حج قدرت جهان اسلام را به رخ جهانیان میکشد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی بعثه مقام معظم رهبری، حجتالاسلام محمدتقی سبحانینیا با بیان اینکه درباره حج متون قرآنی و حدیثی فراوانی وجود دارد اظهار کرد: در احادیث اهل بیت (ع) درباره حج مطالب فراوانی گفته شده و فواید فردی و اجتماعی حج را معصومان ذکر کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از ابعاد حج دارای جنبه مادی است، یعنی سبب افزایش رزق، روزی، سود و منفعت مادی میشود و برخی فواید حج جنبه معنوی دارد و تقویت معنویت و معرفت انسان نسبت به خدا و قرب به خدا را به همراه دارد.
معاون فرهنگی و ارتباطات موسسه دارالحدیث با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) گفت: این امام بزرگوار میفرمایند خدای متعال این خانه را بزرگ داشته و به زیارت آن تشویق کرده و آن را قبله نمازگزاران قرار داده و در نتیجه زیارت آن سبب میشود که فقر و تنگدستی از انسان دور شود.
وی خاطرنشان کرد: پیشوای ششم شیعیان فرموده است که هر کس سه بار حج به جای آورد، هرگز به فقر نمیرسد.
سبحانینیا ادامه داد: حج سبب رشد معنوی انسان میشود و او را به معارف، نورانیت و کمال میرساند و بخشش گناهان انسان را به همراه دارد.
وی ادامه داد: افراد عمرهگزار مهمان خدا هستند و خدا با دریای بیکران فضل و رحمت هرگز دست رد به سینه میهمانش نمیزند، بنابراین موجبات بخشش وی را فراهم میآورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث عنوان داشت: امام صادق (ع) میفرماید که هیچ بقعه و مکانی نزد خداوند محبوبتر از صفا و مروه نیست زیرا در آن مکان انسان متکبر و جبار خار و ذلیل میشود و از تکبری که دارد تنزل پیدا میکند و میفهمد که نزد خدا بندهای بیش نیست.
وی با بیان اینکه حج در حوزه مسائل تربیتی سبب میشود غرور و تکبر از بین برود گفت: زمانیکه انسان در بین جمعیت انبوه زائران بیتالله الحرام است، با لباس مشابه در بین جمعیت گم میشود، میفهمد بندهای خار است و تنها محتاج رحمت، مغفرت و لطف خداوند است.
سبحانینیا با بیان اینکه اجتماع مسلمانان در حج ترس و وحشت دشمنان را به همراه دارد عنوان داشت: جنبه سیاسی حج، قدرت جهان اسلام را به رخ جهانیان میکشاند و دشمنان از دشمنی با مسلمانان فاصله میگیرند و به راحتی به خود اجازه نمیدهند که به مسلمانان تعدی شود.
وی عنوان داشت: امام رضا (ع) در سخنی میفرمایند «حج وسیلهای برای پرداختن به حقوق فقرا و مستمندان است» بنابراین زمانی که انسان میخواهد به حج مشرف شود، اموالش را حلال میکند و حقوق مادی الهی و حقالناس را میپردازد بنابراین، این حرکت سبب جنب و جوش مادی در جامعه میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث یادآور شد: امام رضا (ع) به این نکته نیز توجه داشت و فرمودند حج جایگاه فراگیری فقه و احکام دین، انتقال احکام پیشوایان دینی به سراسر جهان است و در ایام حج اندیشمندان با یکدیگر گفتوگو و تبادل نظر میکنند و نزدیکی علمی بین آنها ایجاد میشود.
وی یادآور شد: با وجود برگزاری هر ساله حج، دشمنان همچنان علیه مسلمانان ستیز میکنند که این امور به این دلیل است که حاکمان سیاسی بلاد اسلامی آنگونه که باید مسلمان نیستند و حقیقتا وظیفه مسلمانی خود را انجام نمیدهند و در عمل به جای دلسوزی امت اسلامی، تابع حاکمان غیرمسلمان هستند.
سبحانینیا یادآور شد: این حاکمان سبب ایجاد تقرقه میشوند و اجازه نمیدهند حج آنگونه که باید آثار حقیقی داشته باشد بنابراین امیدواریم روزی دولتها مانند ملتها پیشتاز شوند و زمینه وحدت جامعه اسلامی را فراهم کنند./840/د102/ف