۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۰
کد خبر: ۲۴۳۰۹۰
حجت الاسلام وافی:

منبرها قدرت مقابله با دیگر رسانه‌ها را دارند/هیأت‌ها بزرگترین ظرفیت در احیای امر اهل‌بیت هستند

خبرگزاری رسا ـ مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید با اشاره به این‌که مستمعان، مدیران هیأت و منبری‌ها و مداحان سه دسته تأثیر گذار در هیأت‌ها هستند، گفت: عالمان دینی یک عنصر تأثیر گذاری مهم در هیأت‌ها هستند که رسانه آنها منبر است، رسانه منبر قدرت تقابل با رسانه‌های دیگر را دارد؛ بنابراین نباید آن را دست کم گرفت.
حجت الاسلام مرتضي وافي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام مرتضی وافی مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید، امشب در نخستین جلسه سلسله نشست های آموزشی فن رثا با اشا ره به آیه«قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرً‌ا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْ‌بَی» گفت: کسانی که می خواهند راهی به سوی خداوند پیدا کنند باید به اهل بیت(ع) متصل شوند.

 

وی با بیان این که توسل به اهل بیت(ع) با 3 نگاه انجام می شود، افزود: نخستین نگاه این است که به غیر از خانه ائمه طاهرین(ع) در جای دیگر خبر وجود ندارد، در زیارت جامعه کبیره به همین مسأله اشاره شده است.

 

مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید با اشاره به این که اهل بیت(ع) با اذن خداوند همه کاره جهان هستند، اظهار داشت: عبادت و بندگی انسان به واسطه ولایت ائمه طاهرین(ع) بالا می رود؛ انسان باید بداند که اهل بیت(ع) همیشه حاضر و ناظر هستند؛ بنابراین توسل با این نگاه ها شکل می گیرد.

 

وی ادامه داد: توسل رابطه انسان با اهل بیت(ع) است که از مناسک آیینی به شمار می رود، اگر بحث های اجتهادی و درس های خارج با عنوان مناسک آیین شکل بگیرد، بسیاری از مسائل عزاداری و قابل بحث بوده و حدود آن مشخص می شود.

 

حجت الاسلام وافی با بیان این که هیأت ها بزرگترین ظرفیت را در احیای امر اهل بیت(ع) و تأثیرگذاری اجتماعی دارند، ابراز داشت: یکی از مشکلات جامعه، مشخص نشدن نقش و هویت هیأت ها است؛ بنابراین باید ظرفیت های هیأت های شناخته شده و به کار گرفته شود.

 

وی با اشاره به این که مستمعان، مدیران هیأت و منبری ها و مداحان سه دسته تأثیر گذار در هیأت ها هستند، عنوان کرد: عالمان دینی یک عنصر تأثیر گذاری مهم در هیأت ها هستند که رسانه آن ها منبر است، رسانه منبر قدرت تقابل با رسانه های دیگر را دارد؛ بنابراین نباید آن را دست کم گرفت.

 

مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید روضه خوانی را نمک منبر دانست و خاطرنشان کرد: روضه خوانی یک علم است، از همین رو نباید به آن فقط به چشم یک ابزار نگاه کرد، اگر روضه خوانی نباشد منبر طعم نداشته و بی مزه است.

 

وی به ارکان فن رثا و مرثیه خوانی اشاره کرد و یادآور شد: محتوای تاریخی و مقتل، شعر و ادبیات، صوت و لحن، فنون اجرا و آداب 5 رکن فن رثا را تشکیل می دهند.

 

گفتنی است، در ادامه حاضران به همراه حجت الاسلام وافی کارگاه عملی مرثیه خوانی و فن رثا را اجرا کردند./1323/پ202/ف  

 

ارسال نظرات