۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۹
کد خبر: ۲۸۰۰۸۳
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح کرد؛

ارتقای علمی راهکار افزایش قدرت جمهوری اسلامی

خبرگزاری رسا ـ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود همه ی محدودیت ها و کارشکنی هایی که جریان های علمی سراسر دنیا در مقابل جمهوری اسلامی ایران به وجود آمد کشور ما توانست با غلبه بر این محدودیت ها، موانع و کارشکنی ها به بالندگی برسد.
بسيج اساتيد کشور

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شانزدهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید کشور، یکی از مباحث مهم امروز با توجه به معادلات بین المللی موجود در جهان و منطقه تبدیل شدن ایران به عنوان یک قدرت بین المللی است.


در این میان، قدرت نرم کشورها بسیار حائز اهمیت می نماید که چیزی جز قدرت نرم افزاری نبوده و این همان توان نیروی انسانی صاحب اندیشه است.


بالابردن توان علمی نظام، چنان مهم است که بارها مورد تاکید رهبری معظم انقلاب بوده و سیاست های حوزه علم و فناوری از سوی ایشان، نیز به عنوان نقشه راه ابلاغ شده است.


نقش بسیج اساتید کشور، به عنوان سازمانی متعهد و توانمند در حوزه دانش و فناوری، بسیار پررنگ می نماید و این الزام به عنوان موضوع اجلاس شانزدهم سراسری بسیج اساتید برگزیده شده و برای تبیین و دستیابی، کارگروه هایی نیز پیش بینی شده است.

قدرت بسیج عامل مقابله با کارشکنی های غرب
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دراین خصوص در گفتگو با خبرنگار ستاد اجلاس شانزدهم گفت: باید بتوان با استفاده از ظرفیت های موجود در بسیج، کارشکنی های دشمن را خنثی کرده و با آنها مقابله کرد.


حجت الاسلام نصرالله پژمانفر اظهار کرد: بسیج به عنوان نهادی خودجوش و انقلابی، از ظرفیت بالایی برخوردار بوده که درواقع می‌توان آن را نهادی دانست که پایه های آن متکی به باورهای مردم است.


وی تصریح کرد: دوران هشت سال دفاع مقدس یکی ازبارز ترین عرصه ها بوده که باوجود همه‌ی تهدید هایی که درعرصه ی نظامی وجود داشت، توانستیم آن را به فرصت تبدیل کنیم.


نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام تهدید هایی که در عرصه های اقتصادی، فرهنگی و ... وجود داشته تبدیل به فرصت شده است، افزود: با وجود اینکه این تهدید ها شامل عرصه تولید علم نیز شده بود اما موفق شدیم که با تکیه بر ظرفیت بالای بسیج، حرکتی فوق العاده و با شیب مناسب در راستای مقابله با آن انجام دهیم.


وی خاطرنشان کرد: با وجود همه ی محدودیت ها و کارشکنی هایی که جریان های علمی سراسر دنیا در مقابل جمهوری اسلامی ایران به وجود آمد کشور ما توانست با غلبه بر این محدودیت ها، موانع و کارشکنی ها به بالندگی برسد.


معاون حوزه علمیه خراسان عنوان کرد: هم اکنون ایران نه تنها در منطقه و کشور های خاورمیانه بلکه در بین کشور های دنیا خود را به ظرفیت بزرگی رسانده و در کنار سایر کشورهای مهم جهان در عرصه بین الملل قرار گرفته است.


وی تلاش برای توسعه روز به روز این ظرفیت را الزامی دانست و گفت:به کمک این ظرفیت می‌توان بحران های روبرو را پیش رو گذاشت.


عضو ستاد پیگیری مطالبه‌های رهبری در موضوع تحوّل حوزه تاکیدکرد : اکنون ظرفیت های بسیج درهمه ی ابعاد اعم از تولید علم، عرصه مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی درخدمت نظام اسلامی است.

دانش سبب نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی
رییس دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد نیز دراین باره گفت: رشد دانش و ارتقای مرتبه علمی سبب نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی در جامعه می شود.


دکتر مصطفی سلیمی فر اظهار کرد: ارتقای دانش در هر سطحی در واقع منشاء توانمندی جامعه جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف است.


وی تصریح کرد: پیشرفت علم سبب ارتقای فناوری در کشور شده و از این طریق می تواند قدرتی باثبات از جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل را شاهد بود.


این اقتصاد دان برجسته، با بیان اینکه یکی از وجوه قدرت در عرصه بین المللی، حوزه اقتصادی است خاطرنشان کرد: هم اکنون ملاحظه می کنید کشورهایی که به حوزه های علمی اهمیت داده اند به سطح مناسبی از توان اقتصادی دست پیدا کرده اند.


وی ادامه داد: جامعه دانشگاهی باید با تئوری سازی در زمینه های مختلف به ویژه حوزه اقتصادی بتواند کلیدواژه هایی که مقام معظم رهبری برای ارتقای نظام بیان می کنند را تبیین کند.


وی خاطر نشان کرد: سازمان بسیج اساتید، به عنوان تشکلی که خاستگاه انقلابی دارد می تواند با یافتن راهکارهای مناسب، نظام را در گام برداشتن در مسیر بیانات مقام معظم رهبری یاری کند.


عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: همچنین با ساماندهی و تشخیص ظرفیت های موجود در این سازمان، می توان برنامه هایی را برای ارتقا بیشتر سطح علمی کشور داشت.


وی با تأکید بر اینکه تولید علم باید با رویکرد کاربردی بودن آن به ویژه در حوزه صنعت و تولید باشد تصریح کرد: نمی توان گفت که هیچ آسیبی در این زمینه در جامعه علمی کشور وجود ندارد ولی قدم های مناسبی برای اصلاح این ساختار در دانشگاه ها برداشته شده که آینده خوبی را در این حوزه پیش روی جامعه است.


سلیمی فر با بیان اینکه چند سال پیش کشورهایی مانند مالزی و ترکیه به لحاظ علمی وضعیت بهتری نسبت به ایران داشته اند اظهار کرد: اما هم اکنون شاهد هستیم که به مدد مجاهدت های علمی در دانشگاه ها در این حوزه شرایط بهتری دارد و گوی سبقتت را از کشورهای دیگر ربوده اند.

نیازمند بومی سازی علوم برای افزایش قدرت
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و معاون پیشین آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه نیز در پاسخ این پرسش خبرنگار ما گفت: برای ارتقا قدرت جمهوری اسلامی ایران در حوزه های گوناگون به ویژه سیاست، نیازمند بومی سازی این علوم منطبق با شرایط کشور خود هستیم.


به گزارش کمیته اطلاع رسانی و روابط عمومی شانزدهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید کشور، دکتر محمدعلی فتح اللهی اظهار کرد: به عنوان مثال بیشتر منابع علوم سیاسی در کشور ما اقتباس شده از منابع غربی بوده و مفهوم قدرت سیاسی با شاخص های آنها مورد ارزیابی قرار می گیرد که برای اشاعه قدرت به شیوه جمهوری اسلامی ایران در جوامع بین المللی باید منابع جدیدی به رشته تحریر درآید.


وی ادامه داد: در این راه باید مجاهدت علمی به انجام برسد که بتواند پایه های قدرت بین المللی ایران را تحکیم کند.


فتح اللهی درباره جایگاه علمی بسیج اساتید تصریح کرد: این تصور که بسیج اساتید تنها برای قشری ویژه از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها سازماندهی شده نیز باید اصلاح شود.


وی ادامه داد: این نهاد به عنوان پرچمدار مجاهدت علمی در کشور باید بتواند گروه هایی را تشکیل دهد تا در آنها تمام اقشار دانشگاهی در تمام حوزه ها به فعالیت مشغول شوند و ظرفیت و استعدادهای کشور را به ویژه در حوزه های علمی بیش از پیش بالفعل نماید.


رئیس پژوهشکده علوم سیاسی پژوهشگاه علوم انسانی تصریح کرد: انجام این اقدامات می تواند به پیشرفت کشور در تمام جهات کمک کند.


وی با بیان اینکه در دنیای امروز پیشرفت علمی با قدرتمند شدن کشور ها، هم معناست تأکید کرد: در مورد جمهوری اسلامی ایران که با ستم های جامعه بین المللی دچار ی نوعی عقب ماندگی موقتی تحمیلی شده، مسئله پیشرفت علمی لازمه قدرتمند شدن در تمام عرصه ها است.


وی بیان کرد: این مقوله نیز اقتضائات ویژه خود را داشته و علاوه بر تولید علم، باید روند اجرایی شدن آن در جامعه مدیریت علمی شود.


عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی تصریح کرد: با توجه به موضوعات ذکر شده به نظر می رسد ارتباط اساتید با یکدیگر در ارتقای توان علمی و نهایتا افزونی قدرت جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است.


گفتنی است، همایش الزامات تبدیل جمهوری اسلامی به قدرت بین‌المللی و شانزدهمین اجلاس سالانه اساتید بسیجی از 26 تا 29 مرداد با حضور بیش از 2هزار استاد و نخبگان دانشگاهی و فرماندهان شبکه های جنگ نرم در سالن صبای مشهد مقدس برگزار می‌شود./978/د103/ج

ارسال نظرات