۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۴
کد خبر: ۲۰۳۱۲۸

ششمین همایش علمی کاربردی گردهمایی خواهران مبلغ برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه مدیریت جهادی در عرصه فردی مبلغان و فضا سازی حوزه تبلیغاتی را دو رکن مهم در این مقوله خواند و گفت: حضرت زهرا(س) اولین مبلغ زن بودند که آن را به بهترین وجه ممکن انجام دادند.
تبليغ ديني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، طاهره محسنی، استاد دانشگاه امام صادق، امروز در ششمین همایش علمی کاربردی گردهمایی بزرگ خواهران مبلغ با عنوان کوثر هدایت که با موضوع فرهنگ فاطمی و مدیریت جهادی در عرصه تبلیغ بانوان در محل دفتر تبلیغات اسلامی مشهد برگزار شد، اظهار داشت: حرکت جهادی باید در تمام عرصه های علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باشد.

وی گفت: دخت نبی مکرم اسلام محدود به یک وظیفه و یک بعد نبودند و هم در عبادت، هم در همسرداری و تربیت فرزندان، هم در اقتصاد و مدیریت فدک و هم در وعظ و خطابه حضور فعال داشتند.

محسنی با استناد به روایت امام حسن مجتبی(ع) در مورد اهتمام حضرت زهرا(س)،به تلاوت قرآن، سجده های طولانی و نماز شب تأکید کرد: فاطمه(س) شرح صدر پیغمبر (ص)، راوی، مفسره، مجتهده، دارای صحیف فاطمیه، ام العلوم و ام الابیها بود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: حرکت جهادی را باید بوسیله خودسازی، همت بلند و عزم راسخ از درون خود شروع کنیم همانگونه که پیامبر اعظم(ص) فرموده بودند امت من کم همت است باید در راستای بلند کردن افق دید مردم بکوشیم.

محسنی بارز ترین ویژگی امام خمینی(ره) را همت بلند ایشان و تقسیم جهان به دو قطب مستکبرین و مستضعفین یا قدرت های جهانی و قشر آسیب پذیر دانست و افزود: امامت گرایی، امت محوری و عدالت محوری در بنیانگذار کبیر انقلاب، با اهمال مسوولین تبدیل به اتکا به عمل غرب برای عکس العمل، کمرنگ شدن امر به معروف و نهی از منکر با تبدیل امت به ملت و شهروند بجای خواهر و برادر دینی و توسعه اقتصادی متأثر از بانک های جهانی بجای عدالت محوری شد.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: خودسازی، عزم جزم و اراده آهنین می طلبد و نیازمند تهذیب نفس، تفکر در امور خویشتن، تأدیب و مجازات، توجه به کرامت ذات و تقویت ارزش های انسانی، دوری از دوستان بد، پرهیز از خودخواهی و دنیاگرایی است.

وی گفت: حرکت جهادی بصورت گام به گام و در گام های تقوا، مراقبت، توبه و پرورش و تهذیب نفس صورت می گیرد بدان معنا که با خودسازی، ارتقاء علمی و روزآمدی برای تحقق هرچه بیشتر کارهای خدایی برای رضای خدا بکوشیم چرا که تکلیف مبلغان در برابر مردم عدم بی تفاوتی به مسایل آنان در محیط های علمی اشتغال و اجتماع است تا بسوی تعالیم دینی سوق داده شوند.

در ادامه این همایش، حجت الاسلام سید محمد عیسی نژاد، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: ارزش ها و مفاهیم ما قابلیت فرهنگ بودن و تشکیل نظام مفهوی برای راه بردن زندگی دارد بنابراین تلقی جهاد بعنوان صرفا حادثه ای در عالم نظامی و اجتماعی در فرهنگ اسلامی غلط است و باید در همه امور و زمینه ها جهادی بود، چرا که جهاد خودش یک فرهنگ است.

وی در تشریح عنوان سال جاری به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی به شاخصه های محل نزاع (جهاد) و موقعیت تاریخی اشاره کرد و افزود: فرهنگ، نظامی از ارزش ها و مفاهیم و به تعبیری نقشه راه است که در زمان قد علم کردن کفر در برابر اسلام شکل می گیرد.

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی، موقعیت سیاسی کنونی نظام جمهوری اسلامی در ایران را همانند جنگ های خندق، خیبر و صلح حدیبیه دانست و خاطرنشان کرد: مسلمانان در موقعیت برتری قرار دارند که بدون صلح هم پیروزند اما در فرهنگ و مدیریت جهادی تمام سلاح های استراتژیک بکار گرفته می شود.

حجت الاسلام عیسی نژاد اظهار داشت: جنگ اسلام علیه کفار و مستکبرین باید با فرهنگ جهادی باشد تا ثمربخش گردد؛ قدرت صلابت، تکیه نکردن بر نیروهای نفاق، بکارگیری و نمایاندن تمام استعدادهای نهفته، وحدت کلمه و اعمال تمام حرکات انسانی بر زیر بنای تفکر و تعقل از ویژگی های مدیریت جهادی است که در ظل فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری بروز و ظهور می یابد.

حجت الاسلام  عیسی نژاد، فاطمی بودن را افتخار جهان تشیع خواند و بیان کرد: پرداختن اصولی و اساسی و صریح به چگونگی فاطمی بودن و مکتب حضرت زهرا(س)، دو کارکرد دارد هم برای راهنمایی شخص متدین به سیره ایشان و هم برای آنانکه بدنبال تبیین و تفکر در دین می باشند. بر این اساس باید نسخه های دینی ومذهبی متنوع و متناسب با اقشار فرهنگی و طبقات اجتماعی ارائه دهیم./1309 /پ202/ب

ارسال نظرات