320 عنوان کتاب حاصل تلاش محققان پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست بررسی نشریه روش شناسی علوم اسلامی، امروز در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، با حضور محمد حسین کاظمی زاده، مسؤول روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، سید عدنان اسلامی اردکانی، مسؤول نشریات و پرتال جامع پژوهشگاه و سید محمدتقی موحد ابطحی، عضو گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و معاون سردبیر فصلنامه علمی پژوهشی روش شناسی علوم اسلامی و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.
مسؤول روابط عمومی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ابتدای این نشست خبری به تاریخچه، فلسفه و اهداف تأسیس پژوهشگاه حوزه ودانشگاه پرداخت و گفت: با ظهور عصر روشنگری و گسترش نحله های فلسفی تجربه گرا، علوم جدید با محوریت سکولار و غیر دینی به میان آمد، از این رو مسأله الهی کردن و دینی کردن علوم با انگیزه حفظ ارزش های دینی در میان علما ودانشمندان مطرح شد، که در واقع فلسفه تأسیس پژوهش گاه حوزه ودانشگاه همین مسأله بود.
وی در ادامه عنوان کرد: در سال 1361 جامعه مدرسین با اندیشه بازنگری عمیق علوم اسلامی و روش های آن ونظریه پردازی در مناسبات دین و علوم اسلامی،جامعه مدرسین حوزه علمیه، موضوع تأسیس دفتر همکاری حوزه و دانشگاه را طی طرحی جامع، به ستاد انقلاب فرهنگی ارائه داد که پس از تصویب به مواقت امام خمینی(ره) رسید و در همان سال با نام اولیه دفتر همکاری حوزه و دانشگاه شروع به کار کرد.
کاظمی زاده یادآور شد: پس از تأسیس پژوهشگاه، برخی محققان حوزه با همکاری استادان دانشگاه فعالیت خود را در حوزه های مختلف اقتصاد، جامعه شناسی و روانشناسی دینی آغاز کردند و در سال 1369 سازمان تدوین کتب علمی دانشگاه ها (سمت) همکاری خود را با این پژوهشگاه اغاز کرد که این همکاری حدود نه سال به طول انجامید و نتیجه این همکاری آثار شایسته و بایسته در آن دوران بود چرا که توانست جای خود را در جایگاه علمی کشور باز کند.
وی افزود: در سال 78 به دلیل موفقیت های چشمگیر، دفتر همکاری حوزه دانشگاه از سازمان سمت جدا شد وبا حمایت رهبر معظم انقلاب و شورای عالی حوزه های علمیه و وزارت علوم بر اساس شورای گسترش آموزش عالی به پژوهشکده حوزه و دانشگاه تغییر نام پیدا کرد و به جمع مؤسسات زیر مجموعه وزارت علوم پیوست.
مسؤول روابط عمومی پژوهشگاه خاطرنشان کرد: پنج سال بعد، در سال 1383 از سوی شورای گسترش آموزش عالی این محل تبدیل به موسسه پژوهشی شد که یک پله بالاتر از پژوهشکده بود، اما جالب آنکه در پایان همان سال پژوهشکده تبدیل به پژوهشگاه حوزه و دانشگاه شد، که تعدادی پژوهشکده زیر نظر داشت.
وی با اشاره به این که این پژوهشگاه هم اکنون دارای سه پژوهشکده علوم اسلامی، علوم اجتماعی و علوم رفتاری است، افزود: این سه پژوهشکده موضوعات متنوعی را با به کارگیری پژوهشگران برتر حوزوی و دانشگاهی دنبال می کند.
کاظمی زاده با اشاره به این که رشته هایی همچون فلسفه علوم اسلامی و فلسفه تعلیم و تربیت برای اولین بار در ایران در پژوهشگاه دنبال می شود، گفت: 320 عنوان کتاب حاصل کار محققان و اساتید ما در پژوهشگاه بوده که تعداد زیادی از آنها در در دانشگاه و در مقاطع کارشناسی، ارشد ودکتری تدریس می شود.
وی در پایان با اشاره به اقدام این پژوهشگاه در سال های اخیر مبنی بر برگزاری دوره تحصیلات تکمیلی در دوره ارشد و دکتری، ابراز داشت: ما در حال حاضر صاحب شش نشریه روش شناسی اسلامی، جستار های اقتصادی، تربیت اسلامی، روانشناسی، اسلام و علوم اجتماعی و اسلام هستیم که همگی از وزارت علوم و شورای عالی حوزه های علمیه درجه های علمی بالایی کسب کرده است.
مسؤول روابط عمومی پوهشگاه در پایان در پاسخ به این سوال که آیا محصولات این پژوهشگاه به مراکز دیگر یا مداس علمیه صادر می شود یا خیر ابراز داشت: این کار به طور جامع انجام نشده ت اما اخیرا پژوهشگاه یک بانک اطلاعاتی جامعی از فضلای حوزه و دانشگاه جمع کرده است که جدیدترین محصولات و نشریات را به ایمیل آنها ارسال خواهد کرد.
در ادامه سیدعدنان اسلامی با اشاره به انتشار دو فصلنامه روش شناسی علوم اسلامی، از سال 74 تا کنون، اظهار داشت: این پژوهشگاه پرتال جامعی طراحی کرده، که تمام نشریات و مقالات به راحتی در آن قابل مشاهده است و قابل دانلود رایگان است./1330/