۰۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۱
کد خبر: ۲۶۳۶۷۷

کمیته وقف در حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری آغاز به کار کرد

خبرگزاری رسا ـ با نشست مشترک مدیرکل اوقاف و امور خیریه و مدیر استانی حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری، کمیته وقف در این استان تشکیل و رسما آغاز به کار کرد.
کميته وقف در حوزه هاي علميه چهارمحال و بختياري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، با نشست مشترک مدیرکل اوقاف و امور خیریه و مدیر استانی حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری، کمیته وقف در این استان تشکیل و رسما آغاز به کار کرد.

 

در ابتدای این نشست که عصر امروز به میزبانی در دفتر مدیر کل اوقاف و امور خیریه این استان تشکیل شد، حجت الاسلام محسن غلامیان، مدیر کل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان این‌که وقف یکی از سنت های حسنه است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: وقف در لغـت به معنای حبس شدن و حبس کردن، متوقف شدن و متوقف کـردن و اوقاف نیز به نوعی به معنای حافظ و نگهدارنده عین مالی است که واقف وقف می‌‌کند و به عنوان موقوفه از آن استفاده می‌‌‌شود.

 

وی توزیع عادلانه ثروت در بین مستمندان و اثرات اقتصادی حاصل از وقف در جامعه را از مهم‌ترین آثار وقف بیان کرد و گفت: یکی از نیازهای امروز جامعه اسلامی برای رفع مشکلات اقتصادی تحقق اقتصاد مقاومتی است که وقف نقش مهمی را در این راستا بر عهده دارد.

 

حجت‌الاسلام غلامیان با بیان این که انسان علاقه‌مند و دلبسته به اموال خود است، وقف را یکی از راه های خودسازی نفس عنوان و تصریح کرد: به یقین زمانی که انسان از مال و دارایی خود در راه خداوند متعال دل می‌کند، به نوعی زمینه تزکیه و خودسازی خود را فراهم می‌‌کند و با این عمل یک گام به سمت و سوی کمال مطلق الهی نزدیک تر می‌ شود.

 

در ادامه نیز حجت الاسلام سیدمحمد احمدی، مدیر استانی حوزه‌های علمیه چهارمحال و بختیاری با تشکر از همکاری مجموعه اوقاف و امور خیریه این استان در نهادینه کردن وقف در جامعه، نقش روحانیت در این زمینه را بسیار مؤثر دانست و افزود: یکی از مهم‌ترین نیازهای امروز جامعه اسلامی این است که فرهنگ وقف به خوبی در بین مردم تبیین شود.

 

وی با تأکید بر این‌که باید نیازهای جامعه به خوبی اولویت بندی و واقفان بر اساس آن نیازها اقدام به وقف اموال و دارایی‌های خود کنند، تصریح کرد: ترویج فرهنگ اسلامی در جامعه از مهم ترین و اساسی ترین نیازهای امروز جامعه ما است که تحقق آن به دست حوزه های علمیه و روحانیت انجام می پذیرد.

 

حجت الاسلام احمدی با بیان این که باید بکوشیم که وقف در حوزه های علمیه به جایگاه واقعی خود برسد، ابراز داشت: هدف از تشکیل و راه اندازی این کمیته نیز برای سوق دادن نیت واقفان به سمت حوزه های علمیه است.

 

حجت الاسلام سیدابوالحسن فاطمی، مدیر حوزه علمیه شهرکرد نیز در این نشست به تشریح جایگاه وقف در اسلام پرداخت و اظهار داشت: وقف کردن بزرگ ترین نعمت و مصداق اطاعت از خداوند است که رضایت باری تعالی را در پی داشته و از طرف دیگر سبب رفع مشکلات و نیازهای جامعه در بخش‌های مختلف می شود.

 

وی با تأکید بر این که باید فرهنگ وقف در جامعه بیش از گذشته فراگیر شود و گسترش یابد، خاطرنشان کرد: در این میان حوزه های علمیه و روحانیت نقش کلیدی ایفا می‌کنند.

 

امام جمعه موقت شهرکرد، ارتباط تنگاتنگ حوزه های علمیه و اوقاف را در گسترش فرهنگ وقف بسیار مؤثر دانست و افزود: در حال حاضر وضعیت وقف با نیات حوزه های علمیه در استان چهارمحال و بختیاری چندان مناسب نیست که لازم است روحانیان مبلغ وقف، به این موضوع نیز توجه ویژه ای داشته باشند.

 

در پایان این نشست توافق‌نامه‌ای بین این دو مجموعه جهت همکاری هر چه بیشتر و استفاده از ظرفیت هر دو مجموعه بین مدیران اوقاف و امور خیریه و مدیر استانی حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری امضا شد که در این تفاهم‌نامه اوقاف مکلف شد درآمدهای مربوط به حوزه های علمیه را به طور کامل در اختیار مرکز مدیریت حوزه های علمیه قرار دهد تا آن ها به صلاحدید و بر حسب اولویت‌بندی هزینه کنند و مرکز مدیریت حوزه های علمیه نیز متعهد شد وقف های مربوط به حوزه های علمیه را در سامانه جامع موقافات کشور ثبت کند و از پتانسیل خوب طلاب و روحانیت استان برای ترویج فرهنگ وقف و برگزاری کارگاه‌های آموزشی و تربیت تخصصی طلاب در این زمینه غافل نشود./9457/پ202/ح

ارسال نظرات