۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۴
کد خبر: ۲۱۲۲۸۹
استاد حوزه علمیه قم:

بخشنامه دانشگاه آزاد در خصوص حجاب یک بدعت است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری، بخشنامه دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص حجاب و عفاف را یک بدعت دانست و خطاب به مسؤولان این دانشگاه گفت: امروزه همه دانشگاه های دنیا برای نحوه پوشش دانشجویان قانون دارند و بدانید که این اقدام دانشگاه آزاد، غیر اسلامی است.
حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمرتضي صالحي خوانساري، استاد حوزه علميه قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین سیدمرتضی صالحی خوانساری، استاد حوزه علمیه قم، روز گذشته در جمع اساتید زن شرکت کننده در طرح ضیافت اندیشه دانشگاه شهرکرد، با اشاره به این که یکی از نیازهای امروز جامعه ما بحث حجاب و عفاف است، یکی از دلایل بی‌حجابی را نداشتن آگاهی دختران و زنان دانست و گفت: گاهی دختران به علت کمبودهای عاطفی در خانواده، به سوی بی‌حجابی می‌روند؛ چراکه می‌خواهند در جامعه و بیرون از خانواده نیازهای خود را تأمین کنند.

 

وی بی‌غیرتی برخی از مردان را دلیلی بر بی‌حجابی برخی زنان و دختران دانست و اظهار داشت: در جامعه امروزه غیرت مردان اعتبار حقیقی خود را از دست داده است و اگر در جامعه سنتی مردان از راه رفتن کنار زنان بی‌حجاب اِبا می‌کردند، امروزه مردان به آن افتخار می‌کنند.

 

مدرس حوزه علمیه قم با اشاره به این که ماهواره در افکار آحاد مردم تأثیرگذار است، عنوان کرد: امروزه یکی از ابزارهایی که دشمنان به‌وسیله آن اعتقادات مردم ایران را نشانه گرفته‌اند، ماهواره است و بسیاری از افراد به علت عدم آگاهی از حقیقت مسائل به یاوه‌گویی‌های این شبکه‌ها توجه می‌کنند.

 

این مقام مسؤول با اشاره به این که شبکه‌های داخلی هم در ترویج بی‌حجابی چندان بی‌تأثیر نیستند، خاطرنشان کرد: در بسیاری از فیلم‌هایی که در رسانه ملی پخش می‌شود شاهد آن هستیم که خانواده‌های مذهبی و دختران محجبه با مشکلات فراوانی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، در حالی که دختران و زنان بی‌حجاب بسیار آزاد و راحت زندگی می‌کنند.

 

وی ادامه داد: این نوع نگاه کردن به حجاب، به یقین در اذهان افراد تأثیر می‌گذارد و سبب کناره گرفتن آن ها از حقیقت حجاب می‌شود؛ چراکه فکر می‌کنند اگر به حجاب روی آورند همیشه با مشکلات فراوانی باید روبرو شوند.

 

حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری یکی دیگر از عوامل بی‌حجابی را مانکن‌ها و مدهای لباس دانست و گفت: مدل‌های جدید و متنوع که هیچ سنخیتی با جامعه و اعتقادات ما ندارند بسیار در میان افراد رواج پیدا کرده است که خود عاملی بر بی‌حجابی است.

 

وی تصریح کرد: برخوردهای ما برای ترویج حجاب سلیقه‌ای و گاهی افراطی و تفریطی بوده است، اگر در برخوردهای خود به‌صورت کارشناسانه عمل کنیم، به یقین افراد حجاب را اجباری و تحمیلی نمی‌دانند و آن را نوعی مصونیت برای خود می‌پندارند.

 

این استاد اخلاق حوزه یادآور شد: باید خانواده‌ها و کسانی که در زمینه فرهنگی تلاش می‌کنند در انتقال مفاهیم و حقیقت‌ها به‌درستی عمل کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری با اشاره به نقش دانشگاهیان در این زمینه گفت: استادان و مسؤولان دانشگاه ها در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در دانشگاه ها نقش به سزایی دارند و دانشگاه ها باید به سوی مهندسی فرهنگی براساس ارزش های دین پیش بروند که در این میان، تخصص مدیران فرهنگی و برخورداری از دانش مهارت های فرهنگی قابل توجه است.

 

این استاد اخلاق حوزه تأکید کرد: موضوع ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در دانشگاه ها باید به شکل علمی و استدلالی دنبال شود تا هویت و شخصیت دانشجویان به یک هویت و شخصیت ارزشی بر مبنای استدلال عقلی و منطقی تبدیل شود.

 

این مقام مسؤول با اشاره به این که بررسی این قانون در دانشگاه باید در 3 سطح کارمندی، استادی و دانشجویی دنبال شود، اظهار داشت: برگزاری کرسی های آزاداندیشی، مشاوره های دانشجویی و ارائه مقاله و پایان نامه می تواند در این زمینه کارساز باشد.

 

وی با بیان این که یکی از موارد مرتبط با بحث عفاف و حجاب، امر به معروف و نهی از منکر است، عنوان کرد: شرایط امر به معروف و نهی از منکر باید در این بحث لحاظ شود و از هر گونه شتاب زدگی و سطحی نگری در آن خودداری شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری ادامه داد: عفاف و حجاب، موضوعی است که مطابق با روح و فطرت در نهاد آدمی است و در تمام ادیان هم بر آن تأکید شده است، اما با ورود حاکمیت لیبرال به جامعه بشری، حجاب و پوشش درهم شکسته شد و فرهنگ برهنگی جایگزین آن شد.

 

وی تصریح کرد: این موضوع در 2 دهه اخیر، کشور ما را نیز در قالب های ضد فرهنگی، دچار چالش کرده است و در این میان، افرادی که تشکیل حکومت براساس آموزه های دین را منتفی می دانند، از بی حجابی دفاع می کنند.

 

این استاد حوزه علمیه با تأکید بر این که قانون گسترش فرهنگ عفاف و حجاب برخاسته از ارزش های والای انسانی است، خاطرنشان کرد: این قانون باید به طور مستمر دنبال شود و به این شکل نباشد که در زمانی به آن پرداخته شود و در زمان دیگر به آن بی توجهی شود.

 

این مقام مسؤول بیان کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی، ارائه مشاوره های صحیح، ایجاد سازمان های مردم نهاد، ترویج مفاهیم دینی و ارزشی و ایجاد حس فراگیر در همه افراد، در رسیدن به نقطه مطلوب در این قانون کمک می کند.

 

وی اضافه کرد: متولی این قانون، سازمان های گوناگون هستند که هر کدام باید وظیفه خود را به طور مطلوب انجام دهند تا ارزش های اسلامی که همان ارزش های انسانی است، جایگزین فرهنگ بی هویتی و برهنگی برخاسته از تفکرات غربی شود و انسان را در مسیر صحیح سرنوشت خود قرار دهد.

 

این مدرس حوزه علمیه در ادامه با انتقاد از حراست دانشگاه آزاد اسلامی که طی نامه ای تذکر دادن درخصوص حجاب را ممنوع اعلام کرده است، گفت: با بهانه کردن فرهنگی بودن حجاب بفرمایید تکلیف امر به معروف چه می شود.

 

حجت الاسلام صالحی خوانساری در پایان بخشنامه دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص حجاب و عفاف را یک بدعت دانست و خطاب به مسؤولان این دانشگاه گفت: امروزه همه دانشگاه های دنیا برای نحوه پوشش دانشجویان قانون دارند؛ بدانید و آگاه باشید که این اقدام دانشگاه آزاد، غیر اسلامی است./9457/پ202/ب2

ارسال نظرات