اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، داود میرزایی مقدم؛ با اعلام این خبر گفت: جامعه مجازی، هیچ وقت جایگزین جامعه واقعی نخواهد شد؛ بلکه بهعنوان تسهیل کننده تجارب اجتماعی عمل خواهد کرد. تسهیلات ارتباطی به ما امکان میدهد تا در سطح جهانی و از راه دور به شیوهای جدید با اجتماعاتی که منافع مشترکی داریم، بپیوندیم. در نتیجه، با پیوستن به این «اجتماعات از راه دور» قادر خواهیم بود تا در دنیای واقعی نیز روابط اجتماعی بهتری با همسایگان، همکاران و سایر شهروندان جامعه واقعی برقرار سازیم.
وی افزود: هر شبکه اجتماعی فرهنگ ارتباطاتی خاص خود را دارد، یعنی منش و گفتار مخصوص و منحصر به فردی را برای خود برگزیده است. البته میتوان شبکه هایی را یافت که فرهنگ ارتباطاتی تقلیدی برای خود برگزیده اند. فرد با عضویت در هر شبکه اجتماعی درگیر نوع خاصی از فرهنگ ارتباطاتی میشود که شامل: برخورد، تکیه کلام، اصطلاحات مخصوص، رفتار، تیپ شخصیتی و ظاهری و... است. بدون تردید، میزان تأثیرپذیری فرد از این محیط، صفر مطلق نخواهد بود. پس هر شبکه اجتماعی، هویت مطلوب خود را ترویج میکند.مثلاً در سایت هایی مثل فیس بوک و فرندفید و توییتر، کاربر در کنار اینکه عضو جامعه بزرگ پایگاه مورد نظر است، در گروه و شبکه های اجتماعی کوچکتری نیز عضو میشود.
مدیر دفتر گفتمان و اندیشه جوان همچنین یادآور شد: هر کدام از این گروه ها وابستگی خاص خود را دارند و به تبع، فرهنگ ارتباطاتی مخصوص. پس فرد در تأثیرپذیری از فرهنگ ارتباطاتی این گروه ها بر خود لازم می بیند که هویت ارتباطاتی خود، یعنی سبک و هویت کنش های کلی خویش در ارتباط با دیگران را تغییر دهد؛ هر چند این تغییر هویت موقت و محدود به زمان و مکان خاصی باشد؛ ولی بدون تردید در هویت واقعی فرد بیتأثیر نخواهد بود و به طور کلی، همه اجزای یک شبکه اجتماعی که فرد با آن در تعامل است، در ضمیر ناخود آگاه فرد تاثیر می گذارد. هویت ارتباطاتی فرد نیز چیزی نیست که به ضمیر ناخودآگاه مرتبط نباشد.
میرزایی مقدم تصریح کرد: بنابراین برای حفظ هویت واقعی و خویشتن خویش باید تا میتوانیم نسبت به افزایش سواد رسانهای خود و نحوه عملکرد و اهداف پیدا و پنهان فضای مجازی مبادرت نماییم. دفتر گفتمان و اندیشه جوان در راستای این هدف بزرگ نسبت به برگزاری گفتمان فضای مجازی؛ آسیبها و راهکارها در امور نواحی سپاه تهران در تاریخ 25 مرداد کرده است. این جلسه گفت و شنود تعاملی که در محیطی صمیمی و علمی شکل گرفت مورد استقبال مخاطبان واقع شد.
برگزاری نشست شورای مدیران معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات
نشست شورای مدیران معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان عصر چهارشنبه 28 مرداد باحضور مدیران کل این معاونت به ریاست حجتالاسلام سید جواد موسوی هوایی برگزار شد.
بحث و تبادل نظر پیرامون ششمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر از مهمترین این موضوعات این نشست بود.
زندگی نامه حضرت معصومه در سایت پژوهه دین
سایت اینترنتی پژوهه دین (www.pajohe.ir) شامل بخشهای متنوعی همچون مقالات مربوط به حوزه دین، اخبار، گفت و گو، میز اندیشه، آموزش و تدریس،تازههای نشر، چکیده طرحهای پژوهشی، نرم افزار فرهنگ پرسمان روی تلفن همراه، شیوهنامه طرحهای استانی، بولتن نقد و بررسی کتب تاریخی، جشنواره کتاب دین، پایاننامه، ویژهنامههایمناسبتی و... میشود.
گفتنی است،سایت اینترنتی معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی (پژوهه دین) پذیرای علاقهمندان به پژوهش در حوزه دین است.
ثبت نام 434 نفر در مسابقات نورالهدی در استان یزد
مسئول دارالقرآن الکریم اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد با اشاره به پایان مهلت ثبت نام هشتمین دوره مسابقات قرآنی نورالهدی گفت: 434 نفر در استان یزد در این مسابقات ثبت نام کرده اند.
رضایی اظهار داشت: از مجموع ثبت نام کنندگان در هشتمین دوره مسابقات قرآنی نورالهدی 362 نفر زن و 72 نفر مرد می باشند.
وی با بیان اینکه تاکنون 7 دوره مسابقات تفسیر قرآن کریم با عنوان نورالهدی برگزار شده است افزود: دراین 7 دوره تفسیر بیست و سه جزءاز قرآن کریم در قالب این مسابقات مورد مطالعه علاقمندان قرار گرفته است.
رضایی اظهارداشت: در سال 94 نیز هشتمین دوره مسابقات تفسیر قرآن کریم با عنوان " نورالهدی8 " براساس مفاهیم و تفسیر اجزای بیست و چهارم، بیست و پنجم و بیست و ششم قرآن کریم برگزار میگردد.
وی هدف از برگزاری این مسابقات را ترویج و گسترش فرهنگ غنی قرآنکریم، ایجاد موقعیت و فضا برای تقویت معلومات قرآنی اقشار مختلف مردم،آشنا کردن مردم با نکات کاربردی مفاهیم و تفسیر قرآنکریم، از طریق ارائه سئوالات هدفمند و ترویج فرهنگ مطالعه، پرسشگری و تحقیق در بین مخاطبین قرآنی اعلام کرد.
مسئول دارالقرآن الکریم اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد گفت:این مسابقات جمعه 22 آبان ماه در مرا کز استانها و شهرهای بزرگ هر استان برگزار میشود.
شناسایی 1900مداح در استان سمنان
حجتالاسلام علی شکری در گردهمایی ائمه جمعه و مداحان شهرستان سمنان به مناسبت دهه کرامت در محل مجتمع فرهنگی ولایت این شهر، ضمن اهتمام جدی سازمان تبلیغات اسلامی برای ساماندهی مداحان افزود: یک هزار و 919 مداح در سطح استان سمنان شناسایی شده اند که برای آموزش و ساماندهی ایشان برنامه ریزی مناسبی شده است.
وی، تعداد مداحان شهرستان شاهرود را 491 نفر، سمنان 483 نفر، گرمسار 137 نفر، دامغان 346 نفر، مهدیشهر 130 نفر، سرخه 52 نفر، میامی 157 نفر و بیارجمند نیز 123 مداح ذکر کرد و افزود: یک هزار و 449 هیئت مذهبی، 108 کانونهای فرهنگی، 34 انجمن اسلامی ثبت شده در سطح استان سمنان فعالیت دارند.
رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی استان سمنان از شناسنامهدار شدن یک هزار و 800 مداح در سطح استان خبر داد و گفت: از این تعداد 750 مورد در شاهرود، 300 مورد در دامغان، 250 مورد در سمنان، 200 مورد در گرمسار، 150 مورد در بیارجمند، 90 مورد در میامی و 60 مورد در مهدیشهر حضور دارند.
شکری با اشاره به فعالیت هفت ساله کانون مداحان استان سمنان گفت: دربخش خواهران هم با توجه به وجود پتانسیلهای موجود، 450 خواهرعلاقمند نیز آموزش مکرر دیدهاند.
وی از صدور کارت تخصصی سطوح مختلف مداحان خبر داد و تاکید کرد: بزودی با حضور اساتید مجرب کشوری، آزمون کتبی و شفاهی برای سطحبندی مداحان این استان را برگزار خواهیم کرد که در این راستا با آموزش مداحان استان در قالبهای مقتل شناسی، مقتل خوانی، مفاهیم قرآنی، ادعیه، ادبیات فارسی و عربی و... گامهای بزرگی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص خرافهزدایی از مداحی برداشتهایم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان تصریح کرد: کانون مداحان باید زمینه و بستر لازم را برای آموزش های فنی و مهارتی مداحان فراهم آورد و با شناسایی صداها و استعدادهای جوانان و نوجوانان به رونق مداحی درشهرستان کمک کند.
شکری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت کنونی کشور با بیان اینکه اکنون وظایف بیشتری مورد توجه مداحان است، بیان داشت: از جمله اهداف مهم یک مداح پرورش نیروهای اسلامی و انقلابی و احیای کارکردهای دین بوده که مداحان باید با آموزش صحیح قوانین مداحی در این عرصه فعالیت بیشتری کنند.
وی با تاکید براینکه هیئات مذهبی، مبلغان و مداحان طلایه داران انتقال فرهنگ فاطمی به مردم هستند، بیان کرد: رعایت شئون اخلاقی و دینی می تواند در انتقال این فرهنگ کمک کند./1325/ت303/ف