طلاب و فضلای حوزه باید روحیه جهادی را در جامعه تقویت کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید ظهر امروز در دیدار جمعی از طلاب شهرستان بناب با تأکید بر این که طلاب و فضلای حوزه باید نسبت به مسائل جامعه به روز باشند، اظهار داشت: آشنایی و آگاهی از اوضاع و ویژگیهای هر زمان، برای طلاب بسیار مهم است.
وی افزود: امروز در دوران جنگ نرم به سر می بریم که اهمیت آن از جنگ سخت کمتر نیست؛ نقش علما و طلاب در این زمینه بسیار مهم است و باید روحیه جهادی را در جامعه تقویت کنند؛ علمای بسیاری در این راه جان خود را تقدیم کرده و شهید شدهاند.
این مرجع تقلید در ادامه به جریان مشروطیت اشاره و خاطرنشان کرد: ما در زمان خاص و حساسی زندگی می کنیم و باید با حوادث و تاریخ دوران خود آشنا باشیم؛ اگر در دوران مشروطه همه به وظیفه خود واقف بودند، فرجامش آنچنان نمی شد و افراد غرب گرا نمی توانستند با این نهضت مقابله کنند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم آموختن و رعایت اخلاق را به عنوان یکی از کلیدیترین مسائل در زی طلبگی دانست و گفت: امام(ره) می فرمود طلبهای که اخلاق نداشته باشد مانند شیخ ابراهیم زنجانی عمل خواهد کرد، این همان کسی است که حکم قتل شیخ فضل الله نوری را صادر کرد.
حضرت آیت الله نوری همدانی دوران طلبگی را به دو دوره تحصیل و ورود به اجتماع برای انجام وظیفه، تقسیم کرد و ابراز داشت: برای هریک از این دورانها روایات فراوانی داریم که نشان می دهد شغل طلبگی پر افتخار، پر فضیلت و پر برکت است.
وی با اشاره به روایاتی پیرامون اهمیت و مقتضیات تحصیل علوم دینی، گفت: اخلاق، همت بلند، اراده و تصمیم قاطع در درس خواندن، جدیت و کوشش از مهم ترین مسائلی است که به کمک آنها طلبه می تواند به اهداف بلند خود برسد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بیان روایتی از پیامبر(ص) نشانههای طلبه با اخلاص را برشمرد و ابراز داشت: هرچه درس می خواند به حقارت وذلت خود در برابر پروردگار بیشتر پی می برد، در برابر مردم متواضعتر می شود، خوفاش از خدا بیشتر شده و در انجام تکالیف دینی خود کوشاتر خواهد شد.
این مرجع تقلید ادامه داد: علامت کسی که اخلاص ندارد این است که هرچه درس می خواند بیش از پیش خود بزرگبین، متکبر نسبت به مردم، مغرور نسبت به خداوند و از آداب دینی دور می شود؛ چنین افرادی بهتر است درس نخوانند زیرا که علم بیشتر موجب انحطاط و گمراهی بیشتر آنان می شود.
حضرت آیت الله نوری همدانی حجت الاسلام والمسلمین بنابی مدیر مدرسه علمیه بناب را فردی موفق و مجرب در عرصه تعلیم و تربیت طلاب دانست و گفت: اخلاص و زحمات بسیار اثر گذار ایشان موجب شده، آوازه فعالیتهایشان در کل کشور طنین انداز شود./928/پ202/ج