۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۷
کد خبر: ۲۲۹۳۰۰
مسؤول حوزه علمیه امام حسن مجتبی بابل:

حوزه های علمیه پشتوانه فکری نظام اسلامی هستند

خبرگزاری رسا ـ مسؤول مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) بابل، حوزه های علمیه را عقبه فکری جهان اسلام به خصوص تشیع دانست.
مسؤول حوزه علميه امام حسن مجتبي بابل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام حسن فلاح، مسؤول مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) بابل امروز در مراسم عزاداری حسینی در مسجد خاتم الاوصیای این شهرستان با بیان جایگاه روحانیت  و فقاهت در ماندگاری دین و مقابله با خطرات خاطرنشان کرد: ارتباط متقابل بین روحانیت و ملت، رمز ماندگاری اسلام، پویایی تشیع و اقتدار مسلمانان است.

 

وی با بیان این که سه دسته پیامبر در حوزه دین وجود دارد، خاطرنشان کرد: پیامبران الهی از کار رسالت به دو دسته تقسیم می شوند که گروه اول پیامبران تشریعی یعنی پیامبران صاحب شریعت و گروه دوم پیامبران تبلیغی که مبلغ شرایع پیامبران صاحب شریعت بودند.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بابل با بیان ای که پس از رسول گرامی اسلام هم نبوت تشریعی و هم نبوت تبلیغی خاتمه یافت، گفت: کامل و جامع بودن دین اسلام باعث شد که نبوت تشریعی خاتمه یابد و وجود امامان و علما دین باعث شد که نبوت تبلیغی نیز خاتمه پیدا کند.

 

وی ادامه داد:  وجود امامان و روحانیان مردم را از ارسال پیامبران تبلیغی از سوی خداوند بی نیاز ساخته است.

 

حجت الاسلام فلاح به یکی از علل کامل و جامع بودن دین اسلام اشاره  و تصریح کرد: تنها در دین اسلام پس از ختم رشته نبوت، برای حفظ ارتباط میان خدا و مردم، رشته جدیدی آغاز شد که همان رشته امامت بود به همین دلیل امامت نقطه عطفی در تاریخ همه ادیان الهی و آسمانی است.

 

وی ادامه داد: بر اساس حکمت الهی در عصر غیبت، امام زمان (عج) در پس پرده غیبت قرار گرفت و به همین دلیل علما به ویژه روحانیان رسالت سنگین تبلیغ دین و پاسداری از اسلام و حراست از مسلمانان را عهده دار هستند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه ویژگی مشترک پیامبران، امامان و روحانیان را قداست بالا و قدرت نفوذ معنوی آنها عنوان کرد و گفت: قدرت روحانیت و نفوذ معنوی آنان در میان مردم رمز ماندگاری دین و عزت مسلمین است و نگاهی به تاریخ به خوبی ثابت می کند که نقش روحانیت در بقای اسلام، پویایی تشیع و عزت مسلمین، نقش انحصاری و بی بدیل است.

 

وی افزود: هرگاه که خطری فکری و یا حتی خطری نظامی اسلام و مسلمین را هدف قرار داد، روحانیت همانند سدی محکم در برابر ایستاد و به دفع خطر پرداخت و نمونه بارز این قضیه در فتوای میرزای بزرگ شیرازی به خوبی مشهود است.

 

حجت الاسلام فلاح به بیان وجه تشابه روحانیت و پزشک و ضرورت حضور آنها در جامعه در گفتاری از امام راحل اشاره و تصریح کرد: اسلام بدون روحانیت، مثل طب بدون طبیب است، طب بدون طبیب نمی تواند عمل کند، اسلام بدون روحانیت نیز نمی تواند عملی و اجرایی شود.

 

وی ادامه داد: اسلام منهای روحانیت، اسلام بدون محتوا است و شناخت حقیقت دین بدون بهره گیری از فیض وجود روحانیان که کارشناسان اصلی دین در عصر غیبت هستند، امکان پذیر نیست.

 

مسؤول مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) بابل، حوزه های علمیه را عقبه فکری جهان اسلام به خصوص تشیع عنوان کرد و گفت: امام راحل معتقد بود که حوزه های علمیه اسلام را تا بحال نگه داشتند و اگر روحانیان نبودند از اسلام خبری نبود  و آنکه اسلام را در موارد سیاه تاریخ زنده نگه داشت همین روحانیان بودند ./1313/پ202/ب1

ارسال نظرات