۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱
کد خبر: ۲۲۵۴۰۱
رییس دفتر نظارت شورای نگهبان قزوین خواستار شد؛

نباید به مسایل تفرقه انگیز دامن بزنیم

خبرگزاری رسا ـ رییس دفتر نظارت شورای نگهبان قزوین گفت: نباید به مسایل تفرقه انگیز دامن بزنیم که حاصلش به سود دشمن می‌شود بنابراین کارشناسان دینی، طلاب و علما موظف هستند در وهله نخست وحدت جهان اسلام را به عنوان یک اصل اساسی مد نظر بگیرند و مسلمانان را از هرگونه سرگرم شدن به مسائل فرعی و تفرقه انگیز پرهیز دهند تا بتوانیم زمینه آشنایی ملل و همه مسلمانان را با حقایق نورانی اسلام و اهل بیت(ع) آشنا کنیم.
حجت الاسلام قابل

حجت الاسلام علی قابل، رییس دفتر نظارت شورای نگهبان قزوین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، درباره پیام های واقعه غدیر گفت: مسئله امامت برای بیان موضوع وحدت در اسلام بود و یکی از برکات واقعه غدیر بیان و تبیین موضوع وحدت بود.

مسؤول شورای سیاستگذاری تبلیغات اسلامی قزوین در ادامه افزود: وقتی ما معتقد شدیم که امامت امری الهی است و نقش امام با نظر ذات ربوبی است و این مقام را او تعیین می‌کند در اینجا برای مومنین جای بحث و شبهه باقی نمی‌ماند، یعنی ظرفیتی ایجاد شد که تبعیت کل جامعه را باید در پی داشته باشد.

این کارشناس سیاسی با بیان این‌که همانطور که بحث پیامبری براساس رای و نظر مردم نبوده است بحث تعیین امامت و ولایت نیز منوط به سلایق جامعه نمی شده است، ابراز داشت: مسئله امامت برای این است که کل جامعه اسلامی یک راه را بپیمایند، وقتی جامعه اسلامی دریافتند که باید یک مسیر را ادامه دهند خود این مسئله عمل وحدت می‌شود.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم که مردم را به وحدت دعوت می‌کند و نفی از تفرقه می‌کند و می‌فرماید به حبل الله و ریسمان خدای متعال که اصلش نبوت و تداومش امامت است متصل شوید، اظهار داشت: پیش از نبوت حضرت رسول در خانه کعبه 360 بت وجود داشت یعنی مردم در گروه‌ها و عقاید متفاوتی به سر می‌برند اما با ظهور خاتم الانبیا یک دین واحد و کامل به مردم عرضه شد و وحدت شکل گرفت و یک دین، یک خدا و یک محور به مردم معرفی شد و حبل الله همان ریسمان امامت و ولایت است که پیامبر(ص) در روز غدیر به مردم معرفی کرد که عامل دیگری برای وحدت شد.

ولایت رابطه بین خدا و خلق است

رییس دفتر نظارت شورای نگهبان قزوین با بیان این‌که جامعه در حال رشد است جامعه انسانی جامعه ایستا نیست، ابراز داشت: جامعه حیوانی یک جمعیت ایستا است که براساس یک سری غرایز که خدای متعال به آنها داده زندگی می‌کنند، جامعه انسانی شرایطی پویا و فعال و علمی دارد که رشد می‌کند.

وی در ادامه افزود: در این حالت قهراً مسائلی پیش می‌آید که گاهی برای انسانها حملش مشکل است برای همین خدای متعال به وسیله امامت اتصال انسان را مبدا این عالم تضمین کرده است، یعنی مسئله وحی قطع شده اما الهام قطع نشده، مفسر به عالم ملکوت از بین نرفته است، امام رابطه بین خدا و خلق است و در این صورت امامت مسئله وحدت را تقویت می کند و صراط مستقیم را به مردم جامعه اسلامی نشان می‌دهد.

مسؤول شورای سیاستگذاری تبلیغات اسلامی قزوین با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که فرمودند صراط مستقیم یعنی ولایت امیرمومنان(ع)، اظهار داشت: امت اسلام به یک کعبه نماز می‌خوانند به یک دین و از یک کتاب پیروی می‌کنند در این صورت رهبری این جامعه باید در راستای یک امام واحد و در همان مسیر باشد تا صراط مستقیم تداوم پیدا کند اگر این‌گونه نباشد راههای نزدیکی به خدا مشتت می‌شود.

وی در ادامه بیان داشت: قرآن می‌فرماید اطاعت خدا، اطاعت رسول و اطاعت اولوالامر و اینگونه نیست که اولوالامر نظری غیر از خدا و رسول داشته باشد اما در صراط مستقیم باشد، در حال حاضر مشاهده می کنید که وقتی حادثه غدیر را از بین برخی جوامع اسلامی قطع کردند بین بزرگان دینی در جوامع مختلف اختلاف و تفرقه و تفاوت نظر می‌بینید و هرکدام به سمتی دعوت می‌کند و این به دلیل نبود تبعیت واحد از اولوالامر است

رییس دفتر نظارت شورای نگهبان قزوین با بیان این‌که ائمه الهی ما برای مسئله وحدت تلاش فراوانی کرده‌اند ابراز داشت: در طول عمر پر برکت امامان معصوم(ع) که حدود 20 سال طول کشید همواره تلاش آنها بر حفظ وحدت بوده و ائمه(ع) ما در جامعه در راستای مبارزه با ظلم حاکمان مستبد بود نه جنگ با فرق و مذاهب مختلف، ممکن بود بزرگان دینی ما با مذاهب مختلف بحث علمی کنند اما جنگ و مبارزه ای نداشتند.

حفظ وحدت هیچ گاه مانع بیان حقیقت نخواهد شد

حجت الاسلام قابل با اشاره به توصیه امام صادق(ع) که در نماز جماعت و تشییع جنازه اهل سنت شرکت کنید و به عیادت مریض‌های آنها بروید اظهار داشت: حتی امروز مراجع تقلید ما توصیه می‌کنند در سفر حج در نماز جماعت اهل سنت شرکت کنید و طبق رسوم آنها عبادت خود را به جا آورید.

وی خطاب به طلاب دینی گفت: کارشناسان دینی باید تبعیت از ائمه هدی مهدیئین داشته باشند و همین رویه را دنبال کنند، امری که دقیقاً مخالف تفکرات استکبار جهانی است دشمنان هدفشان ایجاد تفرقه بین مسلمانان است و همه تلاش ما باید حفظ وحدت باشد و حفظ وحدت هیچ گاه مانع بیان حقیقت نخواهد شد.

مسؤول شورای سیاستگذاری تبلیغات اسلامی قزوین بیان نکردن حقیقت را به‌معنای بستن دریچه معرفت به روی مردم دانست و گفت: نباید اجازه دهیم جامعه در جهل باقی بماند اگر زمینه‌اش فراهم شد ما مباحث اعتقادی را اگر به صورت عملی بحث کنیم هیچ اشکالی هم ندارد.

وی در پایان گفت: نباید به مسایل تفرقه انگیز دامن بزنیم که حاصلش به سود دشمن می‌شود بنابراین کارشناسان دینی ، طلاب و علما موظف هستند در وهله نخست وحدت جهان اسلام را به عنوان یک اصل اساسی مد نظر بگیرند و مسلمانان را از هرگونه سرگرم شدن به مسائل فرعی و تفرقه انگیز پرهیز دهند تا بتوانیم زمینه آشنایی ملل و همه مسلمانان را با حقایق نورانی اسلام و اهل بیت(ع) آشنا کنیم./955/ت302/ب

ارسال نظرات