بدعتگذاران در دین شایسته بخشش نیستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه قم، عصر امروز در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) ورود به بهشت را بدون انجام حسابرسی نتیجه عفو و بخشش دیگران عنوان کرد، گفت: هرکس میخواهد از حسابرسی خدا در امان باشد با گذشت از دیگران زمینه رحمت و بخشش الهی را برای خود فراهم کند.
وی افزود: خداوند دوست ندارد که انسان عیبهای دیگران را برملا کند و از انسان میخواهد که عیبهای دیگران را بپوشاند و به خاطر یک گناه همواره یک نفر را سرزنش نکند.
مفسر قرآن کریم تصریح کرد: ما باید خطاپوشی را از امام حسین (ع) یاد بگیریم زیرا ایشان وقتی حرّ متوجه اشتباه خود شد از خطاهای او گذشتند و هرگز گذشته را به او یادآوری نکرده و عیبهای گذشته را او پوشاندند و هرگز او را سرزنش نکردند.
حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه مجازات مردم به یک گناه سبب فروپاشی بنیانهای اجتماعی میشود، ادامه داد: اگر ما بخواهیم یک نفر را به خاطر اینکه یکبار به زندان رفته یا جرمی را مرتکب شده مادام سرزنش کنیم آن فرد فرصت زندگی را از دست میدهد و چون تمام انسانهای جایزالخطا هستند به این ترتیب از نعمت زندگی در اجتماع محروم شده و بنیان زندگی اجتماعی از بین میرود.
وی افزود: روحیه گذشت و خطاپوشی نهتنها در محیط اجتماع بلکه در محیط خانواده هم باید وجود داشته باشد زیرا بدون گذشت زندگی خانوادگی با مسائلی بسیار پیش پا افتاده دچار مشکل و آشوب میشود.
مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه امروز یکی از دلایل افزایش طلاق در محیط خانواده و حضور روزافزون مردم در دادگاه به خاطر عدم بخشش و گذشت از یکدیگر است، اظهار کرد: اگر روحیه گذشت در جامعه افزایش یابد دیگر دادگاه شلوغ نبوده و خانوادهها به خاطر حرفها و کارهای ناچیز از هم پاشیده نخواهد شد.
حجتالاسلام رفیعی افزود: سرزنش و عیبجویی شایسته جامعه اسلامی و شیعی نیست و ما باید تا جایی که میتوانیم گذشت را محور رفتارهای اجتماعی و خانوادگی خود قرار دهیم.
وی ورود مستقیم از قبر به بهشت و بدون حسابرسی را نتیجه گذشت و عفو دیگران عنوان کرد و گفت: ائمه اطهار(ع) سعی میکردند همواره بخشش را چراغ راه خود قرار دهند و همیشه در بخشش دیگران پیشقدم میشدند.
مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه انسان باید با گذشت از دیگران به رحمت خداوند امیدوار باشد، یادآور شد: تنها در یک مورد نمیتوان از فرد گذشت کرد و آنهم موضوع بدعتگذاری در دین است و کسی که در دیدن بدعتگذاری کرده و با وجود توصیههای فراوان دست به جنایت و کشتار انسانهای بیگناه زده است شایسته بخشش نیست و نمیتوان از چنین فردی گذشت کرد./921/پ202/ی