۲۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۶
کد خبر: ۲۱۰۱۳۷
حجت‏الاسلام پناهیان:

حوزه باید سبک زندگی قرآنی را برای مردم تبیین کند

خبرگزاری رسا ـ حجت‏الاسلام پناهیان با اشاره به این که آیات و روایات بسیاری در زمینه تدبر در قرآن بیان شده که توجه به آنها ضروری است، گفت: باید به مقوله نتایج تدبر در قرآن نیز توجه شود که مهم‌ترین نتیجه آن در فرمایش امام علی(ع) بیان شده است.
حجت الاسلام پناهيان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‏الاسلام علیرضا پناهیان در هشتمین هم‌اندیشی سخنرانان هیات رزمندگان اسلام، که امروز در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد با اشاره به این که آیات و روایات بسیاری در زمینه تدبر در قرآن بیان شده که توجه به آنها ضروری است، گفت: باید به مقوله نتایج تدبر در قرآن نیز توجه شود که مهم‌ترین نتیجه آن در فرمایش امام علی(ع) بیان شده است.

وی با بیان این که به فرموده امام علی(ع) مهمترین نتیجه تدبر در قرآن سیاسی دیدن قرآن است، تصریح کرد: اگر قرآن را سیاسی ببینیم، ریشه استکبار و طاغوت در روح انسان‌ها سوخته می‌شود و کسانی که قرآن را سیاسی نمی‌بینند به خوبی در این کتاب انسان ساز تدبر نکرده‌اند.

حجت‏الاسلام پناهیان با اشاره به این که یکی از لوازم اصلی در ایجاد انس با قرآن، جریان‌سازی در حوزه راهبردهای قرائت قرآن کریم است، افزود: اگر امروز بسیاری از جوانان به موسیقی روی آورده و به آن اعتیاد پیدا کرده‏اند، دلیلش این است که آنها با قرآن انس نگرفته‌اند و کسی که با قرآن انس می‌گیرد روحش شاداب می‌شود و نیاز به هیچ عنصر روحی و ذوقی دیگری غیر از این حوزه ندارد.

وی با بیان این که ما باید قرائت حزن‌انگیز قرآن را در جامعه ترویج دهیم، ابراز داشت: زیرا قرآن با حالت حزن نازل شد و ما نیز باید آن را با حزن بخوانیم چرا که پیامبر اکرم(ص) در جایی که کسانی نمی‏توانستند با آیات گریه کنند آنان را امر به تباکی می‌کرد.

حجت‏الاسلام پناهیان خاطرنشان کرد: هربار که انسان آیات قرآن را مطالعه می‌کند نشانه هایی جدید در روح و جسمش ایجاد می‌شود و همچنین علامه طباطبایی گفتند: وقتی که یک آیه را بارها می‌خوانم در هر بار تکرار، یک نکته جدید به ذهن من خطور می‌کند.

استاد حوزه و دانشگاه خطاب به طلاب گفت: طلاب باید چنین شیوه‌هایی را در جامعه باب کنند چرا که یکی از مهمترین وظایف ما نهادینه کردن سبک زندگی قرآنی است و باید سبک زندگی قرآنی را فرای از بحث‌های پرسش و پاسخی مطرح کرد و این یعنی اینکه همیشه نباید در این حوزه منتظر سوال و جواب بود، باید قرآن را به صورت احکامی و تکلیفی در سبک زندگی قرار داد.

وی در پایان با تأکید بر این که یکی از بدبختی‌های برخی از افراد این است که غیر از حوزه دین و قرآن در هیچ عرصه دیگر پرسشگری ندارند، ابراز داشت: وقتی یک پزشک به آنها دارویی می‌دهد هیچ‌گاه از آن دارو سوال نمی‌پرسند و مصرف دارو را تکلیف خود می‌دانند، ولی به قرآن که می‌رسند پرسشگری را آغاز می‌کنند./922/پ202/ج

ارسال نظرات