نصرت الهی در صورت عمل به احکام شامل حال انسان میشود
به گزارش خبرنگارخبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام حسن صدیقین، کارشناس و مبلغ حوزوی شنبه در سلسله جسات خود که پس از نماز ظهر و عصر در مسجد درب کوشک در ماه مبارک رمضان برگزار میشود، گفت: نماز یک نعمت الهی است، باید نماز و رکوع و سجدهمان را با یک سکینه و آرامش انجام دهیم.
وی با اشاره به ضرورت و اهمیت تغذیه از نظر اسلام افزود: باید در زیر نظم شریعت قرار بگیریم، در افطارها هنگامی که از غذاها و نوشیدنیها استفاده میکنیم، تنها هدف سیر شدن نباشد، بلکه ببینیم چه نعمتها و برکتهایی خداوند عزیز در اختیارمان گذاشته است.
کارشناس و مبلغ حوزوی با اشاره به خطبه 185 امام علی(ع) و توجه امام علی(ع) به خلقت و هستی خاطرنشان کرد: انسان باید تفکرش را به کار گیرد، به درخت نخل و خرما توجه کند، امام علی(ع) میفرماید به مجاری خورد و خوراک خود توجه کنید و ببینید خدای عزیز چه خلق کرده است.
وی گفت: این توجه به نعمتهای الهی است که دل انسان را روشن میکند و به یاد خداوند میاندازد و زندگی انسان را آرام آرام به سوی صفای الهی میبرد و باید از خداوند متعال درخواست یک تحول و توجه فکری به ذات پاکش بکنیم.
حجتالاسلام صدیقین با قرائت آیاتی از سوره مبارکه طارق خاطرنشان کرد: خداوند عزیز اراده فرموده انسان دقیق خودش را بشناسد و با استفاده از نعمتها و خرمیهای خداوند خود و زندگیاش را پر از رحمت، برکت و خیر کند.
وی با اشاره به آیه «فَمَا لَهُ مِن قُوَّةٍ وَلَا نَاصِرٍ» ادامه داد: آنگاه او را یارا و یاوری نیست، انسان توجه کند که چه زمانی او را یار و یاوری نیست؟ چه رفتاری میشود که یاری ندارد و همیاری در وجود او نیست؟ و از نصرت و یاری حق دلش خالی میشود.
کارشناس و مبلغ حوزوی با بیان اینکه یکی از واژههای استفادهشده در قرآن نصرت الهی است، به این آیه از سوره مبارکه روم «بِنَصْرِ اللَّهِ یَنصُرُ مَن یَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِیزُ الرَّحِیمُ» اشاره کرد و گفت: خداوند در اینجا از نصرت الهی نام آورده است که به این معنا است که به نصرت الهی، که هر کس را بخواهد یاری میکند، و او پیروزمند مهربان است.
وی ابراز کرد: در سوره صافات آیه « وَقِفُوهُمْ إِنَّهُم مَّسْئُولُونَ مَا لَکُمْ لَا تَنَاصَرُونَ» و آنان را بازدارید که ایشان بازخواست کردنی هستند، شما را چه میشود که همدیگر را یاری نمیکنید؟ انسان وقتی میتواند دیگران را یاری کنید که خودش را ابتدا یاری کرده باشد.
حجتالاسلام صدیقین به نمونهای از یاری کردن اشاره و اظهار کرد: انسانهای مختلف گاه برای گفتن مشکلات و دردهای خود نزد انسان میآیند، انسان با گوش خود و با شنیدن خود آنان را یاری کند، دردهایش را بشنود و نه این که بخواهد مشکل بر روی مشکل طرف مقابل اضافه کند.
وی ادامه داد: انسانی که خود بهره از نصرت الهی برده باشد و خودش را یاری کرده باشد، میتواند دیگران را یاری کند، «إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ» اگر شما خداوند را یاری کردید، خدا نیز شما را یاری میکند، خداوند نیاز به یاری انسان ندارد، اما اگر با عمل به دستورات الهی خود را یاری کنیم، هم خدا، هم خود و هم جامعه از ما یاری خواهند گرفت./914/پ202/ب