۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۸
کد خبر: ۲۴۳۶۸۲
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده:

معضلات جامعه زنان با نگاه تک بعدی حل نمی‌شود

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده نگاه تک بعدی به معضلات امروز جامعه زنان را اشتباه دانست و گفت: در جامعه‌ای که قدرت، ثروت و زیبایی برای انتخاب ملاک شود، افراد برای دست‌یابی به جایگاه اجتماعی به سمت کانون‌هایی حرکت‌ می‌کنند تا نیازهایشان برطرف شود.
زن در جامعه

نرگس خدامی عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان معضلات شغلی زنان در جامعه ابراز داشت: نباید معضلاتی که در جامعه برای زنان با آن روبه‌رو هستیم را تک‌بعدی نگاه کنیم بلکه بدانیم گرایش‌های جامعه مدرن با جامعه غیرمدرن متفاوت است.

 

وی افزود: وقتی قدرت و ثروت و زیبایی برای انتخاب ملاک باشد، افراد برای دست‌یابی به جایگاه اجتماعی به سمت کانون‏های حرکت می‏کنند که نیازهایشان را جبران کرده و به آنان قدرت دهد.


عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده به جامعه سنتی و ارزش‏های مدنظر برای یک زن سنتی اشاره کرد و گفت: زن جامعه سنتی پس از مواجه با مشکلات به یک ارزش‏های خاصی دست پیدا می‏کرد اما اکنون ارزش‏ها بیرون از جامعه تعریف می‏شود و فرد می‏خواهد به این ارزش‏ها دست پیدا کند، از این‌رو گرایش‌هایش در جامعه تغییر کرده است.


خدامی به تفاوت ارزش‏های مردان مدرن با مردان سنتی اشاره و خاطرنشان کرد: در تفکر مردان نسبت به تقید جنسیتی زنان تغییری حاصل ‌شده است و اگر مردی در گذشته احساس بر این داشت که همسرش باید به وظیفه مادری خویش عمل کند اما امروز این احساس تغییر کرده است.
 

وی به عقاید فمینیسم‏ها اشاره کرد و با بیان این‌که آنان بر این عقیده هستند که زن‏ها باید به داخل جامعه آمده و مانند مردها کار کنند، گفت: متأسفانه در بعضی از مشاغل هم بیشتر به جذابیت زن نگاه می‏کنند و این آسیب‏های زیادی را متوجه خود زن می‏کند.


عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده به دیدگاه غلط بعضی از زنان شاغل اشاره کرد و گفت: برخی از زنان به هر قیمتی می‏خواهند وجه اجتماعی پیدا کنند به هر شغلی تن می‏دهند، و این وظیفه مادر و همسری او را تحت شعاع قرار می‏دهد.

 

وی در ادامه افزود: راه‏حل مسائل شغلی زنان را باید به گونه‌ای مورد توجه قرار گیرد که هم نهادهای مربوطه و مراکز تحقیقاتی تلاش کنند که مطالبات زنان تغییر یابد و هم مسائل اقتصادی زنان حل شود تا برخی از آنان مجبور به انجام هر کاری در هر شغلی نشوند./978/ت302/ی

ارسال نظرات