خانه به دوشی طلاب حوزه علمیه خواهران فاروج پایان می یابد
رحیمه رجعتی، مدیر حوزه علمیه فاطمیه خواهران فاروج در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، اظهار کرد: نداشتن مکان استقرار ثابت و استفاده از فضاهای استیجاری یکی از مهم ترین مشکلات این مدرسه علمیه است.
وی اضافه کرد: به دلیل آن که فضاهای استیجاری محل استقرار حوزه علمیه خواهران فاروج مسکونی بوده و در نتیجه استاندارهای آموزشی لازم را ندارند عملا انجام بسیاری از فعالیت ها در این مدرسه علمیه محدود شده و امکان پذیر نیست.
رجعتی با اشاره به این که نقیصه مزبور در سفر رهبر معظم انقلاب به استان خراسان شمالی در سال 91 به درستی مورد توجه قرار گرفت، اظهار داشت: در این سفر به منظور احداث ساختمان این مدرسه علمیه بودجه ای اختصاص یافت.
به گفته وی عملیات اجرایی احداث ساختمان حوزه علمیه خواهران فاروج اسفند ماه پارسال از محل اعتبارات سفر رهبری در مجاورت مسکن مهر فاروج، طی آیینی با حضور حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، فرمانده سپاه حضرت جوادالائمه استان، امام جمعه و فرماندار فاروج آغاز شد.
رجعتی با اشاره به این که ساخت حوزه علمیه خواهران فاروج در زمینی به مساحت بیش از سه هزار مترمربع در دست انجام است، افزود: پروژه مزبور اکنون در مراحل ابتدایی اجرا قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: برای اجرا و اتمام این پروژه 10 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده و امید می رود با تکمیل و بهره برداری زودتر آن، خانه به دوشی طلاب حوزه علمیه خواهران فاروج به پایان برسد.
رجعتی در مورد تجهیزات آموزشی و سایر نیازهای مدرسه علمیه خواهران فاروج نیز افزود: خوشبختانه در سفر رهبر معظم انقلاب نیازها و کاستی های تجهیزاتی این مدرسه رفع شد و افزون بر این 200 میلیون ریال اعتبار تجهیزاتی برای حوزه علمیه خواهران فاروج به تصویب رسید.
مدیر حوزه علمیه فاطمیه شهرستان فاروج با بیان این که این حوزه علمیه از سال 77 فعالیت خود را آغاز کرده است، اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری 25 طلبه در این مدرسه در سطح سه به صورت رسمی مشغول تحصیل هستند.
گفتنی است، در سفر رهبر معظم انقلاب به استان خراسان شمالی در مهر ماه سال 91 در مجموع 14 پروژه با اعتبار 92 میلیارد ریال برای احداث، تکمیل و تجهیز مدارس علمیه در شهرستان های مختلف استان به تصویب رسید که از این میزان اعتبار پرداخت 50 میلیارد ریال آن از محل اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری، 30 میلیارد ریال از مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان و 12 میلیارد ریال آن نیز از دفتر ریاست جمهوری مصوب شده بود.
بر اساس برنامه این طرح ها می بایست از سال 91 تا 93 در مرکز و شهرستان های مختلف استان خراسان شمالی اجرا می شد که اجرای تمامی آنها آغاز شده و تعدادی از آنها نیز به بهره برداری رسیده اند و یا در مراحل پایانی ساخت قرار دارند.
لازم به یادآوری است، امسال در مجموع هزار و 500 طلبه خواهر و برادر در 15 حوزه علمیه شهرستان های مختلف استان خراسان شمالی شامل 9 مدرسه علمیه ویژه برادران و شش مدرسه علمیه ویژه خواهران در سطوح یک، دو و سه مشغول تحصیل علوم دینی هستند.
مدارس علمیه برادران در خراسان شمالی در دو مقطع بلند مدت( ویژه طلاب دارای مدرک تحصیلی سیکل) و سفیران هدایت(طلاب دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا) طلبه می پذیرند که پذیرش طلاب سفیران هدایت تنها در مدرسه علمیه حضرت امام خمینی(ره) بجنورد انجام می شود و طلاب مقطع بلند مدت نیز در سایر مدارس علمیه برادران شهرستان های مختلف خراسان شمالی پذیرش می شوند.
پنج حوزه از شش حوزه علمیه خواهران سطح استان تنها در مقطع سفیران هدایت طلبه می پذیرند؛ اما مدرسه علمیه الزهرا(س) بجنورد افزون بر پذیرش طلبه های مقطع سفیران هدایت، در مقطع بلند مدت نیز طلبه خواهر پذیرش می کند./9314/ت302/ب4