200 گناه به وسیله تلفن همراه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام اکبری، استاد حوزه علمیه، شب گذشته در جمع زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه(س) در شبستان امام خمینی(ره) به تبیین ضرورت پایبندی به احکام اسلام پرداخت.
وی با بیان این که احکام نماد عملی بندگی است، گفت: احکام مجموعه ای از قانون های شرعی برای مجموعه ای از رابطه ها مانند رابطه با خداوند و مردم است.
استاد حوزه با اشاره به احکام از دیدگاه قرآن افزود: از نظر قرآن کریم احکام مجموعه ای از حدود الهی است، اگر کسی به خداوند و فرستادگان او ایمان دارد، باید احکام الهی را بپذیرد، نشانه فردی که احکام الهی را پذیرفته، متفاوت بودن رفتار وی با دیگران است.
وی با اشاره به خطوط قرمز اسلام در زندگی، اظهار داشت: در دین مبین اسلام برخی مسائل خط قرمز به حساب می آید، این دین در مواجهه با برخی دیگر از موضوعات چراغ سبز نشان می دهد؛ بنابراین اسلام برخی کارها را حلال و برخی را حرام می داند.
حجت الاسلام اکبری به انواع وظیفه در اسلام اشاره کرد و ادامه داد: اسلام برخی کارها را ممنوع و حرام می داند، برخی نیز باید انجام شود که به آن واجب گفته می شود، کارهای مورد توجه خداوند که واجب نیست مستحب نام دارد، به کارهایی که از انجام آن نهی شده اما در حد حرام نیست، مکروه و به کارهای مساوی مباح گفته می شود.
وی با بیان این که مسلمانان باید نسبت به تمام اعمال خود پاسخگو باشند، ابراز داشت: اسلام برای تمامی کارهای انسان برنامه هایی را ارائه کرده است؛ بنابراین انسان نمی تواند بر اساس میل خود، دست به هر کار نادرستی بزند.
این مبلغ دینی با اشاره به مسأله خوراک در اسلام بیان داشت: افراد در دنیا از هر چیزی که مطابق میل آنها باشد، استفاده می کنند، اما در اسلام انسان از هرچیزی را نمی تواند بخورد، به عنوان مثال اسلام خوردن درندگان، خزندگان و حشرات را خط قرمز دانسته است.
وی عنوان داشت: انسان مسلمان باید نسبت به خوراکی های نهی شده در اسلام، چگونه به دست آمدن آن، نجس نبودن آن، ضرر نداشتن خوارکی و خبیث نبودن آن توجه لازم را داشته باشد.
حجت الاسلام اکبری در بخش دیگر سخنان خود به احکام استفاده از تلفن همراه اشاره کرد ویادآور شد: استفاده از یک وسیله رسانه بسیار خوب است، اما این استفاده باید درست و مطابق با احکام شرعی باشد، برخی از مسؤولان اعلام کرده اند که بسیاری از جرائم به وسیله تلفن همراه صورت می گیرد.
وی با اشاره به ظرفیت های تلفن همراه خاطرنشان کرد: مکالمه یکی از ظرفیت های تلفن همراه است که انسان می تواند به وسیله آن تمام 200 گناه زبان را با راحتی بیشتری انجام دهد؛ اگر انسان ملزم به حدود الهی باشد زندگی وی گوارا می شود، اما اگر این حدود را رعایت نکند، زندگی برایش تلخ خواهد شد.
این استاد حوزه پیامک، فیلم و عکس برداری را از دیگر ظرفیت های تلفن همراه دانست و گفت: استفاده از تمامی این امکانات باید مطابق با شرع باشد؛ بنابراین نباید با فرستادن پیامک های مبتذل، فیلم و عکسبرداری از اماکن خصوص مرتکب گناه شد؛ در فتنه 88 افراد ضد دین از امکانات تلفن همراه برای براندازی نظام استفاده کردند.
وی در پایان با اشاره به آیه هایی از سوره طلاق و نساء ابراز داشت: اگر انسان به احکام الهی عمل نکند در حقیقت به خود ظلم کرده و سبب جلوگیری از پیشرفت خودش می شود./1323/پ202/س