نقش حوزه های علمیه در مدارس کمرنگ است/حوزه علمیه ویژه فرهنگیان راه اندازی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، حجت الاسلام مجتبی ملکی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد کشوری همکاری حوزه و آموزش و پرورش، صبح امروز در نخستین نشست هم اندیشی کمیته همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش، گفت: حضور نیروهای حوزوی در مدارس موجب تقویت فرهنگ دینی می شود.
وی با بیان این که همکاری حوزه علمیه با آموزش و پرورش پیش از انقلاب صورت گرفته است، افزود: باهنر، مفتح و شهید بهشتی از پیشتازان و بنیان گذاران همکاری حوزه علمیه با آموزش و پرورش بوده اند.
حجت الاسلام ملکی با بیان این که همکاری حوزه های علمیه با آموزش و پرورش نباید در اقامه نماز خلاصه شود، بیان داشت: حوزه های علمیه باید نیروهایی تربیت کنند که توانایی تأثیر گذاری در جامعه را داشته باشند.
وی با اشاره به این که تعداد حوزویان از مراجع تقلید تا طلاب حوزه های علمیه از جمعیت فعالان مدارس کم تر است، بیان داشت: در همکاری حوزه های علمیه با آموزش و پرورش باید توجه داشته باشیم که حوزه های علمیه به دنبال تصدی گری نیستند.
حجت الاسلام ملکی خاطرنشان کرد: در این کمیته ظرفیت مناسبی برای به کارگیری ظرفیت حوزه های تعریف شده است، براساس این برنامه ها اقدام کنیم تا دچار موازی کاری نشویم.
مشاور وزیر و دبیر ستاد کشوری همکاری حوزه و آموزش و پرورش با بیان این که از یک دهم ظرفیت حوزه های علمیه در مدارس استفاده نشده است، تصریح کرد: حوزه های علمیه به دنبال تداخل در کارها نیستند.
وی در ادامه عنوان داشت: در طول همکاری این کمیته با آموزش و پرورش، کمیته های شهرستانی نیز تشکیل می شوند.
22 عنوان برنامه در کمیته همکاری آموزش و پرورش با حوزه های علمیه تعریف شده است
حجت الاسلام ملکی با بیان این که 22 عنوان برنامه در چهار محور تربیتی، پژوهشی، آموزش منابع انسانی و آموزش برنامه های درسی در این کمیته تعریف شده است، افزود: این برنامه ها با توجه به شرایط استان ها و نیاز آنان اجرا می شود.
وی در ادامه با بیان این که نسل جوان نیازمند حضور مشاور امین در مدارس است، تصریح کرد: در این راستا ما به دنبال حضور طلاب علاقه مند و توانمند در مدارس هستیم.
حوزه علمیه ویژه فرهنگیان راه اندازی شود
مشاور وزیر و دبیر ستاد کشوری همکاری حوزه و آموزش و پرورش با تأکید بر راه اندازی حوزه علمیه ویژه فرهنگیان، افزود: ما باید زمینه جذب نخبگان به حوزه ها را فراهم کنیم.
حجت الاسلام ملکی با بیان این که سبقت گرفتن نخبگان در حوزه ها از یکدیگر سبقت بگیرند، خاطرنشان کرد: سبقت گرفتن نخبگان در حوزه ها در تحول بنیادی نقش بسزایی دارد.
وی با تأکید بر این که زمینه حضور قوی دانش آموزان در برنامه های مذهبی، مساجد و اقامه نماز جماعت را فراهم کنیم، بیان داشت: باید در این راستا مساجد، هیأت ها و نمازخانه ها را جذاب کنیم.
حجت الاسلام ملکی با بیان این که نباید همکاری آموزش و پرورش با حوزه های علمیه محدود باشد، یادآور شد: نوشتن کتاب دینی از سوی عالم دین نیز مصداق همکاری است./9459/پ202/ب2