استاد حوزه علمیه نجف تشریح کرد؛
عوامل مؤثر در نجات حُر در واقعه کربلا
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه نجف به بیان عوامل مؤثر در نجات حُر بن یزید ریاحی در واقعه کربلا پرداخت و آنها را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام محمدحسین دهقان، استاد حوزه علمیه قم و نجف، ظهر امروز در سومین روز از آیین سوگواری دهه محرم در مصلای شهر فارسان، به تشریح ویژگی های حر بن یزد ریاحی و عوامل مؤثر در نجات ایشان در صحنه کربلا و گرویدن وی به اردوگاه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پرداخت.
این استاد دانشگاه و حوزه با بیان این که حر از قبیله بنی تمیم و فردی منظم، شریف و بامروت بود و پیرامون زمان پیوستن او به اردوگاه حضرت امام حسین(ع) نیز مباحثی مطرح است، افزود: سه ویژگی در زندگی حر بود که در صحرای کربلا به داد او رسید و او را در زمره یاران امام حسین(ع) وارد کرد.
وی نخستین ویژگی حر را در آموزش قرآن و شاگردی در نزد ابن عامر از قرّاء سبعه بیان کرد و اظهار داشت: حر از کودکی با مفاهیم قرآنی آشنا شد و نزد استاد برجسته ای تعلیم یافت و قرآن زمینه ای در وجودش برای بیدار شدن به وجود آورد.
حجت الاسلام دهقان تصریح کرد: آموزش قرآن به فرزندان و آشنایی آن ها با تعالیم و مفاهیم وحیانی از مهم ترین برنامه های امروز خانواده ها در تربیت اسلامی است که باید در برنامه های روزانه گنجانده شود و برای آن اهمیت بسیاری قائل شد.
استاد حوزه علمیه نجف با اظهار تأسف از این که پس از رحلت نبی مکرم اسلام، مسلمانان توصیه های ایشان درباره ثقلین را جدی نگرفته اند، خاطرنشان کرد: برخی تنها به قرآن و برخی دیگر تنها به ثقل اصغر یعنی اهل بیت پرداخته اند، درحالی که توجه به ثقلین لازم و ملزوم و مکمل یکدیگر است.
این مقام مسؤول با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و تأکید ایشان برای تربیت 10میلیون حافظ قرآن در کشور، ابراز داشت: باید مفاهیم قرآنی و تفسیر و سیره اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در جامعه ترویج داده تا به فرهنگ عمومی مردم تبدیل شود.
وی با بیان این که حر بن یزید ریاحی، با وجود آشنایی با قرآن کریم، انسی با اهل بیت و آشنایی با ثقل اصغر نداشت، به دومین ویژگی حر اشاره کرد و اظهار داشت: دومین ویژگی حر که باید در جامعه و دانشگاه های ما ترویج داده شود، محبت نسبت به حضرت فاطمه زهرا(س) بود که همین مودت به بانوی گرانقدر اسلام او را از جهنمی شدن نجات داد.
استاد حوزه علمیه قم در بیان سومین ویژگی حربن یزید ریاحی، اظهار داشت: حر به اقامه نماز اول وقت بسیار اهمیت می داد تا آن جا که حتی در کربلا نیز پس از بستن راه کاروان امام حسین(ع) به امامت ایشان در نماز جماعت شرکت کرد.
مدرس دانشگاه شهید بهشتی تهران در پایان، نماز را عیب یاب انسان و بهترین وسیله برای آزمودن خود دانست و خواستار ترویج فرهنگ نماز در جامعه و خانواده از کودکی فرزندان شد./9457/پ202/ب2
ارسال نظرات