چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام علی دارابی مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش های تخصصی معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با تببین رهیافت آموزش های تخصصی به چگونگی برنامه ریزی درسی دوره های آموزشی اشاره کرد و گفت: اولین عنصر برنامه ریزی آموزشی، طراحی است که ناظر به ویژگی های عام طرح یا نقشه حاکم بر برنامه درسی است که دیدگاه و خاستگاه ارزشی برنامه درسی را تبیین میکند و در درجه دوم با ابتناء به چنین پایگاهی برای عناصر درسی مانند تشخیص نیاز و تعیین اهداف، انتخاب محتوا، سازماندهی محتوا، راهبردهای تدریس، فرصت ها و فعالیت های یادگیری، سنجش پیشرفت علمی و مهارت تبلیغی و زمان، تعیین تکلیف می نماید.
وی افزود: پس از آن تدوین ناظر به فرایند ساخت و تولید برنامه درسی است و شامل ابعادی مانند خاستگاه برنامه ریزی آموزشی و تمرکز و عدم تمرکز و میزان انعطاف و ترکیب گروه های تصمیم گیرنده درباره برنامه درسی است.
دارابی یادآور شد: اجرا و ارزیابی برنامه آموزشی در مرحله بعدی است که اجرا ناظر به رخدادهایی است که چگونگی عملیاتی ساختن برنامه آموزشی را در برداشته باشد که شامل مبدا تغییر و واحد یا عامل تغییر و پیامدهای تغییر میشود و نظارت ناظر به فرایند داده های معتبر برای بازسازی و بهسازی مداوم برنامه آموزشی مورد توجه است و شامل سطوح و روش و برنامه اطلاعاتی ویژه شبکه تبلیغی و اقشار تاثیر گذاراست.
وی با اشاره به چهار عنصر طراحی، تدوین، اجرا و ارزشیابی گفت: امیدواریم در دفتر برنامه ریزی آموزش های تخصصی با اجرای صحیح و متقن سیر برنامه ریزی برای آموزش های تخصصی شاهد پیشرفت و بالندگی برنامه ها و فعالیت های آموزشی تخصصی برای اقشار فعال و تاثیر گذار از سوی کارشناسان آموزش سراسر کشور باشیم.
ارسال 550 عنوان کتاب به کتابخانههای شبستان
مجید توسلی با اعلام این خبر، گفت: عنوان کتاب باید به 2200 کتابخانه ارسال شود. البته بعضی از کتاب ها را فقط برای کتابخانه های تخصصی و بعضی کتابها را فقط برای کتابخانه های روستایی ارسال میکنیم و بعضی دیگر را هم به تمامی کتابخانه ها ارسال میکنیم. اکثریت این آثار، آثاری بودند که توسط ناشران سازمان به چاپ رسیده اند.
وی ادامه داد: فعالیت دیگری که سال قبل داشتیم بحث کتابخانه مرکزی سازمان است. کتابخانه معاونت پژوهشی و آموزشی تحت پوشش دفتر تهیه و تالیف است لذا تا جایی که می توانیم سعی میکنیم نیازهای این کتابخانه را هم از لحاظ کمی و کیفی برآورده کنیم. ما در سال گذشته فعالیت هایی را برای ارتقاء کتابخانه به انجام رساندیم و کتاب هایی را که در جشنواره قبلی مورد ارزیابی قرار گرفته بودند و برای کتابخانه مناسب بودند ـ حدود 1600 عنوان کتاب ـ در اختیار این کتابخانه قرار دادیم. مقر و جایگاه جدیدی را برای 2000 عنوان کتاب جدید در کتابخانه تعریف کردیم و کتابهایی را که از لحاظ موضوعی و کیفی از رده خارج بودند، شناسایی و جمع آوری و کتابهای جدید را جایگزین آنها کردیم. همچنین نرم افزاری را که قبلاً در اختیار کتابخانه بود، به روز رسانی کردیم که برای سازمان هزینه بالایی داشت. الان کتابخانه ما نرم افزار جدیدی دارد که تحت وب است و تمامی مخاطبان ما در سازمان می توانند از طریق اینترنت وارد کتابخانه شوند و تمام کتابخانه را از همین طریق ببینند و کتابی را که مدنظرشان هست،رصد کنند اما برای دریافت کتاب نیاز هست که به کتابخانه مراجعه کنند.
تشریح اقدامات سازمان در حوزه عفاف و حجاب
حجتالاسلام حسین روحانی نژاد رییس ستاد صیانت سازمان به ارائه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه پرداخت و پس از آن حجتالاسلام سید ناصرالدین نوری زاده مدیر حقوقی، ارزشیابی، انتصابات و رسیدگی به تخلفات ستاد صیانت سازمان نیز در مورد دوره های برگزار شده در استانها گزارشی را ارائه کرد.
این نشست با توضیخات بلند نظر دبیر حقوق شهروندی ستاد صیانت سازمان ادامه پیدا کرد و در پایان اقدامات سازمان در حوزه عفاف و حجاب تشریح شد.
برگزاری گفتمان «آسیبها و راهکارهای فضای مجازی» در سپانیر قرارگاه خاتم
داود میرزایی مقدم با اعلام این خبر گفت: ترویج فرهنگ دینی و اسلامی و پاسخ به شبهات مطرح درجامعه و فراهم کردن فضایی گرم، صمیمی و مطمئن با حضور اساتید خبره و کارآزموده از مهمترین راه های مقابله با شبههافکنی دشمنان است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد در این فضای ارتباطی، برگزاری گفتمانهای هدفمند، فعال و دو سویه نقش مهمی را در پاسخگویی به نیازهای فکری نسل جوان ایفا میکند. در همین راستا دفتر گفتمان و اندیشه جوان معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در نظر دارد با تکیه بر تجارب موفق یک دهه برگزاری گفتمانهای دانشجویی و طلاب با رویکردی جدید در این عرصه فعالیتهای خود را به صورت مستمر و هدفمند ادامه دهد.
میرزایی مقدم تصریح کرد: از آنجا که ضرورت و نقش آموزش دو سویه و گفت و شنود هدفمند جهت ارتقای آگاهی و تعمیق بینش فرهنگی و اجتماعی نسل جوان، امری غیرقابل تردید و تحقق واقعی آن نقش به سزایی در کنترل این آسیبها دارد، معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با همکاری ادارات کل استانی و با حضو اساتید باتجربه و منتخب حوزه و دانشگاه با استفاده از منابع و ظرفیتهای موجود، جهت روشنسازی مفاهیم نظری و راهکارهای علمی و عملی، حفظ ارزشها و باورهای دینی و رفع خودباختگی و حفظ کرامت انسانی اقدام به برنامهریزی وبرگزاری گفتمان «آسیبها و راهکارهای فضای مجازی» در سپانیر قرارگاه خاتم در تاریخ هشتم مردادماه کرده است.
برگزاری دومین دوره آموزشی بانک اطلاعات تشکلهای دینی
کورس کلانتری با اعلام این خبر گفت: پس ارسال نرم افزار بانک اطلاعات تشکلهای دینی به استانها و انجام تستهای اولیه دوره آموزشی بانک اطلاعات تشکلهای دینی ویژه کارشناسان تشکلهای دینی ادارات کل تبلیغات اسلامی سراسر کشور و همچنین کارشناسان انفورماتیک سازمان در سه گروه جداگانه برگزار میشود.
وی ادامه داد: دومین دوره آموزشی بانک اطلاعات تشکلهای دینی (سامانه طوبی) درهفدهم و هجدهم مرداد در سالن اجتماعات معاونت امور فرهنگی و تبلیغ با حضور کارشناسان تشکلهای دینی و انفورماتیک ده استان کشور برگزار میشود.
کلانتری تصریحر کرد: مدت این دوره آموزشی که با همکاری دفتر انفورماتیک سازمان برگزار میشود، دو روز تعیین شده است.
برگزاری جلسه مشترک بازرسان ستاد صیانت وزارت کشور با اعضای ستاد صیانت سازمان تبلیغات
در این نشست حجتالاسلام حسین روحانی نژاد رییس ستاد صیانت سازمان به ارائه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه پرداخت و پس از آن حجتالاسلام سید ناصرالدین نوری زاده مدیر حقوقی، ارزشیابی، انتصابات و رسیدگی به تخلفات ستاد صیانت سازمان نیز در مورد دوره های برگزار شده در استانها گزارشی را ارائه کرد.
این نشست با توضیخات بلند نظر دبیر حقوق شهروندی ستاد صیانت سازمان ادامه پیدا کرد و در پایان اقدامات سازمان در حوزه عفاف و حجاب تشریح شد./1325/ت303/ی