دفاع مقدس مردم را با کتاب آشتی داد
خبرگزاری رسا ـ د رسالهای اخیر اقبال عمومی به کتابهای مربوط به دفاع مقدس افزایش یافته است، بهخصوص کتابهایی که تقریظ مقام معظمرهبری را بر پیشانی خود دارند.
![کتاب دفاع مقدس](/Original/1394/02/09/IMAGE635659163003835080.jpg)
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، درسالهای اخیر اقبال عمومی به کتابهای مربوط به دفاع مقدس افزایش یافته است، بهخصوص کتابهایی که تقریظ مقام معظمرهبری را بر پیشانی خود دارند، به همین بهانه گفتوگویی با نویسندگان و فعالان این عرصه داشتهایم تا از حال و هوای کتابهای دفاع مقدس بپرسیم.
حمیدرضا شکارسری، شاعر دفاع مقدسی در گفتوگو با «جوان» در خصوص داغی بازار نشر کتابهای این حوزه در سالهای اخیر میگوید: بعضی از حوادث بزرگ، زمانی که در جریان هستند چندان دیده نمیشوند، مانند یک تابلو که وقتی به آن نزدیک هستیم نمیتوانیم به تمام ابعداد آن اشراف داشته باشیم. جنگ هم همین خصوصیت را دارد و پس از سالها میتوانیم به پنهانیهای آن اشراف پیدا کنیم.
شکارسری: دفاع مقدس تا دههها ظرفیت آفرینش آثار هنری را دارد/دفاع مقدس مردم را با کتاب آشتی داد
حمیدرضا شکارسری ادامه میدهد: از سوی دیگر برخی از حقایق جنگ در سالهای بروز جنگ به دلایل امنیتی و اجتماعی و سیاسی قابل طرح نبودند و در این سالها فارغ از آن ملاحضات قابل بررسی هستند و هر روز یک بخش از این حادثه عظیم منتشر میشود و اساساً اثری که مربوط به اتفاقات اجتماعی مانند جنگ هستند تا دههها و سدههای بعد پتانسیل آفرینشهای هنری را دارند، مثلاً همین اکنون هم در کشورهای بزرگ دنیا از جنگ جهانی دوم فیلم ساخته و رازهایش منتشر میشود.
وی ادامه میدهد: نگاه این روزهای ما بدون ملاحظات گذشته و تنها بر پایه لحظات ناب انسانی است، لحظاتی که میتواند سوژه عالی و بکری برای آفرینش آثار هنری باشد، به این ترتیب در عرصه تولید آثار حوزه داستاننویسی و رمان نویسی و حتی شعر و خاطره در سالهای گذشته ما شاهد رشدی چشمگیر بودهایم.
شکارسری تأکید میکند: از طرف دیگر حمایتی که باید از آفرینش دفاع مقدسی باشد، آنطور که شایسته این ژانر است اتفاق نمیافتد و ما شاهد نوعی کم توجهی و حرکت باری به هر جهت در این عرصه هستیم. ما برای خلق اثر در این حوزه هم به حمایت سختافزاری نیاز داریم و هم نرمافزاری. ما باید قدر هنرمندمان را بدانیم و محیطی را فراهم کنیم که فارغ از دلمشغولیهای روزمره آفرینش هنری داشته باشند.
داوودآبادی: مردم با ادبیات دفاع مقدس آشتی کردهاند
دفاع مقدس مردم را با کتاب آشتی دادحمید داوودآبادی، نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در گفتوگو با «جوان» در خصوص اقبال مردم به آثار دفاع مقدسی میگوید: اقبال مردم به چنین آثاری نشان از این دارد که ما تا به حال از خواستههای مردم غفلت کردهایم، ما باید این اتفاق را به فال نیک بگیریم و از آن به عنوان آشتی مخاطب با کتاب یاد کنیم. اینکه ناشر و مخاطب آشتی کردهاند که هم تولید کتابهای دفاع مقدسی و هم استقبال مردم زیاد است.
وی با اشاره به نقش نهادهای مرتبط با ترویج فرهنگ دفاع مقدسی میگوید: از ناشرها مهمتر ارگانهایی هستند که وظیفه رواج فرهنگ دفاع مقدسی را دارند و اینها باید با استفاده از این فضا به بهترین نحو استفاده کنند.
داوودآبادی میافزاید: تعداد ناشرهای خصوصی در این عرصه زیاد شده است و این خیلی امیدبخش است اما در کنارش حمایتها کاهش پیدا کرده است و در این میان ارگانهای مربوط حداقل از چنین ناشرانی حمایت کنند تا سهمی در ترویج فرهنگ دفاع مقدس داشته باشند.
اینطور که از اظهارات نویسندگان عرصه دفاع مقدس برمیآید، این روزها اقبال مردم به بازار نشر دفاع مقدس افزایش پیدا کرده است و در این میان نهادهای مسئول باید سیاست حمایت از ناشران این حوزه را در اولویت برنامههای خود قرار دهند.
زنوزی جلالی: وضعیت تأسفبار تیراژ بازار نشردفاع مقدس مردم را با کتاب آشتی داد
فیروز زنوزی جلالی هم در این گفتوگو درخصوص وضعیت ادبیات دفاع مقدس میگوید: ادبیات دفاع مقدس پس از انقلاب به ادبیات ما اضافه شد اما ما نتوانستیم آنطور که باید و شاید تمام پهنههای ادبیات دفاع مقدس را به نحو در خوری داستانی کنیم، به عنوان مثال در سالهای آغاز جنگ در عرصه زمینی و هوایی توفیق چندانی نداشتیم و تنها این نیروی دریایی ما بود که توانست به طور کلی نیروی دریایی عراق را نابود کند اما ما چند رمان و داستان در خور درباره نیروی دریایی داریم؟
وی ادامه میدهد: در حوزه داستان کوتاه اتفاقهای خوبی داشتهایم اما در عرصه زمان شاید به اندازه انگشتهای دست هم کارهای خوب داریم، به باور من بهرغم گذشت سه دهه باز هم ما به آن ایدهآل نرسیدهایم مسئله مهمتر چاپ و پخش این آثار است و نویسندگان ما تاوان چاپ و پخش بد را میدهند. تیراژهای آثار در کشور ما تأسفبار است و اصلاً قابل قیاس با معدلهای جهانی نیست.
زنوزیجلالی اظهار میکند: مسؤولان فرهنگی ما چه سیاستهایی را در پیش گرفتند که وضعیت نشر ما آنقدر منفعل است؟ متأسفانه در عرصه ادبیات به طور کلی وضعیت نابسامانی داریم. به گمان من ادبیات داستانی ما تا این حد منفعل نبوده است./998/د102/س
منبع : روزنامه جوان
ارسال نظرات