۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۰
کد خبر: ۲۵۳۰۹۶
وزیر امور خارجه در برنامه نگاه یک:

بیانیه سوئیس توافق دو مرحله ای نیست/ وارد دعوای آمریکایی ها نمی شویم

خبرگزاری رسا ـ وزیر امور خارجه کشورمان در برنامه تلویزیونی نگاه یک با تشریح جزییات مذاکرات سوئیس تاکید کرد که بیانیه منتشر شده یک سند حقوقی و توافق دو مرحله ای نیست و ادعاهای مقامات آمریکایی نیز صرفا مصرف داخلی دارد.
ظريف
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان شنبه شب در برنامه زنده نگاه یک ابعاد مختلف مذاکرات هسته ای در لوزان سوئیس را تشریح کرد.
 
وی با تشکر از رسانه ملی و سایر دستگاه های خبر رسانی داخلی که مردم را در جریان مذاکرات قرار دادند، گفت: اگر امروز می توانیم در مقابل شش قدرت جهانی که خود را به ناحق نماینده جامعه جهانی قلمداد می کنند، با صلابت بایستیم و از حقوق ملت دفاع کنیم تنها به خاطر همراهی مردم است.
 
وی تاکید کرد: آنها می خواستند با تهدید و تحریم ملت را به تسلیم وادار کنند، ما همواره آماده مذاکره بوده ایم، آنها همیشه تلاش داشته اند زورگویی کنند، هنوز هم زورگویی می کنند، این که ما توانسته ای در حد بسیار کوچکی اهداف کشور را پیش ببریم، بیش از هر چیز مرهون حضور مردم بویژه در انتخابات است و نمی شود مردم را از نظام و کشور جدا کرد.
 
از دلواپسان متشکرم
وزیر خارجه گفت: هم از کسانی که با لطف بیش از حد خود ما را شرمنده کرده اند، امیدواریم در آینده بتوانیم کاری کنیم که ذره ای شایسته این محبت باشیم؛ از کسانی که هم انتقاد می کنند و دلواپس کار ما هستند از آنها نیز متشکریم، آنها برای ما دعا کرده اند و خواسته اند که عزت کشور و افتخارات مردم حفظ شود و ثمره مقاومت مردم و خون شهدا از بین نرود.
 
وی گفت: امیدواریم بتوانیم با سرافرازی در جهان حضوری پایدار و معتدل و سازنده داشته باشیم.
 
وزیر خارجه در ادامه برنامه نگاه تاکید کرد: مذاکرات ما بسیار سخت، پیچیده و با محتوا بود.
 
وی با بیان اینکه تحریم ها برای کشاندن ایران پای میز مذاکره نبود، گفت: ما قبل از تحریم ها نیز پای میز مذاکره بوده ایم، سخت ترین تحریم هایی که در طول تاریخ سازمان ملل انجام شد به جز تحریم علیه صدام، سنگین ترین تحریم ها علیه ایران اعمال شد برای این که ایران را به تسلیم وادارند.
 
ظریف اضافه کرد: مردم ما کاری کردند که آقای کری بعد از مذاکرات لوزان گفت ما نمی توانیم مردم را وادار به تسلیم کنیم، گفت شاید برای تبلیغات قشنگ باشد اما واقعیت این نیست، باید پای میز مذاکره چانه زنی کنیم تا به راه حلی برسیم.
 
وی تاکید کرد: همین که این واقعیت توسط مردم به بزرگ ترین قدرت های ظاهری دنیا تحمیل شد، خود افتخاری بزرگ است. ما این افتخار را به ملت بزرگ ایران تبریک می گویم.
 
ظریف یادآورشد: این پیام و آرمان امام و رهبری هم اکنون در مذاکرات حاصل شده است، چه مذاکرات به نتیجه برسد چه زیاده خواهی کنند ما مقاومت خواهیم کرد، هدف ما از مقاومت تامین شده است آمریکا به این نتیجه رسیده که نمی تواند ایران را به تسلیم وادار کند.
 
وی با بیان این که طرف مقابل در همه چیز زیاده خواهی می کرد، گفت: ما بیشتر از حقوق مان نخواسته ایم، هیچ گاه دنبال بمب نبوده و نیستیم، دنبال هژمونی هم در منطقه نیستیم، امنیت همسایگان را امنیت و آسایش خودمان می دانیم.
 
هیچ گاه مشکلات خود را با هزینه همسایگان مان حل نخواهیم کرد
رییس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: دلمان می خواهد روابط ما در منطقه بر اساس دوستی باشد، ما منافع مشترکی در منطقه داریم، ما هیچ چیز فراتر از حقوق مان نمی خواهیم، این بحران ساختگی یک خطر برای منطقه است.
 
وی افزود: ما هیچ گاه مشکلات خود را با هزینه همسایگان مان حل نخواهیم کرد، امنیت همسایه ها قابل معامله نیست، ما دنبال زیاده خواهی نبوده ایم، اما طرف مقابل از ابتدا برنامه ای را تدوین کرده بود، برخی از ایران یک خطر امنیتی ساخته بودند و باید ایران را یک تهدید جلوه می دادند.
 
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که ایران دنبال سلاح هسته ای نیست، گفت: مسیرهای عدم حرکت ایران به سمت سلاح هسته ای را فتوای رهبری و تاریخ ما بسته است، من در جلسه همه اعضای وزرا گفتم شما می دانید شورای امنیت کیست؟ صدام علیه ما سلاح شیمیایی بکار برد، چندین هیات آمدند و تحقیق کردند اما شما ساکت نشستید و حاضر نشدید صدام را محکوم کنید.
 
وی افزود: یکی شان گفت من نمی خواهم راجع به آن وقت فکر کنم، یکی گفت من متاسفم، یکی گفت می خواهیم آینده متفاوت شکل دهیم، اما ما یادآوری کردیم که شما می خواهید زیاده خواهی کنید.
 
معتقدیم باید با مردم صادق باشیم
وزیر خارجه کشورمان یادآورشد: ما همانچه که بوده را اعلامی کنیم، ما معتقدیم باید با مردم خودمان رو راست باشیم، مذاکره یعنی بده بستان، افتخار ما این است که در برابر شش قدرت ایستاده ایم و خودشان گفته ایم نتوانسته ایم آنها را به تسلیم وداریم.
 
ظریف با بیان این که رسانه ها سند افتخارات ملت را بیان کنند، گفت: این که آمریکایی ها برای مصارف داخلی خود و خوشایند افرادی که باید رای جمع کنند و نگرانی در چهره آنها دیده می شود، اما ما مدیون خون شهدا و انقلابیم و از هیچ کس نمی ترسیم.
 
وی تاکید کرد: زورگویی نشان قدرت نیست، دنیا عوض شده است.
 
هیچ فکت شیت ایرانی وجود ندارد
وزیر خارجه درباره ماجرای فکت شیت، تصریح کرد: هیچ فکت شیت ایرانی وجود ندارد؛ متاسفانه در صدا و سیما یکی دونفر حرف هایی زدند که حرف های خوبی نبود، متن خانم موگرینی که متن ایشان نبود، متن من و ایشان بود، این متن دو ساعت قبل از مصاحبه آماده شد که متن بیانیه مطبوعاتی بود.
 
وزیر امور خارجه کشورمان ما اعلام کردیم تنها یک توافق داریم که حداکثر در تیرماه انجام خواهد شد، این یک بیانیه مطبوعاتی مشترک بود که ما مذاکره کرده بودیم.
 
وی بیان کرد: من به همکارانم گفتم درست ترجمه شود، بچه ها نشستند و عین متن انگلیسی را ترجمه کردند، مترجم همزمان هر قدر هم که قوی باشد پنچاه درصد را می تواند درست ترجمه کند.
 
وی اظهار داشت: برخی به من خرده می گیرند که چرا انگلیسی صحبت می کنید، اگر من به فارسی صحبت کنم مترجم نمی تواند پنچاه درصد را منتقل کند و به نوعی مشکل ایجاد می شود.
 
دکتر ظریف خاطرنشان کرد: برخی دوستان ما گفتند ترجمه غلط است، آنچه که فکت شیت آمریکایی ها بیرون آمده است، ما نشستیم راجع به راه حل ها صحبت کردیم و آمریکایی ها آنچه که خودشان دوست داشتند منتشر کردند.
 
وزیر امور خارجه با بیان این که هنوز توافق نشده و این یک چک نویس است، تصریح کرد: آمریکایی ها آنچه که خودشان مایل است را بیان کرده اند، از جمله درباره تعلیق تحریم ها مسائلی را بیان کرده اند که ما اعتراض کرده ایم و به خود آقای کری هم گفته ایم و اتحادیه اروپا نیز به این اقدام آمریکا اعتراض کرده است.
 
بیانیه لوزان سند حقوقی نیست
وی با بیانیه مطبوعاتی الزام آور نیست، گفت: این بیانیه سند حقوقی نیست، ما نهایتا یک توافق بین المللی خواهیم داشت که حداکثر 10 تیر خواهد بود، که یک قطعنامه در شورای امنیت صادر می شود و تمام قطعنامه های قبلی را لغو و این توافق را تایید می کند.
 
ظریف با بیان این که ما الان راه حل هایی رسیدن به توافق بین المللی را نهایی می کنیم، گفت:  آمریکایی ها آن متن شان را روز چهارشنبه آماده کردند؛ آن متن آماده بود، دفعه قبل هم همین طور بود، آنها مشکل دارند الان در داخل شان چه فشاری دارند و باید آن مجموعه را به نوعی آرام نگه دارند.
 
وی بیان داشت: هیچ چیز رسمی هنوز وجود ندارد، ما تا ساعت یازده و نیم شب که می خواستیم هتل را ترک کنیم یک متن تمیز نبود، تازه این متن را که در نظر می گیریم جمله های کامل نیست.
 
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: البته تعداد غنی سازی ها مشخص است، تنها چیزی که صادر شده بیانیه ای است که من و خانم موگرینی خواندیم.
 
وی بیان کرد: ما بیش از پنج هزار سانتریفیوژ در نطنز و ده هزار در فردو خواهیم داشت، قرار نداریم با آنچه در فردو است غنی سازی کنیم.  
 
ظریف تاکید کرد: ما می دانیم مردم حق دارند بدانند اما نمی خواهیم کاری کنیم که مانع رسیدن به توافق شود، ما نمی خواهیم به طرف مقابل خرده گیری کنیم، روی که توافق نهایی شود این توافق به عنوان یک سند بین المللی منتشر خواهد شد.
 
وی بیان کرد: هیچ سند توافق شده ای صد درصد به نفع یک طرف نیست، کارهایی که انجام می دهیم در مسیر اطمینان سازی است.
 
ظریف گفت: ما امیدواریم، طرف مقابل انتخاب دیگری ندارد، نمی خواهم وارد حوزه هایی شوم که طرف را در مقابل افکار عمومی خود به واکنش وادارد، ما در مذاکرات اهل دروغ و ریا نیستیم.
 
اوباما و کری تحت فشار است
رییس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: ما در داخل و بیرون سالن مذاکره صادقیم و بازی نمی کنیم، نمی خواهم فشار روی کسی وارد کنم، می دانم آقای کری و اوباما تحت فشار است.
 
ظریف خاطرنشان کرد: از روزی که توافق اجرایی شود، روی بهترین ماشین خود با ظرفیت بیست برابر تحقیق و توسعه را ادامه خواهیم داد؛ آقای دکتر صالحی بهتر می توانند در این باره صحبت کنند.
 
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه برنامه نگاه یک درباره لغو تحریم ها بعد از اجرایی شدن توافق اظهار داشت: تحریم ها سه قسمت است، شورای امنیت، آمریکا و اتحادیه اروپا، در آنچه خانم موگرینی خواند کلیه قطعنامه های شورای امنیت از روز توافق لغو می شود، شورای امنیت ناظر بر اجرای توافق می شود.
 
به شورای امنیت چشم ندوخته ایم
وی اظهار داشت: ما به شورای امنیت چشم ندوخته ایم، آنها در سابقه تاریخی خود هیچ گاه از ما و ملت ایران دفاع نکرده اند، تمام قعطنامه های قبلی که شش مورد است، لغو می شود؛ در ژنو کلمه ای آمده بود که تعلیق از آن برداشت می شد اما در این بیانیه بر کلمه ای تصریح شده که صراحت در لغو تمامی قطعنامه های شورای امنیت دارد.
 
وی اضافه کرد: کلیه تحریم ها و قطعنامه های شورای امنیت لغو خواهد شد، اما تحریم ها اروپا و آمریکا بحث جدایی است.
 
رییس دستگاه دیپلماسی درباره ادعای آمریکایی ها مبنی بر لغو تدریجی تحریم ها، خاطرنشان کرد: روزی که قطعنامه را تصویب می کنیم طرفین باید یک سری اقدامات انجام دهند، فاصله ای بین روز تصویب و اجرایی شدن قطعنامه است، آمریکا تعداد وسیعی مقررات دارد همین که نامه های آن را تنظیم کند شاید چند هفته طول بکشد ، ما نیز باید یک سری اقدامات انجام دهیم که درباره آن صحبت کرده ایم و امری زمانبر است.
 
وی افزود: روزی که اقدامات ما انجام شد و آمریکایی ها مقدمات را انجام دادند، خانم ماری هارف گفته شش ماه، ایشان حدس خود را بیان کرده است، ما درباره لغو تحریم ها صحبت می کنیم، در این فاصله یک سری اقدامات باید انجام شود، تضمین ما قطعنامه شورای امنیت است که کشورها باید این اقدامات را انجام دهند.
 
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: از روز اجرایی شدن توافق، ما یک سری اقدامات را انجام می دهیم، آژانس تایید می کند، همان روز آمریکا موظف است کلیه تحریم های فرامرزی اقتصادی و مالی خود را لغو و متوقف کند.
 
وارد دعوای آمریکایی ها نمی شویم
ظریف با بیان این که ما وارد دعوای آمریکایی ها نمی شویم و به خودشان مربوط است، گفت: من سی سال آمریکا را مطالعه کرده ام و خوب آنها را می شناسم؛ از نظر حقوق بین الملل، دولت ها نماینده تمامیت آن کشور هستند.
 
ادعای آمریکایی ها مصرف داخلی دارد
ظریف گفت: در مورد اتحادیه اروپا وضعیت فرق می کند، از همان روز تمامی تحریم ها را لغو خواهند کرد، البته یک رشته تحریم هایی دارند که به آنها کاری نداریم.
 
وی با بیجا توصیف کردن ادعای آمریکایی ها درباره تحریم ها، گفت: ما باید به قدری هوشیاری داشته باشیم که آنها برای مصرف داخلی خود مطرح می کنند؛ معماری تحریم ها فرو ریخته است، همه طرف ها در صورت نقض تعهدات طرف مقابل می توانند از مفاد توافق خارج شوند و ایران هم در صورت تخطی طرف مقابل می تواند از آن خارج شود.
 
وزیر خارجه کشورمان گفت: اگر آمریکا تحریم خود را برگرداند، هیچ کس به آنها اعتنا نخواهد کرد، ما خود را از تحریم های آمریکا مصون خواهیم کرد.
 
ظریف درباره عدم لغو تحریم های غیر هسته ای، تاکید کرد: ما از ابتدا درباره غیر مسائل هسته ای صحبت نکرده ایم، اما آنها نمی توانند این تحریم ها را به بهانه های دیگری همچون حقوق بشر، حمایت از تروریسم برگردانند.
 
وزیر امور خارجه با بیان این که ما دستاوردهای بسیاری بدست آورده ایم، اضافه کرد: ما هیچ چیز را تعلیق نکرده ایم، آنها قعطنامه های خود را تعلیق و لغو می کنند. من ممنون همه هستم.
 
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سؤال که آیا شما استقبال می کنید که جلساتی با حضور منتقدان برگزار شود، گفت: این کار بعد از این که توافق نهایی و امضا شد کار خوبی است، ما الان در حال مذاکره هستیم، من همین اندازه که دارم می گویم به مذاکرات ضرر می زند اما احساس کردم طرف مقابل حرف هایی زده که مردم ما را نگران کرده است.
 
وی اضافه کرد: همه توافقات دو طرف دارد، تعهداتی که ما می پذیریم هیچ برنامه ما را متوقف نمی کند، ما سلاح هسته ای نمی خواستیم، ما از این توافق برنامه هسته ای کشور به عنوان یک دستاورد در تمامی ابعاد از جمله آب سنگین و دیگر را حفظ می کنیم.
 
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سؤال چه تدابیری اندیشیده شده که نتوانند از تعهدات خود گذر کنند، تصریح کرد: ایران چون نمی خواهد گریز نخواهد کرد، ایران نمی خواهد عهد شکنی کند، ما به فتوای رهبری از هر سند بین اللمللی بیشتر اعتبار قائلیم؛ ما کاری به دوربین آژانس نداریم، دوربین نظارت آنها هنوز هم هست.
 
مردم ایران به غرب بی اعتماد هستند
ظریف با بیان این که مردم ما به غرب بی اعتماد هستند، تصریح کرد: هر کاری که در برنامه هسته ای خود داریم می توانیم دوباره برگردانیم، دانش ما بومی است اما دنبال سلاح نیستیم. آنها اگر تحریم ها را برگردانند در دنیا خریدار نخواهند داشت، ما اگر تصمیم بگیریم که در تصمیم خود تجدید نظر کنیم با سرعت این کار را خواهیم کرد.
 
طرف مقابل نقض عهد کند ما تصمیم خود را خواهیم گرفت
وی بیان کرد: ما به دنیا نشان دادیم که روی حرف خود ایستاده ایم، مسلمان ایرانی حرفش باید سند باشد، آنها اگر بخواهند به تعهدات شان خیانت کنند آن وقت این ما هستیم که تصمیم می گیریم. همان میزان که آنها می توانند برگردند ما نیز می توانیم برگردیم.
 
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: ما روزی که توافق نهایی شود، عین توافق را در اختیار مردم قرار می دهیم، نگرانی از این نداریم، مردم ما هوشیار و آگاه هستند ما نمی توانیم به مردم دروغ بگوییم؛ امیدواریم یک روز از این حرف خود تخطی نکنم.
 
بیانیه سوئیس توافق دو مرحله ای نیست
وی افزود: دروغ پایدار نمی ماند، دروغ در دنیای ارتباطات روشن می شود، ما با توافق دو مرحله ای مخالفت کرده ایم، بیانیه سوئیس توافق دو مرحله ای نیست.
 
وزیر امور خارجه کشورمان درباره میزان غنی سازی ماشین های سانتریفیوژ گفت: 190 هزار سو زمانی است که بخواهیم تولید سوخت بوشهر را انجام دهیم، اینها را باید آقای دکتر صالحی توضیح دهند؛ ما بر اساس روند بین المللی کار خود را دنبال می کنیم.
 
وزیر امور خارجه کشورمان از برخی خانواده های شهدای هسته ای که از تیم مذاکره حمایت کرده اند قدردانی کرد.
 
برنامه غنی سازی ایران برای ده سال محدود خواهد شد
ظریف در پاسخ به این سؤال که آیا پرونده هسته ای ما بعد از ده سال به حالت عادی برمی گردد، گفت: محدودیت های غنی سازی ما ده ساله خواهد بود؛ بعد از ده سال روند عادی خود را خواهیم داشت؛ البته برخی اقدامات را برای 15 سال قبول کرده ایم.
 
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما دنبال بمب اتم نیستیم، نتانیاهو چقدر گریبان چاک می کند، همه اسناد علیه ما را خودشان را تولید کرده اند، اما چرا نگران هستند، نگران این هستند که فضاسازی که کرده اند فرومی پاشد.
 
هیچ تعهد اضافی بر کشور بار نخواهیم کرد
ظریف بابیان این که بازی رژیم صهیونیستی وحشت افکنی است، گفت: ما هیچ تعهد اضافی بر کشور بار نخواهیم کرد، برنامه ما در یک بازه زمانی کاملا عادی خواهد شد، جنس قطعنامه شورای امنیت عوض می شود، تحریم ها لغو می شود.
 
وزیر امور خارجه تاکید کرد: به همه می گویم نگران نباشند، نقد خوب است، ما وسط مذاکره و مشغول مذاکره ایم، ما بیش از این اگر وارد جزییات شویم دست خودمان را باز می کنیم، مردم به تیم مذاکره اعتماد می کنند.
 
ظریف یادآورشد: ما الان در سخت ترین شرایط هستیم، مذاکرات دشوار اما چون از حقوق کشور دفاع می کنیم شیرین است، ما نمی گوییم اشتباه نمی کنیم، اما باور کرده ایم آمریکا ابرقدرت نیست.
 
آمریکا و غربی ها به هیچ وجه قابل اطمینان نیستند
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سؤال آمریکا قابل اعتماد است، تصریح کرد: خیر آمریکایی ها و غربی ها قابل اطمینان نیستند، امیدواریم که بتوانند اعتمادی که از این ملت شکسته اند قدری جبران کنند، ما به آنها صریحا گفته ایم به شما اعتماد نداریم.
  
وی بیان داشت: بی اعتمادی بین ایران و آمریکا یک فاجعه تاریخی است، مردم ما ضمن این که عزت دارند و استقامت دارند مردمی نجیب و بزرگوار هستند؛ اگر نجابت نداشتیم پای میز مذاکره نمی آمدیم.
 
فردو یک سایت هسته ای باقی خواهد ماند
رییس دستگاه دیپلماسی درباره تغییر ماهیت سایت فردو، گفت: فردو یک سایت هسته ای باقی خواهد ماند، از پیشرفته ترین تجیهزات در آن استفاده خواهیم کرد؛ ما در فردو غنی سازی نخواهیم داشت، تحقیقات درباره حوزه های دیگر در آن انجام خواهد شد.
 
ظریف درباره آسیب پذیری امنیت مراکز هسته ای با غنی سازی در نطنز طبق توافق، اظهار داشت: کسی جرات حمله به جمهوری اسلامی ایران را ندارد، حتما گروهی دلشان پر می زند برای این که به ایران حمله کنند اما جرات و توانش را ندارند، در فردو هزار سانتریفیوژ وجود دارد که هر لحظه می تواند بکار گرفته شود.
 
وی بیان داشت: هر زمان مصالح ملی ما به خاطر نقض عهد طرف مقابل ایجاب کند، خودمان تصمیم خواهیم گرفت که چه کنیم.
 
وی تاکید کرد: دست همه فرماندهان و سربازان کشور را می بوسم اما توان ما باور و اقتدار و فرهنگ شهادت و مقاومت مردم است، قدرت نظامی ما بازدانده است، اما بالاترین بازدارندگی ما این است که همه می دانند ملت ایران با فشار تسلیم نخواهند شد.
 
آمریکا اگر ابرقدرت بود پای میز مذاکره با ایران نمی نشست
ظریف بیان داشت: اگر آمریکا ابر قدرت بود پای میز مذاکره با ایران ننشسته بود، خودشان می گویند که نمی توانند ایران را تسلیم کنند، البته این مردم نشان داده اند که مقاومت می کنند و جلوی زیاده خواهی می ایستند.
 
وزیر امور خارجه کشورمان درباره راکتورهای آب سنگین تصریح کرد: امروز هیچ کس به جز روسیه حاضر نیست در ایران راکتور و نیروگاه بسازد، ما می توانیم با همکاری های بین المللی وارد عرصه های نوین تکنولوژی شویم، ما امیدی به خارجی ها نبسته ایم.
 
وی با بیان این که ما وارد عرصه جدید بالندگی هسته ای خواهیم شد، گفت: همان گفته رییس جمهور که هم سانتریفیوژها بچرخد و هم زندگی مردم محقق خواهد شد.
 
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سؤال دیگری درباره نظارت های جهانی بر برنامه هسته ای ایران و تفاوت تفسیر متن ایران و آنچه در متن آمریکا بیان شده است، گفت: توافق زمانی دائمی می شود که مجلس تصویب کند. ما باید در حوزه اختیارات رؤسای جمهور چارچوب های قانونی کشور خودمان عمل کنیم.
 
اجرای پروتکل الحاقی از سوی ایران به صورت داوطلبانه و موقتی خواهد بود
وی با بیان این که اجرای پروتکل الحاقی دواطلبانه و موقتی خواهد بود، گفت: این مساله نیاز به تصویب مجلس دارد کما این که آنها می گویند که کنگره باید تحریم ها را لغو کند؛ ما به مکانیز های داخلی خود پایبندیم و این دولت، دولت قانونمند است.
 
وزیر امور خارجه با بیان این که با چشم باز به همه ابعاد مساله هسته ای ایران توجه داشته و خواهیم داشت، درباره توانمندی های دفاعی جمهوری اسلامی ایران و امکان ورود طرف مقابل به این موضوع، اظهار داشت: یک سری ادعاهای دروغ مطرح شده که ما پاسخ داده ایم و آنها را رفع خواهیم کرد.
 
اجازه نخواهیم داد اسرار کشور فاش شود و در اختیار بیگانه قرار گیرد
وی بیان داشت: ما اعلام کرده ایم توانمندی های دفاعی ما خارج از هر گونه بحث و مذاکره است. هیچ یک از اسرار کشور در اختیار بیگانگان قرار نخواهد گرفت. ما باید با دید باز و حواس جمع بدون این که دنبال تئوری توطئه باشیم حواس خود را جمع کنیم ما یک دولت مقتدر هستیم، اینها تلاش کردند انواع وسایلی به ایران بفرستند که سیستم هسته ای ما را از کار بیندازد اما به آنها اجازه داده نخواهد شد از اسرار ما اطلاع پیدا کنند.
 
وزیر خارجه کشورمان درباره سابقه آژانس اتمی و گزارش های دوپهلوی این نهاد بین المللی، اظهار داشت: آژانس باید ثابت کند که می تواند به عنوان یک سازمان مستقل عمل کند و باید بتواند اعتماد ملت و مسؤولان ایرانی را دوباره جلب کند.
 
وی درباره ادعاهای حقوق بشری  و حمایت از تروریسم علیه ایران، تصریح کرد: امروز همه می دانند در منطقه ما چه کسانی از تروریسم و افراط حمایت می کنند، ایران از حکومت قانونی عراق، سوریه و نیروهای مقاومتی حمایت می کند که در مقابل تروریسم دولتی صهیونیستی می ایستند و ما در این جهت با آمریکایی ها اختلاف جدی داریم.
 
وی تصریح کرد: آن که با نا هنجاری در منطقه می جنگد ایران است، تمامی دولت ها در ایران با انتخابات و با رای مردم روی کار آمده اند؛ اینها واقعیاتی است که باید ببینند اما به دلایل مختلف نمی بینند.
 
خلیج فارس حوزه امنیت ایران است
وزیر خارجه با بیان این که ایران دنبال روابط معقول با همه دنیا است، گفت: خلیج فارس حوزه امنیت ما است، ما برای همه کشورهای خلیج فارس امنیت و اقتدار می خواهیم، اینها سیاست های کلی ما است.
 
رییس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سؤال که دور بعدی مذاکرات کی شروع می شود، گفت: از هفته آینده دور بعدی مذاکرات شروع می شود.
 
بحث هسته ای ما را از اولویت سیاست خارجی دور نکرده است
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان این که منطقه ما از فرقه گرایی و طایفه گرایی رنج می برد، گفت: اینها دامن گیری کسانی می شود که امروز دارند آن را شعله ور می کنند، هیچ گاه بحث هسته ای ما را از اولویت سیاست خارجی خود که بحث منطقه بوده دور نکرده است. /924/ز502/ج
ارسال نظرات