخصص که نسبت به مسائل اسلامی آشنا هستند استفاده کرد./993/پ202/ع