کارگاه آموزش تخصصی مداحان و ستایشگران اهل بیت در بجنورد برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، امروز کارگاه آموزش تخصصی مداحان و ستایشگران اهل بیت(ع) با همکاری تبلیغات اسلامی خراسان شمالی و کانون مداحان استان در سالن حافظ شهرداری بجنورد برگزار شد.
حجتالاسلام هادی مفیدی بجنوردی، مسؤول تشکل های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی در ابتدای این کارگاه، اظهار کرد: این کارگاه آموزشی با موضوع آشنایی مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) استان خراسان شمالی با نغمات، ردیف ها و دستگاه ها با حضور استاد محمدحسین چاووشی زاده از شهر مقدس قم به مدت سه ساعت برگزار می شود.
وی اضافه کرد: در این دوره آموزشی تخصصی تعداد 250نفر از مداحان و شعرای آیینی استان حضور داشته و به صورت تخصصی با موضوعات این کارگاه آشنا می شوند.
محمدحسین چاووشی زاده، استاد مدرس دوره آموزشی تخصصی مداحان استان خراسان شمالی نیز در این کارگاه با بیان اینکه مداحی ترکیبی از علم، هنر و اخلاق است، افزود: مداح باید بداند نوحه ای که در حال اجرای آن است در چه دستگاهی کار شده و همچنین ستایشگران می بایست به نغمه ها تسلط داشته باشد و بدانند که شناسنامه کار آنها چیست.
وی افزود: امروز یکی از مشکلات بزرگ مداحان کشور ما این است که نسبت به دستگاه های موسیقی و آواها و نغمات آشنایی ندارند و همین موضوع باعث میشود به سمت سبک های مبتذل گرایش پیدا کنند.
چاووشی زاده اضافه کرد: مداحی ترکیبی از علم، هنر و اخلاق بوده و به همین دلیل نیز اگر با دقت بیشتری به آن نگاه کنیم می فهمیم که مداحی تنها یک هنر نبوده و مداح می بایست چندین هنر را به صورت همزمان در خدمت گرفته باشد.
به گفته وی تسلط بر تاریخ و ادبیات، فن بیان، مخاطب شناسی و غیره از لوازم مهم مداحی است اما اصل کار شعر و موسیقی است که میان مداحان تفاوت ایجاد میکند.
چاووشی زاده با اشاره به اینکه البته فراگیری دستگاه های موسیقی کار سختی است، افزود: به همین دلیل متأسفانه غالبا مداحان ما راه ساده تر یعنی تقلید از خوانندگان را پی می گیرند و کمتر به این مهم توجه دارند.
وی ادامه داد: مردم ما نیز تنوع طلب هستند و این کار مداح را سخت میکند اما نباید سختی کار و انتظارات و تنوع طلبی مردم مداحان را به کج راهه ببرد.
وی خاطرنشان کرد: البته با وجود مشکلات و سختی های موجود، بسیاری از مداحان کشور با سلیقه خوبی شعر و موسیقی را با هم تلفیق کرده و همین امر باعث شده بسیاری از سبک هایی که اجرا می کنند، مناسب و شنیدنی باشد.
چاوشی اظهار کرد: مداح باید از مقامات ملکوتی ائمه معصومین(ع) بگوید نه از چشم و ابرو و ویژگیهای ظاهری، چرا که شاید انسان های زیادی همین ویژگی ها را داشته باشند و داشتن این خصوصیات مزیت و برتری ائمه نیست.
این استاد مداحی افزود: مداح نباید به هیأتهای عزاداری نگاه کاسب کارانه داشته باشد بلکه باید به این بخش بهعنوان یک منبع فیض الهی بنگرد چرا که همین امر موجب میشود توانایی های او در تأثیرگذاری بر مستمع افزایش یابد./9314/202/ب3